Gemeente Tilburg

05101OWT

Datum
28 februari 2005

Aanleg halte T Bus Reitse Hoevenstraat

Start werkzaamheden maandag 7 maart 2005

Op maandag 7 maart 2005 wordt in opdracht van Openbare Werken Tilburg gestart met de aanleg en inrichting van de halte T Bus aan de Reitse Hoevenstraat. De halte wordt aangelegd ter hoogte van de Alphonsusstraat en de Petrus Canisiusstraat.

Inhoud werkzaamheden

Ter hoogte van de wegversmalling wordt een bushalte aangelegd en ingericht. Ook wordt de drempel, die nu bij de wegversmalling ligt, verlegd. Op de busperrons worden speciale T Bus elementen geplaatst. Voor de reiziger zal het comfort op deze halte aanzienlijk verbeteren: het overstappen en wachten op de volgende verbinding wordt zo aantrekkelijk mogelijk. Zo worden de nieuwe abri's (bushokjes) vrijwel geheel transparant en 's avonds goed verlicht. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar is vooral ook veilig. Verder is de abri voorzien van klapstoeltjes en komt er een bank op het perron. Het busperron krijgt een hoogte van 18 centimeter ten opzichte van de rijbaan, waardoor de reiziger makkelijker in en uit de bus kan stappen. Op de westelijke halte komt een zuil met actuele reisinformatie, die op de minuut af de daadwerkelijke vertrektijd van de bus zal aangeven. Tot slot krijgt de halte afvalbakken.

Alle nieuwe haltes vormen straks, samen met de blauwe T Bussen, hét gezicht van het nieuwe stadsbusvervoer in Tilburg en Goirle dat 3 april 2005 van start gaat. Behalve het uiterlijk en comfort van de haltes en de bussen gaat dan ook het lijnennetwerk en de dienstregeling veranderen. De komende maanden wordt u van alle veranderingen op de hoogte gehouden. Alle informatie hierover is herkenbaar aan de slogan 'T Bus loopt warm'.

Wil je meer informatie over T Bus, kijk dan op www.tilburg.nl/stad,cultuur en vrije tijd/openbaar vervoer.

Uitvoeringsplanning

Afhankelijk van het weer, duren de werkzaamheden ongeveer vier tot vijf weken.

Tijdelijke verkeersmaatregelen

Ter hoogte van de werkzaamheden, is de rijbaan afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers worden langs het werkvak geleid.

Z.O.Z.

Meer informatie
Hebt u nog vragen over de werkzaamheden, dan kunt u contact opnemen met Marcel Heijmans van Openbare Werken Tilburg. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 013 540 81 17.

Alle informatie over actuele en toekomstige werkzaamheden aan wegen en groen, uitgevoerd door de gemeente Tilburg is ook te bekijken op: http://openbarewerken.tilburg.nl


---- --