Politie Hollands Midden

Noordwijkerhout Rijden onder invloed De politie controleerde op zaterdag 5 maart rond 22.45 uur op de 's Gravendamseweg een 30-jarige automobilist uit Noordwijk. Mede weggebruikers belden de politie omdat zij dachten dat de automobilist dronken achter het stuur zat. Agenten stelden inderdaad drankgebruik bij de man vast en hielden hem aan. Zijn ademanalyse gaf als uitslag 1490 ug/l ( limiet 220 ug/l). De politie vorderde daarop het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal op.

Noordwijk Alcoholcontrole

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft zaterdag 5 maart een alcoholcontrole gehouden op de Herenweg, de Klei en de Provincialeweg N206. Door de weersomstandigheden waren er weinig mensen onderweg. Het RVHT heeft ruim 70 blaastesten afgenomen Drie bestuurders bleken meer dan de limiet van 220 ug/l te hebben gedronken. Een 37-jarige Leidenaar blies 350 ug/l. Een 22-jarige Hagenaar blies 250 ug/l. Een 63-jarige Noordwijker blies 380 ug/l. Alleen kregen een proces-verbaal en een rijverbod van één of meerdere uren. De Noordwijker negeerde echter dit rijverbod en werd opnieuw aangehouden. Ditmaal blies hij 320 ug/l. Hij kreeg opnieuw een proces-verbaal voor rijden onder invloed plus een proces-verbaal voor rijden tijdens een rijverbod.

Noordwijk Mishandeling De politie hield zondagavond 6 maart twee jongens uit Noordwijk van 15 en 16 jaar aan als verdachten van mishandeling en openlijke geweldpleging. Rond 18.45 uur schopten en sloegen ze twee 15-jarige jongens bij een bushalte aan de Van de Mortelstraat. Daarbij kwam zelfs een stuk hout aan te pas. De jongens uit Alphen aan den Rijn en Noordwijk moesten zich in het LUMC en het Rijnland Ziekenhuis laten behandelen aan de door het geweld veroorzaakte lichte verwondingen. Het geweld ontstond na het gooien van sneeuwballen door de verdachten naar de twee jongens. Zij vroegen daarmee op te houden. In plaats van dat het stopte vlogen de verdachten het tweetal aan. De verdachten zijn ingesloten. De politie zet vandaag het onderzoek tegen het tweetal voort.

Lisse Rijden onder invloed Een 27-jarige automobilist uit Haarlem reed op zaterdag 5 maart rond 03.50 uur op de Heereweg met zijn auto tegen een muurtje. Agenten stelden drankgebruik bij de man vast en hielden hem aan. Zijn ademanalyse gaf als uitslag 425 ug/l ( limiet 220 ug/l). De politie vorderde het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal op.

Katwijk Rijden onder invloed De politie controleerde op zondag 6 maart rond 16.00 uur op de Van Houtenstraat een 48-jarige automobilist uit Katwijk. Agenten stelden drankgebruik bij de man vast en hielden hem aan. Zijn ademanalyse gaf als uitslag 1000 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie vorderde het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal op.

Katwijk Ongeval door rijden onder invloed Een 53-jarige man uit Katwijk zag zaterdag 5 maart rond 19.55 uur geen kans zijn auto over een rotonde in de Koningin Julianalaan te sturen. Hij reed rechtdoor, werd door de kleine verhoging van de rotonde met zijn auto gelanceerd waarna de auto na een andere auto geraakt te hebben tot stilstand kwam tegen een lichtmast. De man verkeerde onder invloed en verzette zich tegen zijn hulpverleners. De brandweer besloot daarop het dak van de auto te knippen, waarna de man geboeid kon worden en per ambulance voor onderzoek naar het LUMC gebracht kon worden. Zijn letsle leek mee te vallen. Wel liet de politie een bloedproef van de man afnemen om het alcoholpromillage in het bloed vast te stellen. Ook vorderde de politie het rijbewijs van de man in.

Rijnsburg Rijden onder invloed De politie controleerde op zaterdag 5 maart rond 01.30 uur op de Vinkenweg een 34-jarige automobilist uit Apeldoorn. Agenten stelden drankgebruik bij de man vast en hielden hem aan. Zijn ademanalyse gaf als uitslag 755 ug/l (limiet 220 ug/l). De man was niet in het bezit van een rijbewijs. Voor het rijden zonder rijbewijs had hij nog een openstaande veroordeling staan. Of 210 euro betalen of 4 dagen zitten. Aangezien hij niet kon betalen werd hij ingesloten. De politie maakt proces-verbaal voor het rijden onder invloed op.

