Gemeente Zwolle

Minister Thom de Graaf op werkbezoek in Zwolle in het kader van het Grotestedenbeleid

In zijn functie als portefeuillehouder Grotestedenbeleid, brengt minister Thom de Graaf -Bestuurlijke vernieuwing en Koninkrijksrelaties- op 7 maart 2005 van 10.30 tot 14.00 uur een werkbezoek aan Zwolle. Op het programma staat een bezoek aan de Indische Buurt -onder meer aan de recent geopende Doe-Het-Zelf garage- en Holtenbroek -met onder andere een bezoek aan het in aanbouw zijnde winkelcentrum-. Burgemeester Henk Jan Meijer en wethouder Gerard van Dooremolen zullen de minister op zijn werkbezoek begeleiden.

Het bezoek van de heer De Graaf aan Zwolle vindt plaats in een reeks van werkbezoeken aan steden die betrokken zijn bij het Grotestedenbeleid. Daarbij oriënteert de minister zich op zowel sociale als fysieke onderwerpen, zoals inburgering en integratie, jongeren en overlast, economie en veiligheid.

Met name de combinatie van de sociaal-fysieke aanpak in Zwolle is interessant.
In Holtenbroek en de Indische Buurt wordt de heer De Graaf geïnformeerd over de aanpak van het Grotestedenbeleid in Zwolle en krijgt hij te zien hoe en een ander in de praktijk werkt. Op verzoek van de minister is het programma zo samengesteld, dat hij gelegenheid heeft bewoners en andere betrokkenen te spreken.

In het Grotestedenbeleid (GSB) werken rijk en gemeenten aan krachtige en vitale steden, die hun inwoners kansen bieden op sociaal, economisch en fysiek gebied.
Aan het GSB nemen 31 steden deel, waaronder de 4 grootste (G4) en 27 grote (G27). Burgemeester Henk Jan Meijer is voorzitter van de G27.

Programma werkbezoek Minister Thom de Graaf aan Zwolle in kader van het Grotestedenbeleid op maandag 7 maart 2005

10.30 ? 10.35 uur: Aankomst en ontvangst in de Indische Buurt door burgemeester H.J.Meijer en wethouder G. van Dooremolen, i.a.v. bewoners en andere betrokkenen. Locatie: wijkcentrum De Vlasakkers, Vlasakkers 10

10.35 ? 10.50 uur: Toelichting op de manier waarop in Zwolle vorm gegeven wordt aan burgerparticipatie. Speciale aandacht voor de 'pilot' wijkbudgetten

10.50 - 11.15 uur: Toelichting op de jarenlange samenwerking van bewoners, politie, corporaties en opbouwwerk ter verbetering van leefbaarheid en veiligheid in de Indische Buurt.

11.15 ? 11.50 uur: Bezoek aan de Doe-het-zelf garage. Locatie: Floresstraat 7

11.50 - 12.00 uur: Vertrek naar Holtenbroek

12.00 - 12.45 uur: Bezoek aan Holtenbroek, over de herstructurering van de wijk.
(+ broodjeslunch), i.a.v. bewoners en andere betrokkenen. Locatie: Projectteam Holtenbroek 1, Händellaan 237

12.45 ? 13.15 uur: Wandeling door Holtenbroek 1

13.15 ? 14.00 uur: Bezoek aan het in aanbouw zijnde nieuwe winkelcentrum. Locatie: Bachplein

14.00 uur: Einde werkbezoek.


1


---