Gemeente Zevenaar


Themaweek 'Verkeer' op basisscholen Het Kofschip en Lindenhage

Basisscholen Het Kofschip en Lindenhage houden in de week van 7 tot en met 11 maart een gezamenlijke themaweek 'Verkeer'. Deze week wordt georganiseerd in het kader van het project 'Zevenaar 4 maal daags'. Het doel van deze week is het verhogen van de verkeersveiligheid, onder andere door het terugdringen van het autoverkeer rond de school.

In die week wordt zowel in de klassen als daarbuiten veel aandacht aan het verkeer besteed.

Een werkgroep van leerkrachten en verkeersouders heeft daartoe een aantal activiteiten georganiseerd:


* Op maandagmorgen 7 maart krijgen leerlingen van de hoogste groepen een Veilig-op-weg les. Erkende docenten van deze organisatie zullen een praktijkles verzorgen met een vrachtwagen.
* Op maandag 7 maart en woensdag 9 maart verrichten leerlingen van de groepen 5, 6 en 7 samen met de politie snelheidsmetingen met de lasergun.

* Gedurende de hele week is er in de gymzaal van de scholen een step- en skelterparcours ingericht voor de jongere leerlingen.
* Woensdag 9 maart is uitgeroepen tot autoloze woensdag. Ouders en kinderen worden opgeroepen om lopend of fietsend naar school te komen of (indien de auto noodzakelijk is) gebruik te maken van de Kiss and Ride zone aan de Platanenlaan of te parkeren bij het Lentebad. De kinderen krijgen hiervoor een leuke attentie. Deze attentie wordt die ochtend bij aanvang van school (08.30 uur) op ludieke wijze uitgedeeld.

* Donderdagavond 10 maart wordt een thema-avond 'Verkeer' gehouden voor de ouders. Deze wordt verzorgd door de heer Bart van Campen. Aanvang om 20.00 uur in de grote hal van Lindenhage.
* Vrijdag 11 maart wordt er een fietsparcours uitgezet voor de leerlingen van de groepen 5 en 6. Hierbij wordt samengewerkt met de politie. Een fietsenmaker voert fietscontroles uit.