HOGESCHOOL INHOLLAND

Studenten helpen Rotterdammer met belastingformulier

Persbericht

7 maart 2005

Studenten INHOLLAND helpen Rotterdammer met belastingformulier

ROTTERDAM - Studenten Fiscale Economie van Hogeschool INHOLLAND Rotterdam helpen inwoners van Rotterdam bij het invullen van het belastingformulier. Dit gebeurt in het kader van het project HUBA, hulp bij aangifte. De samenwerking tussen de belastingdienst en de hogeschool start maandag 7 maart en loopt tot 29 april. Niet alle inwoners komen in aanmerking voor de gratis belastinghulp van de studenten. Alleen minder draagkrachtige burgers en mensen die onvoldoende de Nederlandse taal beheersen worden geholpen.

De belastingdienst verwijst de mensen zelf door naar de hogeschool. Gedurende de looptijd van het project wordt er belastingadvies gegeven in het gebouw van Hogeschool INHOLLAND op de Kop van Zuid. De 10 studenten Fiscale Economie krijgen een opleiding bij de belastingdienst. Ook worden ze gedurende het project begeleid door de klantenservice van de belastingdienst. De studenten worden aan het einde van het praktijkproject beoordeeld op fiscale, communicatieve en sociale vaardigheden. Naast studenten van Hogeschool INHOLLAND doen ook studenten van de hogeschool Rotterdam mee in hetzelfde project.

Einde persbericht

Noot voor de pers:
Voor meer informatie kunt u bellen met: Donatello Piras, persvoorlichter Hogeschool INHOLLAND Rotterdam. Tel. 010 439 9941 of
06 54980998.


07 mrt 05 08:00