Leiden Rijden onder invloed De politie controleerde op zondag 6 maart rond 04.30 uur op de Hooigracht een 33-jarige automobilist uit Oegstgeest. Agenten stelden drankgebruik bij de man vast en hielden hem aan. Zijn ademanalyse gaf als uitslag 760 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie vorderde het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal op.

Leiden Overval Een 21-jarige Leidse medewerker van een uitgaansgelegenheid aan de Breestraat werd zaterdag 5 maart rond 03.00 uur in zijn zaak overvallen door een 16 en 19-jarige jongen uit Leiden. De twee deden zich eerst voor als bezoekers van de gelegenheid. Toen zij als enige twee overbleven ontpopte het tweetal zich als overvallers. Zij bedreigden de medewerker en gingen er vandoor met een geldbedrag. De gewaarschuwde politie vond de beide verdachten al snel. Eén had zich verstopt in het hof van de studentenhuizen tussen de Vliet en de Kaiserstraat. De andere werd gevonden op het Pieterskerkhof waar hij zich verborgen hield achter de hekken. Beide verdachten zijn ingesloten en zijn vandaag maandag 7 maart voorgeleid bij de officier van justitie voorgeleid.

Leiden Inbraak in woning In de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 maart werd er ingebroken in een woning aan de Dijkstraat. Vermoedelijk kwam men binnen door via de brievenbus het deurslot te ontgrendelen. Uit de woning zijn hantassen met inhoud gestolen, een horloge en een aansteker. De bewoonster lag tijdens de inbraak boven te slapen. De politie stelt een onderzoek in.

Leiden Geweld Bij twee geweldsincidenten hield de politie het afgelopen weekend drie verdachten aan. Beide incidenten gebeurden zondag 6 maart tussen 02.00 en 03.00 uur. Op de Steenstraat kreeg een 33-jarige man uit Leiden een kopstoot na een vechtpartij met twee mannen uit Den Haag. De twee van 21 en 24 jaar, zetten het op een rennen maar werden al snel op de Beestenmarkt en de Lange Scheistraat aangehouden. De 24-jarige kon na zijn verhoor, waarbij hij zijn aandeel tegenover de politie bekende, en het opmaken van een proces-verbaak weer naar huis. De 21-jarige zal worden voorgeleid bij justitie. Bij hem werden verdovende middelen gevonden. Tegenover de politie verklaarde hij daarin te dealen. Op de Langebrug ontstond in een uitgaansgelegenheid een vechtpartij tussen bezoekers. Een 18-jarige jongeman uit Voorschoten werd daarbij mishandeld door een 19-jarige jongeman uit Oegstgeest. De verdachte werd aangehouden. De jongen uit Voorschoten moest voor behandeling van zijn verwondingen naar een ziekenhuis. Hij liep ondermeer snijwonden in de kin op en een afgebroken tand en hield pijnlijke kaken aan het incident over. De politie stelt een nader onderzoek in naar dit geweld.

Leiden Fietser te water

Een 58-jarige man uit Leiden is op zondag 6 maart omstreeks 02.30 uur met zijn fiets in de Vliet terechtgekomen. Een buurtbewoonster hoorde een plons en geschreeuw waarna zij met haar echtgenoot en een buurman poolshoogte nam bij het water. De Leidenaar kon door de drie, nadat hij al enkele minuten in het water lag, uit het water worden gered. De Leidenaar is met onderkoelings-verschijnselen overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Leiderdorp Alcoholcontrole

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam heeft op zaterdag 5 maart tussen 18.00 en 22.00 uur een alcoholcontrole gehouden. Er werd gecontroleerd op de Rietschans, de Van der Valkboumanweg en de Acacialaan. In totaal werden er 128 blaastesten afgenomen. Slechts twee bestuurders waren onder invloed van teveel alcohol, namelijk 280 en 375 ug/l. De limiet is 220.Tegen de bestuurders wordt proces verbaal opgemaakt.

