Politie Twente

Verkeersongeval met letsel

Man verleent geen voorrang, een gewonde

Almelo

Op zondag 6 maart omstreeks 09.40 uur werd een aanrijding met meerdere auto's gemeld aan de Rembrandtlaan. Ter plaatse bleek een 29-jarige Almeloer, komend vanaf de Maardijk, rechtdoor de kruising met de Rembrandtlaan wilde oversteken. De Rembrandtlaan is een voorrangsweg. De 29-jarige zag daarbij een 60-jarige Almeloer, komend van rechts, over het hoofd. Als gevolg van de aanrijding raakte de 29-jarige bestuurder de controle over het voertuig kwijt en botste tegen een geparkeerde voertuig. De 29-jarige werd met hoofdletsel naar het ziekenhuis overgebracht. Hij verklaarde de autogordel niet te hebben gedragen. De man werd tevens een proces verbaal aangezegd voor het niet verlenen van voorrang. (bps 05-027700)

Rijden onder invloed

Rijbewijs ingevorderd

Almelo

Op zondag 7 maart omstreeks 01.35 uur registreerde een ademanalyse bij een 36-jarige Almeloër op de A35 een uitslag van 1.5 promille. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. (bps 05-027862)

Bestuurder ongeval A35 reed veel te hard

Het rijbewijs van de Zwollenaar wordt ingevorderd

Almelo

Door de Politie Twente is de toedracht van de aanrijding op de A35 van zondag 6 maart j.l. onderzocht. Het volgende is gebleken: De auto reed met een veel te hoge snelheid de bocht in. De 20 jarige bestuurder maakte daarna een verkeerde stuurcorrectie. De auto is daarna twee keer gedraaid en achterwaarts het talud afgegleden. Hierbij raakte de auto een verkeersbord (waar 50 km/u op stond). Tevens werden er enkele bomen geraakt. Uit snelheidsberekeningen is gebleken dat de bestuurder tussen de 139 km/h en 147 km/h heeft gereden. Aldaar is 70 km/h toegestaan. Omdat het rijden van een dergelijke snelheid zeer ernstig verkeersgevaarlijk rijgedrag is wordt het rijbewijs van de 20 jarige Zwollenaar ingevorderd. De bestuurder heeft geen noemenswaardig letsel maar bleef één nacht ter observatie in het ziekenhuis. De 26 jarige vrouwelijke passagier heeft een gebroken nekwervel.


---- --