Nederlandse Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek

PAVEM

PaVEM: UITNODIGING AAN DE PERS

PaVEM: UITNODIGING AAN DE PERS
Den Haag, woensdag 2 maart 2005 - In het kader van Internationale Vrouwendag houdt de commissie Participatie van Vrouwen uit Etnische Minderheidsgroepen (PaVEM) de vierde 'Vrouwenestafette Kleurrijk Talent', met een aantal activiteiten dat aandacht vraagt voor de participatie van allochtone vrouwen. Op 7 maart vindt in samenwerking met CWI (Centrum voor Werk en Inkomen) de coachdag 'Geef kleur aan je werk' in Utrecht plaats. Op 8 maart is er een dialoogbijeenkomst in samenwerking met de Vrije Universiteit van Amsterdam. Daarnaast zijn er op 8 en 10 maart nog enkele andere activiteiten waarbij commissieleden van PaVEM aanwezig zijn.

Journalisten zijn van harte welkom bij de verschillende programmaonderdelen. Het is noodzakelijk dat belangstellenden zich accrediteren voor de verschillende bijeenkomsten.

Programma


- Maandag 7 maart Coachdag 'Geef kleur aan je werk!' Geef kleur aan je werk! is het startsein voor een landelijk project waarin allochtone werkneemsters van CWI talentvolle werkzoekende vrouwen uit etnische minderheidsgroepen coachen richting betaald werk. Op 7 maart zullen, in aanwezigheid van minister Aart Jan de Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en PaVEM-commissieleden Paul Rosenmöller, Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Maxima, Lilian Callender en Hans de Boer de CWI-coaches in het zonnetje worden gezet. Ervaringsdeskundigen, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en CWI zullen stilstaan bij het belang en de invulling en organisatie van coaching.
13.00 - 17.00 in het Auditorium Rabobank Nederland, Croeselaan 28 Utrecht


- Dinsdag 8 maart Dialoog 'Multiculturalisme en Emancipatie: tegenstrijdig?'
Onder leiding van Hanneke Groenteman gaan vier vrouwelijke panelleden uit de wereld van wetenschap en literatuur in op de vraag of multiculturalisme mogelijkheden biedt tot emancipatie van allochtone vrouwen of deze juist tegenhoudt. Met:
Halleh Ghorashi Universitair docent intercultureel management aan de VU Amsterdam
Annelies Moors Hoogleraar gender en migratiestudies Universiteit van Amsterdam en ISIM
Elsbeth Etty Bijzonder hoogleraar literaire kritiek VU Amsterdam, columniste NRC
Nahed Selim Auteur en columniste van o.a. NRC en Opzij Commissie PaVEM Hans Dijkstal (dagvoorzitter), Paul Rosenmöller en Yasemin Tümer (inleider).
14.00 - 16.30 in het Auditorium VU, de Boelelaan 1081 (hoofdgebouw) Amsterdam

Overige activiteiten waar PaVEM commissieleden aan deel nemen:


- Dinsdag 8 maart Netwerkontbijt gemeente Den Haag Haagse werkgevers bieden vacatures aan voor werkzoekende, allochtone vrouwen. Aanwezig: minister De Geus, PaVEM commissieleden Paul Rosenmöller, HKH Prinses Maxima, Hans de Boer en Lilian Callender. HKH Prinses Maxima installeert Haagse Participatieteam. 8.00 - 10.00 bij ING bank (zilveren toren) Beatrixlaan 15, Den Haag


- Dinsdag 8 maart Werkbezoek Taal- en opvoedingsondersteuning Bezoek door ministers Verdonk en De Geus, wethouder Geluk van Rotterdam en PaVEM commissieleden Paul Rosenmöller en HKH Prinses Maxima aan Rotterdamse school waar allochtone ouders naast de Nederlandse taal vaardigheden leren die hen kunnen helpen bij de opvoeding van hun kinderen en bij actievere deelname aan de maatschappij.
10.45 - 13.00 bij Beatrixschool, Krabbendijksestraat 240, Rotterdam (wijk Pendrecht)


- Dinsdag 8 maart Banenmarkt Haarlem
Gelegenheid tot netwerken tussen werkgevers en allochtone vrouwen uit de regio, CWI biedt CV-boekje aan met werkzoekende allochtone vrouwen. Met PaVEM commissieleden Lilian Callender en Hans de Boer. 15.00 - 17.00 in Gravenzaal, Oude Stadhuis, Grote Markt 2 Haarlem


- Donderdag 10 maart, Werkbezoek Scholingstraject allochtone vrouwen
Bezoek door leden vaste kamercommissie aan het regionaal opleidingscentrum Nova College te Haarlem met als doel praktijk van taalonderwijs aan allochtone vrouwen te laten zien. Met commissieleden Paul Rosenmöller en HKH Prinses Maxima.
10.00 -12.00 bij ROC Nova College, Zijlweg 203, Haarlem

ACCREDITATIE
Belangstellenden van de media worden verzocht zich uiterlijk vrijdag 4 maart voor 17.00 uur aan te melden bij Gina Wolff: gwolff@minszw.nl U ontvangt dan een persoonlijk toegangsbewijs. Gelieve dit met een geldig legitimatiebewijs te tonen.

Informatie
Commissie PaVEM:
Karel Zwaan (06 53309571) kzwaan@bvdspr.nl
Sigrid van der Laan (070 333 4361) svdlaan@minszw.nl www.pavem.nl

CWI
Bart Crouwers: 06 22 215 166 / bart.crouwers@cwinet.nl

VU
Monique Bekkenutte: 06 5298090/020 5985649/
mm.bekkenutte@dienst.vu.nl

Gemeente Den Haag
Jan Erik van der Werff: 070 353 2276/ j.e.vanderwerff@bsd.denhaag.nl

Deelgemeente Wijk Pendrecht
Trudy de Bruin:06 53 74 57 05 / 010 485 16 81/trudy@tarwewijk.nl

Gemeente Haarlem
Rutger van Oppenraaij,023 511 5594 rvanoppenraaij@haarlem.nl

Nova College Haarlem
Ad de Regt, 023 5302092 aregt@novacollege.nl

02 mrt 05 11:47