Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Barneveld - aanhouding na huiselijk geweld tegen zoon
Publicatiedatum: 07-03-2005

De Barneveldse politie heeft zondagavond een 50-jarige man in zijn woning aangehouden na een melding van huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 21-jarige zoon te hebben mishandeld. Beiden kregen ruzie in de ouderlijke woning na een verschil van inzicht over de leefstijl van de zoon. De vader zou daarop zijn zoon hebben gebeten, waardoor deze gewond raakte. De zoon waarschuwde daarop de politie, die de vader in zijn woning aanhield.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - zoon aangehouden na mishandeling ouders

Publicatiedatum: 07-03-2005

De politie van Ede heeft zondag een 21-jarige Edenaar aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn beide ouders. Ook zou hij hen hebben bedreigd en vernielingen in de ouderlijke woning hebben aangericht. Rond kwart over vier in de ochtend werden agenten naar de ouderlijke woning van de Edenaar geroepen in verband met huiselijk geweld. Daar aangekomen verklaarden de ouders dat hun zoon kennelijk buiten zinnen was geraakt en hen had geslagen en gebeten. Ook zou een deel van de huisraad kapot geslagen zijn. Verder zou hij zijn vader bedreigd hebben met de dood. Volgens de ouders zou de man kwaad geworden zijn toen hij na het uitgaan zijn vriendin niet thuis trof. De Edenaar werd daarop in de woning aangehouden en is later na verhoor weer vrijgelaten. Door de ouders van de man is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Voorthuizen - aanhouding na vernieling in ouderlijk huis
Publicatiedatum: 07-03-2005

Een 22-jarige Voorthuizenaar is zondagochtend door de politie in zijn ouderlijk huis aangehouden op verdenking van vernieling. De man was die ochtend kennelijk onder invloed van alcohol thuis gekomen en zou zonder aanleiding enkele vernielingen hebben aangericht. Ook zou hij medicijnen, die niet voor hem bestemd waren, hebben ingenomen. De ouders riepen de hulp van de politie in omdat je man niet te bedaren bleek. Gewaarschuwde agenten troffen de Voorthuizenaar buiten de woning aan, de man bleek ook gewond aan zijn hand. Nadat hij door de agenten was aangehouden is hij in het ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld. In de loop van de ochtend is hij weer vrijgelaten. De ouders zagen af van aangifte.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606