Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (04/03)

TILBURG, 4 maart 2005

Dodelijk ongeval in Opsporing Verzocht

TILBURG In het televisieprogramma Opsporing Verzocht, dat de AVRO komende maandagavond 7 maart aanstaande uitzendt op Nederland I, wordt aandacht besteed aan het dodelijke ongeval van donderdag 17 februari jl. Op die dag kwam s middags rond half drie op de kruising van de Zevenheuvelenweg en de Posthoornstraat in Tilburg, een 41-jarige motorrijder uit deze stad om het leven. Het dodelijke verkeersongeval is veroorzaakt door een nog onbekende
vrachtwagenchauffeur, die de plaats van het ongeval heeft verlaten, zonder dat zijn identiteit kon worden vastgesteld.

In het item wordt de chauffeur van de betreffende vrachtwagen (of mensen in zijn omgeving) opgeroepen contact op te nemen met de politie. Ook mensen van bedrijven die in het bezit zijn van een in de oproep genoemde vrachtwagen (Bakwagen, ongeveer 7 meter lang, grijs van kleur, vermoedelijk merk DAF type CF uit de 65 / 75 / 85 serie dan wel een Scania 4-serie) en waarvan deze auto op de dag van het ongeval in die omgeving is ingezet, worden verzocht zich met de politie in verbinding te stellen. Uit het onderzoek dat de Technische Recherche en de afdeling Verkeersongevallen Analyse direct na het ongeval hebben ingesteld is duidelijk geworden dat de vrachtauto door het ongeval aan de achterzijde schade heeft opgelopen onder andere aan een zwarte spatlap met daarop witte tekst.

Blaffende honden zetten politie op het spoor van hennepkwekerij

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 01.20 uur in een woning aan de Wethouder Kerstenstraat op de eerste verdieping een wietkwekerij met 1837 stekjes aangetroffen. De politie trad de woning met een machtiging binnen om een eind te maken aan een ernstige geluidsoverlast veroorzaakt door twee blaffende honden.

De bewoner, een 31-jarige Tilburger was op dat moment niet thuis. De honden zijn in beslag genomen. Het gaat vermoedelijk om een verboden Pitbull achtige hond en een bull terriër. De politie zal met de Officier van Justitie overleggen over de verdere afhandeling daarvan. De bewoner is vannacht nog gehoord. Hij erkende de kwekerij te hebben opgezet. Volgens hem logeerde één van de honden bij hem. De planten zijn in beslag genomen. De bewoner moet zelf de rest opruimen en een stortingsformulier aan de politie tonen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Sneeuwballen gooiers op autos aangehouden

OISTERWIJK: De politie van Oisterwijk heeft donderdagavond omstreeks 19.20 uur op de Brede Steeg drie jongens van 15,16 en 16 jaar uit die plaats opgepakt nadat zij ter hoogte van het hertenkamp sneeuwballen hadden gegooid tegen passerende autos. De politie ontving een melding van een geschrokken automobiliste, volgens de vrouw kwamen de ballen keihard tegen haar auto aan. Volgens de daders waren zij bezig met een onderling sneeuwballengevecht, daarbij waren wel sneeuwballen op voorbij rijdende autos beland, maar was dat geen opzet. De politie gaat enkele daders die wisten te ontkomen, maar waarvan de identiteit inmiddels bekend is, alsnog verhoren. Mogelijk worden de jongeren doorverwezen naar bureau HALT.

Zwerver meldt zich voor openstaande gevangenisstraf

TILBURG: Gisteravond heeft zich aan het bureau Ringbaan Zuid een 32-jarige zwerver gemeld met de mededeling dat hij nog 16 maanden moest zitten. Bij nader onderzoek bleek dit ook zo te zijn. De verdachte bleek ook nog gehoord te moeten worden over de verduistering van een auto op 15 december 2004. Na een proefrit bij een garage aan de Groeseindstraat werd een zwarte Citroen ZX niet meer teruggebracht. De politie rondt dit dossier nu af. De verdachte is ingesloten.

Politie onderzoekt straatroof

TILBURG: Een 60-jarige Tilburgse is donderdagavond omstreeks 20.00 uur terwijl zij liep nabij de kruising van de Molenstraat en de kardinaal van Rossumstraat door een nog onbekende man beroofd van haar bruine lederlook handtas, Hierin zat haar portemonnee met enkele pasjes. Het slachtoffer verklaarde dat een circa 20-jarige man met een licht getinte huiskleur haar van achteren benaderde en de tas van haar linkerarm trok. Hierna liep de straatrover weg in de richting van de Kardinaal van Rossumstraat. De politie heeft een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Winkeldief aangehouden

TILBURG: Een 44-jarige Tilburger is donderdagavond omstreeks 21.30 uur betrapt bij een supermarkt op de Broekhovenseweg op een poging tot winkeldiefstal. Een van de medewerkers van de winkel zag dat de man diverse levensmiddelen in zijn zakken en achter zijn trui stopte, Hierop is de man door een beveiligingsmedewerker staande gehouden. Hij bleek drie pakken kip a 3,22 euro in zijn kleding verstopt te hebben. In zijn winkelmand bleek hij voor 32 euro aan boodschappen te hebben, terwijl hij maar 5 euro bij zich had. Daar de winkeldief de kassas nog niet gepasseerd was, is er sprake van een poging. De politie maakt overigens wel degelijk proces-verbaal op.

Tilburger aangehouden na controle auto

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 01.45 uur bij een controle op de Willem II straat een 20-jarige Tilburger aangehouden die geen rijbewijs bij zich had en zich niet kon legitimeren. De verdachte reed in een auto die niet op zijn naam stond. Op de vraag van wie de auto was, kon hij geen antwoord geven. In de kofferbak vonden de agenten een tas met daarin een laptop. Al met al voldoende om de man mee te nemen naar het bureau. Er wordt een nader onderzoek ingesteld naar de computer en de auto. De verdachte is ingesloten.

Drie arrestaties horecatoezicht

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 02.30 uur op aanwijzing van portiers van een horecagelegenheid aan het Piusplein een 21-jarige Tilburger aangehouden voor vernieling. Volgens de beveiligers had de man in de zaak twee schilderijen van de muur getrokken en vernield. De verdachte ontkende met klem dit feit gepleegd te hebben. De politie stelt een nader onderzoek in om te beoordelen of er voldoende bewijs is om deze zaak door te zetten.

De politie heeft verder vannacht twee arrestaties verricht op de Heuvelpoort. Daar raakten omstreeks 03.30 uur twee groepjes uitgaanders met elkaar in gevecht. Agenten arresteerden daarop een 33-jarige Tilburger die met gebalde vuisten een man in het gezicht sloeg. Ook is een 23-jarige Tilburger opgepakt die met een fietsketting zwaaiende bewegingen maakte, wat nogal dreigend overkwam.

32-jarige Tilburger aangehouden na huiselijk geweld

TILBURG: De politie heeft vannacht op de Caspar Houbenstraat een 32-jarige Tilburger aangehouden ter zake huisvredebreuk en mishandeling van zijn ex-vriendin.

De politie kreeg een melding van huiselijk geweld. Ter plaatse deed de later aangehouden verdachte open die de agenten vertelde dat er niets aan de hand was. De agenten gingen toch de woning binnen om poolshoogte te nemen. In de woning vertelde de bewoonster dat haar ex vriend de woning niet wilde verlaten. In bijzijn van de agenten vorderde ze hem te vertrekken. Hij vertrok, maar kwam enkele minuten later weer ongevraagd de woning binnen. Ondertussen had de bewoonster de agenten verteld dat ze ook door haar ex vriend tijdens een ruzie met vlakke hand in haar gezicht was geslagen en toen ze op de grond viel was geschopt. De politie heeft een aangifte opgenomen. De verdachte is ingesloten.

Auteur: Willem van Hooijdonk