Ingezonden persbericht

Uitreiking titel Beste Markt van Nederland 2004

ALMELO, 20050223 -- Op maandag 7 maart 2005 zal in het Preston Palace te Almelo om 10.00 uur op feestelijke wijze bekend worden gemaakt welke gemeente de winnaar is geworden van de titel: "Beste Markt van Nederland 2004". Deze titel wordt door de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH) jaarlijks toegekend aan de markt, dan wel gemeente, die zich het afgelopen jaar op alle fronten van de ambulante handel van zijn beste kant heeft laten zien. Zeer tot ons genoegen kunnen wij mededelen dat de jury uit de meer dan 100 gemeenten die zich hadden ingeschreven, de nominaties heeft bekendgemaakt.


Beoordeling vindt altijd plaats onder auspiciën van de jurycommissie, die bestaat uit leden van het Centraal Bestuur van de CVAH. Naar aanleiding van een vragenformulier dat jaarlijks aan iedere gemeente toegestuurd wordt en waarop vragen beantwoord dienen te worden die betrekking hebben op de infrastructuur, de aanwezigheid dan wel de naleving van de marktverordening, en de doelstellingen die de CVAH naleeft, wordt een eerste selectie gemaakt uit de markten. Door de jurycommissie die de markten bezoekt, wordt vervolgens beoordeeld hoe het met de uitstraling van een markt gesteld is. Tevens wordt aan marktbezoekers gevraagd naar hun ervaringen. Het betreft in alfabetische volgorde, de volgende gemeenten:

· Bunschoten: zaterdagmarkt te Spakenburg
· Dordrecht: zaterdagmarkt in Centrum
· Elburg: dinsdagmarkt

Gedurende de maand januari hebben de leden van de jury van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel de genomineerde markten bezocht. De bekendmaking aan welke gemeente het predikaat "De Beste Markt 2004" is toegekend, zal plaatsvinden tijdens de 84ste algemene vergadering van de CVAH, maandag 7 maart 2005, tussen 10.00 uur en 12.00 uur in het Preston Palace te Almelo.
Graag nodigen wij u uit om hierbij aanwezig te zijn. Preston Palace is gevestigd aan de Laan van Iserlohn 1, 7607 PT Almelo, telefoon: 0546-542121.




Ingezonden persbericht