Politie Twente

Persberichten Politie Twente 7 maart 2005

Bromfietsen in slechte staat

Politie neem bromfietsen in beslag voor technisch onderzoek

Enschede

Op zondag 6 maart omstreeks 19.00 uur zag een politiepatrouille een bromfiets voor hen uit rijden zonder verlichting. Bij controle van de bromfiets bleek de verlichting niet te werken, bovendien was de koplamp met tape afgeplakt. De bromfietser, een 17-jarige Enschedeër vervoerde pizza's in opdracht van zijn werkgever. De politie vermoedde meer gebreken en nam de bromfiets voor technisch onderzoek in beslag. Ze brachten de 17-jarige naar zijn werkgever. Op het moment dat ze daar aankwamen zagen ze net een andere koerier wegrijden. Ook deze bromfiets had geen licht. Dus ook deze bromfiets werd in beslag genomen voor technisch onderzoek. Tegen de eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-027790)

Inbreker meldt zich

Verdachte komt aan het bureau en biecht meerdere inbraken op

Enschede

Op zondag 6 maart omstreeks 22.30 uur meldde zich een 39-jarige Enschedeër aan het politiebureau aan de Hermandad in Enschede. Hij vertelde dat hij een aantal inbraken had gepleegd; aan de Haaksbergerstraat, aan de Oldenzaalsestraat en aan de Burgemeester M van Veenlaan. De politie dacht aanvankelijk dat de man een warm bed zocht. Echter nadat hij bijzonderheden met betrekking tot deze inbraken kon vertellen, hield de politie de verdachte aan. Hij is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. De verdachte betreft een veelpleger en hij zal worden voorgeleid voor justitie. (05-027841)

Aanhouding wegens diefstal

Verdachte met goederen betrapt

Enschede

Op zondag 6 maart zag de politie omstreeks 17.00 uur een man over de IJsselstraat lopen met in beide handen een plastic tas met daarin zware voorwerpen. De politie vertrouwde het zaakje niet en volgde de man. Bij het tankstation was de man ineens verdwenen. Als de agenten bij de tankshop stoppen zien zij deze persoon de shop uitlopen, echter zonder tassen. Een kort onderzoekje in de shop leverde twee plastic tassen, met daarin computerkasten op. De verdachte, een 28-jarige Enschedeër had de shopbediende gevraagd de tassen even achter te mogen laten en deze vervolgens achter de balie geplaatst. De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van de goederen. Het vermoeden bestaat dat deze bij een bedrijfsinbraak zijn weggenomen. De verdachte is in verzekering gesteld en opgesloten. (05-027769)

Aanhouding na winkeldiefstal

Verdachte steelt leren jas

Enschede

Op zondag 6 maart vond omstreeks 17.00 uur een diefstal plaats uit een winkel aan de H J van Heekplein in Enschede. De verdachte, een 30-jarige Enschedeër had een leren jas van 130 euro weggenomen. In de kleding van de verdachte trof de politie nog een fles parfum van 79 euro aan. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (05-027773)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --