Gemeente Barendrecht


Redactie-items Huidige werkzaamheden aan de weg:
* Lindehoevelaan
rioleringswerkzaamheden
(7 maart tot eind april)

* Stationsweg
afsluiting
(1 december t/m 1 augustus 2005)

* Bakkersdijk
afsluiting voor autoverkeer
(definitief vanaf 31 januari)

---

Rioleringswerkzaamheden Lindehoevelaan
Winkels en parkeergarage Onderlangs bereikbaar

Op 7 maart wordt gestart met de reconstructie van het riool in de Lindehoevelaan. Deze werkzaamheden beginnen een week later dan gepland in verband met de weersomstandigheden. De werkzaamheden duren naar verwachting tot eind april (8 weken). Het werk wordt in 3 fases uitgevoerd. Tijdens de werkzaamheden worden de omleidingsroutes met borden aangegeven.

* 1e fase Dorpsstraat/Middenbaan-Onderlangs (I) De eerste fase bestaat uit het verwijderen van de oude riolering en het aanbrengen van een nieuwe riolering in het weggedeelte tussen de Dorpsstraat - Middenbaan tot het kruispunt met het Onderlangs. In verband met de werkzaamheden wordt dit deel van de Lindehoevelaan tijdens de werkzaamheden afgesloten voor al het autoverkeer.

* 2e fase Kruispunt Lindehoevelaan-Onderlangs (II) De volgende fase is het plaatsen van een grote betonnen verzamelput in het kruispunt met het Onderlangs. Hierdoor is het Onderlangs niet meer bereikbaar vanaf de Lindehoevelaan. Om de overlast qua bereikbaarheid van het Onderlangs zo kort mogelijk te houden, wordt het werk naar verwachting in 3 dagen afgerond.
* 3e fase Binnenlandse Baan-Onderlangs (III) In de laatste fase wordt de oude riolering verwijderd en de nieuwe aangebracht tussen het Onderlangs en de Binnenlandse Baan. In deze periode is dit deel van de Lindehoevelaan daarom afgesloten voor alle autoverkeer.

Omleidingen en bereikbaarheid
Tijdens de werkzaamheden blijven de winkels en de parkeergaragege aan het Onderlangs bereikbaar.
o In de 1e fase is het Onderlangs bereikbaar vanaf de zijde van de Binnenlandse Baan.
o In de 2e fase is het Onderlangs bereikbaar via de Binnenlandsebaan en 't Vlak.
o In de 3e fase is het Onderlangs bereikbaar via de 2e Barendrechtseweg, Buitenlandse Baan, Lindehoevelaan.
---

Afsluiting Stationsweg
In verband met werkzaamheden aan de stationsoverkapping is de Stationsweg ter hoogte van de Boezoemweg tot 1 augustus 2005 afgesloten. Door de afsluiting is het niet mogelijk om per auto vanaf de Stationsweg (komend uit de richting van Heerjansdam) de Oranjewijk in en uit te rijden. De afsluiting bevindt zich namelijk ter hoogte van sportpark Ziedewij en het viaduct over de Boezemweg. Het autoverkeer dient om te rijden via de Boezemweg, Ziedewijdse Baan, Binnenlandse Baan en vice versa.
Fietsers en voetgangers hebben wel doorgang. Voor informatie over deze omleiding kunt u contact opnemen met de projectvoorlichting Betuweroute, tel. (0180) 645 712.

---

Afsluiting Bakkersdijk
Na het volgen van de verkeersbesluit/bezwarenprocedure zal vanaf 31 januari 2005 de Bakkersdijk voor autoverkeer worden afgesloten. Nood- en hulpdiensten kunnen door het wegnemen van de uitneembare paal indien noodzakelijk de afsluiting passeren.


---

| |