Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 7 maart

* MAN BEROOFD EN MISHANDELD
ROTTERDAM - Maandagmorgen omstreeks half één raakte tijdens een beroving op de Pleinweg een 25-jarige man uit Rotterdam gewond. Het slachtoffer werd benaderd door enkele mannen, waarna hij werd geslagen en geschopt. Als gevolg van de mishandeling, kwam de 25-jarige Rotterdammer ten val. Met zijn portemonnee, waarin bankpassen en geld, en zijn huissleutels namen de verdachten vervolgens de benen. Het slachtoffer, dat onder meer een hersenschudding en afgebroken tanden opliep, werd door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond vervoerd naar het MCR, locatie Zuiderziekenhuis. De recherche van het district Zuid stelt een onderzoek naar de beroving en mishandeling in.


* DIVERSE SCHOTEN GELOST OP WONING; GEEN GEWONDEN

ROTTERDAM/OMMOORD - Zondagavond omstreeks negen uur zijn er diverse schoten gelost op een woning aan het Kamgras. Niemand raakte hierbij gewond. De 41-jarige bewoner zat samen met een 35-jarige vriend in de woning toen zij diverse knallen hoorden. Omdat eerst vermoed werd dat het om vuurwerk ging, nam de man buiten een kijkje. Hij zag een nog onbekende man wegrennen in de richting van het Raaigras en zette de achtervolging in. Deze is enige tijd later gestaakt. Politiemensen van het district Oost stelden een onderzoek in de omgeving in maar troffen de verdachte niet meer aan. Personeel van de Technische Recherche stelde een nader onderzoek en trof diverse inslagen in de gevel van de woning aan. De recherche stelt een nader onderzoek in naar de verdachte en de toedracht van de schietpartij.


* FIETSER AANGEREDEN
ROTTERDAM - Zondagmorgen omstreeks tien uur raakte op de Walenburgerweg een 36-jarige man uit Rotterdam, die op een fiets reed, gewond, nadat hij werd aangereden door een auto die werd bestuurd door een 52-jarige plaatsgenoot. Door enkele omstanders werd het slachtoffer, dat onder meer een zware hersenschudding opliep, gereanimeerd waarna hij door GGD-personeel werd vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. De 52-jarige Rotterdammer moest een blaastest afleggen, waaruit bleek dat hij onder invloed was van alcoholhoudende drank. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De Technische Ongevallen Dienst stelt een onderzoek naar de nadere toedracht van de aanrijding in.


* RUIM ACHTTIENHONDERD HENNEPPLANTEN IN BESLAG GENOMEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-West stelde zondagmorgen omstreeks kwart voor tien, naar aanleiding van een waterlekkage, een onderzoek in een woning in de Lieve Verschuierstraat in. In de woning werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Ruim achttienhonderd hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en later vernietigd. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij wordt op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld.


* BEJAARDE VROUW IN WONING BEROOFD
ROTTERDAM - Zondagochtend werd ontdekt dat een 83-jarige bejaarde vrouw in haar woning aan de Watertorenweg was beroofd. Een nog onbekende vrouw belde zaterdag aan het einde van de dag bij het slachtoffer aan en deed zich voor als een medewerker van de Mantelzorg. Nadat het tweetal wat had gedronken en gepraat, vroeg de bejaarde vrouw of het onbekende bezoek de woning wilde verlaten. Hierop werd de verdachte boos en bond vervolgens de bejaarde vrouw aan een stoel vast. Onder bedreiging heeft de onbekende de pinpas en pincode van het slachtoffer afhandig gemaakt om vervolgens een nog onbekend geldbedrag te pinnen. Het ontredderde slachtoffer werd de volgende ochtend door iemand van Thuiszorg aangetroffen. De recherche van het district Oost stelt een onderzoek in naar de verdachte van deze beroving.


* POLITIEMENSEN HOUDEN INBREKER AAN
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Oost hebben zondagochtend een 29-jarige man uit Rotterdam aangehouden verdacht van diverse inbraken in Kralingen. Rond negen uur werd ontdekt dat de Rotterdammer had ingebroken in een auto aan de Oostzeedijk Beneden. Een politieman zette de achtervolging in en werd hierbij te hulp geschoten door een automobilist uit Spijkenisse. Hij gaf de agent een lift die vervolgens leidde tot de aanhouding van de verdachte. De Rotterdammer is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij is ingesloten. In de auto waar de man had ingebroken, werd een tas met diverse radiofrontjes en cd-spelers aangetroffen. De automobilist uit Spijkenisse zal op een later tijdstip op passende wijze worden bedankt door de politie.

Uitgave zondag 6 maart

* MAN SCHIET DOOR RUIT KOFFIEHUIS
SCHIEDAM -Een 29-jarige Schiedammer heeft zaterdagmorgen vroeg door de ruiten van een koffiehuis aan de Westfrankelandsestraat geschoten. In het koffiehuis waren zo'n tien personen aanwezig. Niemand raakte gewond. De man was vervolgens naar zijn huis in de Van de Elststraat gegaan waar hij ook nog eens door de deur van zijn kelderbox schoot. De gewaarschuwde politie hield de man in zijn woning aan. Ook het vuurwapen werd aangetroffen en in beslag genomen. De man verklaarde naar het koffiehuis te zijn gegaan om een familielid op te zoeken met wie hij ruzie heeft. Dat familielid was in het koffiehuis tijdens de schietpartij. De recherche stelt een nader onderzoek in.


