Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Enschede, 7 maart 2005

TKT werkt mee aan versterking regionale economie

De Technologie Kring Twente (TKT) heeft twee nieuwe projecten geïnitieerd: De Product Factory en het Cluster Ondernemen. Beide projecten hebben als doel het verbeteren van de positie van kennisintensief ondernemerschap en het creëren van hoogwaardige werkgelegenheid om zo de regionale economie een belangrijke impuls te geven.

De TKT is een actief netwerk van 130 jonge hightech en kennisintensieve bedrijven in Twente. De TKT is opgericht vanuit een initiatief van de Universiteit Twente en heeft als primaire doelstelling het creëren van betere economische kansen voor haar leden.

Grote betrokkenheid bij regionale initiatieven
Rob Dieleman, oprichter en directeur van Axis Media-ontwerpers, is sinds 2000 voorzitter van de Technologie Kring Twente. Per 1 maart 2005 heeft hij het voorzittersschap overgedragen aan Arthur Burghouts, mededirecteur/eigenaar van Borger & Burghouts milieuadvies B.V. en Insights International B.V.

Gedurende het voorzittersschap van Rob Dieleman heeft de TKT meer regionale bekendheid gekregen. Dit heeft o.a. geleid tot de ondertekening van het convenant waarin de TKT, de gemeente Enschede en Oost NV hun onderlinge samenwerking hebben vastgelegd, maar ook tot grote betrokkenheid bij belangrijke regionale initiatieven, zoals NetLab, Regiegroep Kennisbeleid Oost en Triangle. Rob Dieleman blijft wel in het bestuur, maar na vier jaar wil hij de twee dagen per week die hij nu kwijt is aan het voorzittersschap gaan besteden aan de verdere doorgroei van Axis Media-ontwerpers.

Onder voorzittersschap van Arthur Burghouts zal de TKT zich o.a. blijven bezighouden met de projecten 'Product Factory' en het 'Cluster Ondernemen'.

Product Factory
De Product Factory is in het leven geroepen om de samenwerking tussen TKT bedrijven en zorginstellingen te stimuleren. Het doel is het verbeteren/uitbouwen van de positie van kennisintensief ondernemerschap binnen de zorg en het creëren van hoogwaardige werkgelegenheid. In de Product Factory worden vraaggestuurde innovatieve producten en diensten ontwikkeld. Naast het samenwerken binnen de concrete projecten, wordt er ook samengewerkt in een soort proeftuin/testbed voor nieuwe ontwikkelingen (technology-push).

Cluster Ondernemen
Het Cluster Ondernemen is door de TKT geïnitieerd om ook een bijdrage te leveren aan de versterking van de regionale economie en de groei van de werkgelegenheid. Het Cluster Ondernemen zal een kwaliteitsimpuls opleveren en leiden tot professionalisering van de TKT bedrijven, het vergroten van het ondernemerschap en het versterken van de rol van de TKT in de lobby richting 'Zwolle', 'Den Haag' en 'Brussel'.