Alphen aan den Rijn Snelheidscontrole

De politie heeft op zondag 6 maart op de Concertweg, ter hoogte van de Preludeweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 202 passanten waren er 12 bestuurders die te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 68 km/u terwijl de toegestane maximum snelheid op deze weg 50 km/u is. Tegen de bestuurders wordt proces verbaal opgemaakt.

Alphen aan den Rijn Verlaten plaats van ongeval

De politie heeft op maandag 7 maart omstreeks 01.45 uur een 37-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn aangehouden nadat hij de plaats van een verkeersongeval had verlaten zonder zijn identiteit bekend te maken. De bestuurder was omstreeks 23.45 uur op de Hooftstraat tegen een geparkeerde auto gereden en was daarna doorgereden. Een getuige seinde de politie in en gaf het kentekennummer van de auto. De Alphenaar werd in zijn woning aangehouden. Een blaastest gaf aan dat de Alphenaar te veel gedronken had, namelijk 535 ug/l. De limiet is 220. Tegen de Alphenaar wordt proces verbaal opgemaakt.

Bodegraven Kind valt uit schommel

Op zaterdag 5 maart heeft de politie assistentie verleend bij een ongeval van een 7-jarig meisje uit Bodegraven. Zij was omstreeks 17.45 uur uit een schommel gevallen aan de Meije. Traumahelikopter ter plaatse alsmede een ambulance. Het meisje werd met hoofdletsel afgevoerd naar het UMC te Utrecht.

Boskoop Inbraak woning

Op zaterdag 5 maart tussen 01.30 uur en 07.30 uur is er ingebroken in een woning aan de Burgemeester Colijnstraat. Toegang tot de woning werd verschaft door middel van het openbreken van de achterdeur. Weggenomen werden bankpassen alsmede autosleutels van een bedrijfsauto. De bedrijfsauto is hierop weggenomen maar omstreeks 10.00 uur die dag teruggevonden aan de Voorofscheweg. De politie stelt een onderzoek in.

Waddinxveen Aanhoudingen

De politie heeft op maandag 7 maart omstreeks 00.55 uur twee Hagenaren van 24 en 36 jaar aaangehouden op verdenking van bedrijfsinbraak. Volgens getuigen, strooiers, werd kort daarvoor ingebroken vanaf een bedrijventerrein op de Bredeweg. De twee verdachten vielen op toen zij met steekwagentjes bezig waren. Nadat een beveiligingsmedewerker was ingeschakeld probeerde één van de verdachten even later weg te komen met een auto. De strooiers en de beveiligingsmedewerker blokkeerden bij de rotonde de doorgang van de verdachte in afwachting van de komst van de politie. De tweede verdachte werd in een sloot aangetroffen. De politie stelt een nader onderzoek.

Waddinxveen Aanrijding met gewonden

Op zondag 6 maart omstreeks 14.40 uur heeft er een kop-staartaanrijding plaatsgevonden tussen drie auto's op de Kanaalstraat. Bleek dat een 70-jarige bestuurder uit Waddinxveen achter op een 27-jarige bestuurder uit Waddinxveen klapte. Op zijn beurt klapte de 27-jarige bestuurder uit Waddinxveen op zijn voorganger een 40-jarige bestuurder uit Gouda. Een passagier van de voorste auto, alsmede een passagier van de middelste auto werden respectievelijk met nekklachten en borstklachten overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis te Gouda.

Nieuwerkerk aan den IJssel Aanhouding vernielers

Op zaterdag 5 maart omstreeks 07.05 uur hoorde de politie glasgerinkel op het NS-station aan de Doortocht en hield hierop 4 mannen aan. De mannen waren in de leeftijd van 17 en 18 jaar en allen afkomstig uit Nieuwerkerk aan den IJssel Er bleken ruiten vernield te zijn aan een wachthokje, een ruit van een zuil van de dienstregeling en een ruit van een reclamezuil. Tevens bleek in de trein tussen Rotterdam en Nieuwerkerk aan den IJssel waarin de verdachten hadden gezeten ook vernielingen te zijn gepleegd. Na verhoor werden er drie verdachten omstreeks 12.30 uur heengezonden. Een 18-jarige hoofdverdachte zit nog vast en zal maandag 7 maart worden voorgeleid aan de Officier van Justitie.

