Ingezonden persbericht


Inter Access integreert DigiD in WEB+-suite voor digitaal burgerloket

Gemeente Ridderkerk live met nieuw systeem voor authenticatie

Hilversum, 7 maart 2005 - Inter Access heeft het nieuwe authenticatiesysteem voor digitale dienstverlening door de overheid, DigiD, geïntegreerd in zijn WEB+-suite. Deze suite biedt gemeentelijke overheden alle tools om snel en effectief gemeentelijke diensten aan burgers aan te bieden via het internet. Met behulp van DigiD kunnen burgers zich identificeren wanneer ze digitale diensten afnemen bij overheidsinstellingen. De Gemeente Ridderkerk is één van de gemeenten die profiteren van de integratie van DigiD in WEB+. Deze gemeente - die al langer gebruikmaakt van WEB+ - ging op 3 maart live met DigiD. Ook Tiel en Arnhem gaan gebruikmaken van DigiD.

"Voor veel gemeenten levert het implementeren van DigiD de nodige complexiteit op. Zij zijn er dan ook bij gebaat dat deze technologie een integraal onderdeel vormt van hun volledige webplatform", zegt Han Dieperink, directeur van Inter Access. "Om die reden hebben we besloten om DigiD volledig te integreren in ons succesvolle WEB+-platform. Vooral die gemeenten, die WEB+ inzetten op basis van ons ASP/On Demand-oplossing, kunnen in zeer korte tijd en zonder complex programmeerwerk beschikken over deze functionaliteit, die digitale dienstverlening door de overheid een nieuwe impuls zal geven." Gemeenten die WEB+ inzetten op ASP/On Demand-basis, maken gebruik van de applicatie vanuit het datacenter van Inter Access, waarbij Inter Access het volledige beheer op zich neemt.

"Voor Ridderkerk is DigiD een prima aanvulling op de dienstverlening die we inmiddels via het internet aan burgers leveren", zegt Rene Hoogendoorn van de Gemeente Ridderkerk. "Het stelt ons in staat onze diensten verder uit te breiden. Doordat we WEB+ inzetten op ASP/On Demand-basis, is de implementatie van DigiD in ons geval vlot en nagenoeg probleemloos gerealiseerd."

DigiD is een gemeenschappelijk systeem voor overheidsinstellingen, waarmee tussen verschillende overheden eenduidig de identiteit van klanten die gebruikmaken van elektronische diensten, kan worden vastgesteld. Op dit moment kent DigiD deze klanten een gebruikersnaam met wachtwoord toe. Binnen afzienbare tijd biedt DigiD ook toegang tot andere verificatiemiddelen, zoals het ontvangen van een code per sms. Gebruikers kunnen dankzij DigiD met één gebruikersnaam met wachtwoord bij elke overheidsinstelling terecht. Instellingen zelf beschikken over een kant-en-klaar verificatiemiddel dat ze snel aan hun site kunnen koppelen.

De combinatie van gebruikersnaam met wachtwoord biedt in de meeste gevallen voldoende zekerheid over de identiteit van de gebruiker. In andere situaties ligt het voor de hand krachtiger verificatiemiddelen te gebruiken. Overheidsinstellingen beoordelen zelf welke mate van zekerheid gewenst is. DigiD maakt het ze mogelijk om de identiteit op het gewenste niveau te verifiëren. DigiD biedt alleen zekerheid over de identiteit van de gebruiker. Tot welke gegevens hij toegang krijgt en welke transacties hij via de internetsite mag verrichten, bepaalt de overheidsinstelling zelf.

# # #

Over Inter Access
Inter Access is strategisch partner en dienstverlener op het gebied van informatie- en communicatietechnologie (ICT). ICT is een onmisbaar instrument om waarde te creëren in een dynamische economie waarin snelheid, efficiency, klantgerichtheid en flexibiliteit de randvoorwaarden vormen. Om dit instrument goed in te zetten, beschikt Inter Access over kennis van zowel technologie als zakelijke processen. Dit vertaalt zich in een breed portfolio van oplossingen die onze relaties helpen succesvoller in hun business te zijn. Naast de levering van oplossingen is Inter Access ook een innoverende partij op het gebied van On Demand, het leveren van ICT-diensten op afstand. En dat voornamelijk in de branches handel en industrie en in de publieke sector. Naast deze branches heeft Inter Access kennis van en ervaring met de financiële markt. Inter Access vertaalt zijn geïntegreerde visie in branchespecifieke oplossingen, ontworpen met specifieke aandacht voor beheer: Think, Build, Implement & Operate. Een helder en praktijkgericht model voor strategisch en operationeel succes.

Voor meer informatie en digitaal fotomateriaal:
Lammers van Toorenburg Benelux PR
Marjan Kok
Telefoon: 030 656 50 70
E-mail: interaccess@lvtpr.nl

Inter Access B.V.
Dennis Huybrechtse
Telefoon: 035 688 85 75
E-mail: dennis.huybrechtse@interacces.nl