Politie Limburg-Noord


Politie onderzoekt verkeersongeval met vier gewonden (extra mediabericht)
Datum: 06-03-2005

Tijd bericht: 22:55

Plaats: Roosteren

- aanvullend en rectificerend bericht -

De politie is gestart met een onderzoek naar een verkeersongeval waarbij vier personen gewond raakten. Net voor 21.00 uur kwam een touringcar met pech tot stilstand op de Maaseikerweg. ( De bus kwam uit België, dit in tegenstelling tot de informatie in het eerste mediabericht waarin staat dat de bus richting België reed!) Een aantal inzittenden uit de bus bood de chauffeur de helpende hand bij de reparatie. De bus stond met de alarmlichten aan, in de berm, langs de weg. Op het moment dat de chauffeur en een passagier achter de bus aan het werk waren reed een personenauto, eveneens komend uit de richting België, tegen de achterkant van de bus. Hierbij raakte een man ernstig gewond omdat hij tussen beide voertuigen terecht kwam. Deze man is per ambulance naar het ziekenhuis in Maastricht overgebracht. Een tweede man die ook achter de bus stond raakte eveneens gewond. Deze man is per ambulance naar het ziekenhuis in Sittard gebracht. De bestuurder van de personenauto die in aanrijding kwam met de stilstaande bus is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Sittard. Een van de passagiers uit de touringcar is met nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Sittard. In de bus zaten in totaal 47 personen. De passagiers die in de bus zaten zijn opgevangen in de ruimte van een tankstation in de buurt van het ongeval. Rond de klok van 23.00 uur zijn ze met vervangend vervoer overgebracht naar de thuisbasis Kerkrade. In Kerkrade is slachtofferzorg geregeld voor de mensen uit de bus.

De Maaseikerweg is op dit moment nog afgesloten in verband met het technische onderzoek door de politie. De afsluiting zal nog enige tijd duren.

Op dit moment heeft de politie geen informatie met betrekking tot de personalia en de aard van de verwondingen van de betrokkenen. Deze informatie zal naar verwachting in de loop van maandagmorgen in een aanvullend mediabericht op deze site verschijnen.