Gouda Zinloos geweld

Op zondag 6 maart omstreeks 04.40 uur fietste een 16 en 17-jarige man beide afkomstig uit Gouda over de Bloemendaalseweg richting Gouda. Zij werden ingehaald door een fietsende groep van ongeveer 6 personen die voor de beide mannen stopte. Om te voorkomen dat een donkere manspersoon uit die groep ten val zou komen verzochten de beide mannen de donkere man te gaan zitten. Zonder aanleiding begon de donkere man op de beide mannen in te slaan. Een van de mannen kreeg klappen in het gezicht en een schop tegen zijn knie. De andere man kreeg ook klappen in het gezicht. Ook kwam een blanke man uit de groep die de 16-jarige man zonder aanleiding in het gezicht sloeg. Beide mannen renden hierop weg. De fiets van de 18-jarige man werd nog achter de beide mannen aangegooid door de donkere verdachte. Hierop is de groep weggefietst. De beide slachtoffers lieten letsel op in het gezicht en een van hen letsel aan zijn knie. De politie stelt een onderzoek in.

Gouda Woninginbraken

In een woning aan de Ingelandslag alsmede in een woning aan de Telderstraat is op vrijdag 4 maart tussen 12.00 uur en 22.45 uur ingebroken. Toegang tot de woning werd verschaft in de Ingeland door middel van flipperen en hierbij werd weggenomen twee digitale camera's, een camcorder, sigaretten en een geldbedrag. In de woning aan de Telderstraat werd de toegang verschaft door middel van het forceren van het slot van een deur. Onbekend wat hier is weggenomen.

Gouda Alcoholcontrole

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft zondag 6 maart een alcoholcontrole gehouden op de Koningin Wilhelminaweg. Het RVHT heeft 187 blaastesten afgenomen. Een 36-jarige Gouwenaar blies 690 ug/l. Het RVHT heeft zijn rijbewijs ingevorderd en proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/ wordt het rijbewijs ingevorderd.

Gouda Onder invloed tegen een boom

De politie heeft zaterdag 5 maart een 22-jarige Gouwenaar aangehouden. Deze reed rond 06.45 uur onder invloed van alcohol tegen een boom aan op de Burgemeester Jamessingel. Hij was in een slip geraakt ter hoogte van het NS-station en de macht over het stuur verloren. De ademanalyse wees 280 ug/l uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd omdat hij onder invloed een ongeval heeft veroorzaakt. Ook kreeg hij een proces-verbaal. Hij raakte niet gewond bij de aanrijding.

Gouda Onder invloed tegen een boom

De politie heeft vrijdag 4 maart een 43-jarige man aangehouden. Deze reed rond 22.45 uur onder invloed van alcohol tegen een boom aan op de Joubertstraat. Vermoedelijk speelde hierbij de gladheid ook een rol. Nadat hij de boom raakte, kwam hij ook nog tegen een geparkeerde auto aan. Zijn 34-jarige vrouw raakte gewond aan haar gezicht. De twee ook in de auto aanwezige kinderen bleven ongedeerd. Een bewoonster van de Joubertstraat ving het gezin in eerste instantie op. Toen de politie ter plaatste kwam constateerde deze met een blaastest dat de man gedronken had. De ademanalyse wees 815 ug/l uit. De politie heeft hierop zijn rijbewijs ingevorderd. Het rijbewijs wordt altijd ingevorderd bij een ademalcoholgehalte hoger dan 570 ug/l of wanneer onder invloed een ongeval wordt veroorzaakt. De vrouw werd naar het ziekenhuis vervoerd voor behandeling.

Schoonhoven Vernieling / openlijke geweldpleging

Op zaterdag 5 maart omstreeks 00.05 uur werd door twee burgers een tweetal verdachten aangehouden in verband met het ingooien van een ruit van de toegangsdeur van een moskee aan de Mr. Kesperstraat. Nadat de verdachten werden overgedragen aan de politie meldde zich nog drie andere verdachten bij de politie. Het betrof een vijftal mannen variërende in de leeftijd tussen de 16 en 18 jaar, afkomstig uit Schoonhoven, Snelrewaard, Oudewater en Reeuwijk. Zij hadden even tevoren ook in een brandgang aan de Rotterdamseweg een vijftal armaturen van buitenverlichting alsmede een lamp van een buitenverlichting vernielt. Na verhoor werden de verdachten omstreeks 02.30 uur heengezonden. Zij zullen zich te zijner tijd moeten verantwoorden voor de rechter.

------------------------------------------ einde berichten -----------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 7 maart 2005

(



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --