Politie Friesland

Politieberichten 6/3 13.00 uur tot 7/3 07.00 uur

Friesland 07-03-2005 - Voor meer informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur contact opnemebn met bureau Communicatie tel: 0900 8844

Politieberichten 6/3 13.00 uur tot 7/3 07.00 uur

Wirdum: verkeerscontrole
Zondag tussen 09.30 uur en 12.00 uur werd een rijdende
verkeerscontrole gehouden in dee gemeente Boarnsterhim en Leeuwarden. Resultaat:
Twee bekeuringen voor het niet dragen van de gordel
Twee voor overschrijding maximumsnelheid
Een maal voor het keren van de auto in strijd met een keerverbod.

Tytsjerk: snelheidsovertreding
Zondag omstreeks 15.50 uur werd op de Rijksstraatweg geconstateerd dat een 28-jarige automobiliste uit Leeuwarden ter plaatse reed met een gecorrigeerde snelheid van 187 km per uur. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 100 km per uur. Bij controle bleek de bestuurster ook geen rijbewijs had. Zij kreeg een proces-verbaal voor overschrijding maximumsnelheid en rijden zonder rijbewijs.

Stiens: inbraak in een vrachtauto
Tussen vrijdag 22.00 uur en zondag 19.00 uur werd ingebroken in een vrachtauto. De vrachtauto stond geparkeerd op de Truerderdyk. Het slot aan de bestuurderszijde werd vernield. Weggenomen zijn een DVD-speler, zwarte opbergbox, mp3-speler, tas met inhoud. Aangifte werd gedaan door een 35-jarige man uit Stiens.

Drogeham: snelheidsovertreding
Zondag omstreeks 22.00 uur werd een 43-jarige automobilist uit Beetsterzwaag bekeurd, omdat hij 45 km harder reed dan de toegestane snelheid van 80 km per uur. Dit gebeurde op de Landyk. Ook bleek dat het rijbewijs van de 43-jarige ongeldig was verklaard. Voor beide feiten kreeg hij een proces-verbaal.

Bakkeveen: eenvoudige mishandeling
Zondag omstreeks 21.30 kregen een 32-jarige man uit Bakkeveen en een 20-jarige man uit Drachten onenigheid in een pand aan de Foarwurker. Op een gegeven moment spoot de 20-jarige pepperspray in de ogen van de 32-jarige. Hierna verliet de 20-jarige het pand en ging weg. Even later werd de 20-jarige in zijn woning aangehouden en overgebracht naar het bureau. Een nader onderzoek zal worden ingesteld.

Blije: rijden onder invloed
Maandag omstreeks 01.40 uur werd op de Farebuorren een 18-jarige vrouw uit Ginnum gecontroleerd. Zij had gedronken.en reed op een bromfiets. Op het bureau blies zij 365 ug/l, goed voor een rijverbod van 3 uur.

Leeuwarden: inbraak
Maandag omstreeks 03.50 uur ging het alarm af in een pand aan de Gaspeldoornstraat. De 50-jarige man uit Leeuwarden en eigenaar van de zaak ging erheen en zag, dat het schot naast de voordeur eruit was geslagen. Weggenomen werd geld uit twee speelautomaten, een beamer en een computer.

Maandag omstreeks 01.00 uur is brand uitgebroken in de bussenfabriek (conservenblikken) van Friesland Foods aan de Peter Stuyvesantweg. In eerste instantie werd een middelbrand gemeld, maar werd kort daarop een zeer grote brand. De korpsen Leeuwarden, Stiens en Marssum zijn ingezet. Het korps Grou is ingezet om de watervoorziening te regelen. In totaal zijn een veertig tal brandweermensen ingezet. Om 04.15 uur was men de brand meester. De brand is vermoedelijk ontstaan op de derde en bovenste verdieping, met een doorslag naar de tweede verdieping. Een deel van het dak is ingestort. Er zijn geen gevaarlijke stoffen bij de brand aangetroffen. Ook zijn geen gewonden gevallen. De technische recherche van politie Fryslân zal een onderzoek instellen. Voor vragen in verband met de rookontwikkeling kunt u contact opnemen met de GGZ telefoon: 058 2334334