Gemeente Schiedam

Uitnodiging persconferentie Glasmuseum Schiedam
op maandag 7 maart, om 15.30 uur, in het pand Boterstraat 81

Schiedam beschikt deze maand al over een nieuw Glasmuseum!

Met ingang van 12 maart kunnen bezoekers van een tijdelijke vestiging van het Glasmuseum aan de Boterstraat gedurende een jaar een deel van de glascollectie bezichtigen, aanwezig zijn bij de spectaculaire demonstraties glasblazen en de galerie bezoeken met unieke glasobjecten van verscheidene nationale en internationale glaskunstenaars. Voorjaar 2006 moet het Glasmuseum zijn definitieve vestiging in het Wennekerpand in de Vijgensteeg betrekken. De voorbereidingen verlopen voortvarend.

De officiële opening van de tijdelijke vestiging van het Glasmuseum is op 11 maart a.s. Wij geven de pers graag vooraf gelegenheid om in het museum een kijkje te nemen en informatie in te winnen. (Ook tijdens de officiële opening bent u uiteraard welkom. Ontvangst vanaf 14.30 uur in het Stadhuis aan de Grote Markt. Zie ook bijgevoegde uitnodiging.)

De persconferentie op maandag 7 maart wordt georganiseerd door de Stichting Glasmuseum Schiedam en de gemeente Schiedam. Tijdens de persconferentie zullen aanwezig zijn:
wethouder Henk Jan Habermehl van de gemeente Schiedam Piet van den Hengel, voorzitter van de Stichting Glasmuseum Schiedam Cees van Olst, directeur van het Glasmuseum
Mick Eekhout, architect voor de verbouwing en renovatie van het Wennekerpand


---------------

Het Glasmuseum aan de Boterstraat krijgt de volgende openingstijden:
- van 1 mei tot en met 31 oktober, van dinsdag tot en met zaterdag 10.00 uur tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur
- van 1 november tot en met 30 april, van dinsdag tot en met zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur

Graag tot ziens op 7 maart,

Jan Langstraat,
Gemeente Schiedam, bureau Communicatie
010-2465552 of 06-51336529