Gemeente Buren


Kernenronde Lienden, Ommeren, Ingen en Aalst 7 maart

Vorige week lieten wij u al op deze pagina weten dat het college van b&w van de gemeente Buren weer op kernenbezoek gaat. Dit jaar is gekozen voor een gewijzigde opzet: het college bezoekt vier clusters van kernen. Woont u in Lienden, Ommeren, Ingen of Aalst? Dan bent u van harte welkom om op 7 maart aanstaande aanwezig te zijn bij het bezoek van het college. De avond vindt plaats in Zalencentrum Torenzicht in Lienden en begint om 19.30 uur. De zaal is vanaf 19.00 uur open. De bedoeling is, om het bezoek om 22 uur af te sluiten.

De opzet van de avond is een andere dan in voorgaande jaren. Voor de pauze discussieert het college van b&w met u aan de hand van enkele stellingen. Deze stellingen luiden:

Wat ervaart u als sterke en zwakke punten in uw kern?

Wat verwacht u van de gemeente en wat mag de gemeente van u verwachten?

Na de pauze is er een informatiemarkt met stands over zeer veel verschillende onderwerpen. U kunt daar uw vraag stellen, uw opmerking plaatsen en uw verzoek doen. U wordt te woord gestaan door het collegelid dat uw onderwerp in zijn/haar portefeuille heeft en door enkele ambtenaren die inhoudelijk zeer goed op de hoogte zijn op hun vakgebied. Ook liggen er formulieren waarop u uw vraag of opmerking schriftelijk kwijt kunt. U kunt deze formulieren invullen en inleveren bij de stand die gaat over uw onderwerp.

Natuurlijk hoort bij deze avond ook een kopje koffie en een andere consumptie.

Er lopen ongetwijfeld ook enkele gemeenteraadsleden rond, die u kunt aanspreken. In het najaar gaat de gemeenteraad zelf op pad langs de diverse kernen.

Wij hopen u, als bewoners van Lienden, Ommeren, Ingen of Aalst te ontmoeten op 7 maart!