1e persbericht van zondag 6 maart 2005

Eindhoven 07-03-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Overval op tankstation

Zaterdag rond 19.35 uur heeft een man een overval gepleegd op een tankstation aan de Joris Minnestraat. Hij bedreigde het personeelslid met een vuistvuurwapen en eiste geld. De man verdween met een klein geldbedrag, enkele tientallen euros.

Eindhoven: Man aangehouden na mishandeling

Een 20-jarige Eindhovenaar is zondag om 1.40 uur op het Stratumseind aangehouden nadat hij zonder enige aanleiding twee passanten in het gezicht geslagen had. De man is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Grossier in bekeuringen

Op de Boschdijk is zondag om 2.00 uur na een achtervolging door de politie een 28-jarige Tilburger aangehouden. De man trok eerder de aandacht van de politie toen hij op de Achtseweg een verkeersgeleider (vluchtheuvel) links passeerde. De politiemensen lieten hem stoppen en toen bleek dat de auto niet gekeurd en verzekerd was. De man kon zich niet legitimeren en gaf een valse naam op. Toen de politieman hem daarop aansprak gaf hij gas en vluchtte. Na een achtervolging met hoge snelheden door Woensel-West en over de Boschdijk kon de man op de Boschdijk bij Acht aangehouden worden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het ontbreken van de verzekering, geen APK-keuring, geen legitimatie, geen rijbewijs, gevaarlijk rijden en valse naam.

Eindhoven: Twee verdachten openlijke geweldpleging aangehouden

Op het Stratumseind zijn zondag om 2.25 uur twee Eindhovenaren van 24 en 19 jaar oud aangehouden. Zij waren betrokken bij een vechtpartij in een café waarbij een 20-jarige Eindhovenaar geschopt en geslagen werd. Het slachtoffer was k.o. gegaan. De twee verdachten zijn voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Dronken bestuurder veroorzaakt aanrijding

Op het Kanunnikensven is zondag om 3.15 uur een 27-jarige automobilist uit Deurne aangehouden. De man was in een bocht tegen een hek gereden. Hierdoor was ook een auto die achter het hek stond beschadigd. De man uit Deurne had gedronken en blies 1,8 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Eindhoven: Twee Veldhovenaren na mishandeling aangehouden

Twee Veldhovenaren van 22 jaar oud zijn zondag om 2.45 uur op het Stratumseind aangehouden nadat zij in een café een 21-jarige Eindhovenaar hadden geslagen. Verdachten en slachtoffer waren elkaar al eerder in de nacht tegengekomen. Toen beschuldigden de verdachten het slachtoffer ervan dat hij voorgedrongen was om een café binnen te komen. Mogelijk was dat de aanleiding om het slachtoffer later te mishandelen. De twee verdachten zijn voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Bosschenaar na bedreiging aangehouden

Zondag om 3.35 uur is op het Stratumseind een 23-jarige Bosschenaar aangehouden nadat hij een personeelslid van een horecazaak met de dood had bedreigd. Op weg naar het politiebureau beledigde en bedreigde hij een politieman. De Bosschenaar is de cel ingegaan.

Eindhoven: Man na mishandeling aangehouden

Op het Stratumseind is zondag om 3.30 uur een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij sloeg een 26-jarige man uit Breugel zonder enige aanleiding een gebroken neus. De verdachte is ingesloten.

Eindhoven: Zakkenroller aangehouden

Op het Begijnenhof is zondag om 4.15 uur een 33-jarige man uit Heeze aangehouden. De man zou even daarvoor een portemonnee van een 20-jarige man uit Krommenie gerold hebben. De man uit Krommenie stond op het Stratumseind in de rij om zijn jas bij de garderobe te pakken. Hij voelde dat zijn portemonnee uit zijn broekzak verdween en zag de Heezenaar achter hem staan. Het slachtoffer waarschuwde de politie die de man even later aan kon houden. De portemonnee is nog niet gevonden.

Helmond: Man rijdt in op beveiligingsmedewerker

Op de Mierloseweg is zondag om 5.05 uur een 32-jarige Helmonder aangehouden. De man was rond 3.45 uur bij een benzinestation aan de Europaweg mishandeld door vier onbekende mannen. De mannen gingen na de mishandeling weg en lieten de man achter. Die stapte in zijn auto en reed in op een beveiligingsmedewerker die juist bij het benzinestation aankwam. De beveiligingsman kon wegspringen maar werd nog geraakt aan zijn been. De auto kwam tegen een paal tot stilstand. De automobilist vluchtte te voet weg. De gewaarschuwde politie kon de man later aanhouden. Hij had een hoofdwond. De verdachte is ingesloten. De politie stelt een onderzoek in, ook naar de eerdere mishandeling.

Bakel: Derde verdachte schietpartij aangehouden

Zaterdag om 10.25 uur is in Helmond een 17-jarige Helmonder aangehouden die verdacht wordt betrokken te zijn bij de schietpartij in een horecazaak in Bakel, vrijdagavond rond 23.50 uur. (zie eerste persbericht van zaterdag 5 maart).

Eerder waren al twee Helmonders van 18 en 20 jaar oud aangehouden. Bij een ruzie in de zaak waren de drie Helmonders weggegaan met de belofte terug te komen met wapens. Ze kwamen met een honkbalknuppel, een mes en een pistool. De honkbalknuppel en het pistool werden gebruikt zodat een man uit Heerlen in de arm werd geschoten. Zijn arm bleek gebroken te zijn. Een man uit Deurne had een hoofdwond. Beide gewonden konden na behandeling in het ziekenhuis naar huis. De drie verdachten zitten nog vast.