* DRIE MANNEN AANGEHOUDEN NA BEDREIGING
ROTTERDAM - De politie van het district Oost hield zaterdagavond laat in de Schuttersstraat drie Rotterdammers van 18, 18 en 19 jaar oud aan. Een omstander had gezien dat één van de drie mannen een vuurwapen tussen zijn broeksband vandaan haalde en dat zij daarna een woning in gingen. Gewaarschuwde politiemensen zagen even later twee mannen uit de woning komen die aan het opgegeven signalement voldeden. De twee werden aangehouden. De 19-jarige man gooide tijdens zijn aanhouding een, naar later bleek, nep-vuurwapen weg. De andere man was in het bezit van een behoorlijke hoeveelheid bolletjes cocaïne en vijf gram heroïne. Tijdens een in de woning ingesteld onderzoek werd de derde verdachte aangehouden. Ook hij was in het bezit van hoeveelheden cocaïne en heroïne. Tevens bleek dat in de woning nog een bedreiging met het (nep)vuurwapen had plaatsgevonden. De drie verdachten werden overgebracht naar het bureau en ingesloten. Het nepvuurwapen en de verdovende middelen zijn in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in.


* VROUW VALT VAN BALKON
ROTTERDAM - De politie van het district Feijenoord-Ridderster stelt een onderzoek in naar de achtergronden van een ongeval dat zaterdagmorgen plaatsvond in de Beijerlandselaan. Een 32-jarige vrouw uit Rotterdam viel van een balkon van een woning waar zij op bezoek was en kwam zo'n vier/vijf meter lager op een balk in de tuin terecht. Het slachtoffer werd met onder andere ernstig rugletsel door de Ambulancezorg Rotterdam Rijnmond overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. Personeel van de Traumaheli en de Brandweer verleenden assistentie.


* WONING UITGEBRAND
ROZENBURG -De politie van het district Zuid stelt een onderzoek in naar de oorzaak van een brand, die zondagmorgen vroeg uitbrak in een woning op de bovenste verdieping(3) van een flat aan de Beukenlaan. De bewoners hadden de woning tijdig kunnen verlaten. Zij werden door de GGD ter plaatse behandeld in verband met ingeademde rook en voor verder onderzoek overgebracht naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis. Een brandweerman raakte tijdens het blussen gewond aan zijn arm. Ook hij werd ter behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De woning brandde geheel uit en omliggende woningen liepen rook- en waterschade op. Een bewoner verklaarde dat hij een kaarsje in de woonkamer had laten branden en dat dit mogelijk de oorzaak van de brand kon zijn.


* GEWONDEN BIJ VECHTPARTIJ IN DISCOTHEEK
ROTTERDAM - Bij een vechtpartij in een discotheek aan de West Kruiskade zaterdagmorgen vroeg, is een 17-jarige Rotterdammer ernstig gewond geraakt. Hij is opgenomen in het Erasmus Medisch Centrum. Ook een 16-jarige jongen uit Rotterdam raakte gewond en was naar het EMC gebracht. Hij heeft inmiddels het ziekenhuis verlaten. Mogelijk zijn er bij deze, volgens getuigen forse vechtpartij, meer gewonden gevallen. Later op de dag is in zijn woning een 26-jarige man uit Spijkenisse aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de vechtpartij. De recherche van het district Rotterdam-Centrum stelt een onderzoek in naar de aanleiding van deze vechtpartij en naar de overige betrokkenen.


* GEWONDEN BIJ AANRIJDING
SPIJKENISSE -Bij een aanrijding tussen twee personenauto's, zaterdag aan het einde van de middag op de kruising Maaswijkweg met de Rivierenlaan zijn de twee inzittenden van één van de auto's gewond geraakt. De 23-jarige bestuurder en een 21-jarige passagiere beiden afkomstig uit Spijkenisse kwamen bekneld te zitten in hun auto en moesten door de brandweer worden bevrijd. De man werd overgebracht naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis waar hij ter observatie is opgenomen; de vrouw ging naar het Erasmus Medisch Centrum. Personeel van de Traumaheli verleende assistentie aan de GGD. De 21-jarige bestuurder (afkomstig uit Abbenbroek) van de andere auto verklaarde dat hij zich door de andere bestuurder had laten uitdagen om te kijken wie het hardst kon optrekken. Op de kruising botsten beide auto's echter tegen elkaar omdat de auto van de 23-jarige Spijkenisser volgens getuigen in de slip raakte. Hierna kwam deze auto op de andere weghelft terecht en botste tegen een touringcar. De 21-jarige bestuurder uit Abbenbroek werd voor verhoor overgebracht naar het bureau. De politie stelt een