Gemeente Helmond


---

Schoonmaak riool in Helmond-Oost

Regelmatig worden delen van de riolering in Helmond (het gaat in totaal om 500 kilometer riool) gereinigd. Dit is van belang omdat anders de riolering verstopt raakt, met alle nare gevolgen van dien. De komende anderhalve maand (tot en met 29 april) worden de rioolleidingen in de wijk Helmond Oost aangepakt. Het betreft het gebied tussen de Deurneseweg, de Burg. Van Houtlaan, de Weth Ebbenlaan, de Vondellaan de Jan Steenlaan de Venuslaan en de kanaalomleiding.

Gespecialiseerd bedrijf
Deze reinigingen worden gedaan door het gespecialiseerde bedrijf HERU BV in opdracht van de gemeente Helmond. Met een reinigingsvrachtwagen wordt de hoofdriolering onder hoge druk schoon gespoten en het vuil eruit verwijderd.

Mogelijk overlast door hogere druk
Doordat er tijdens het reinigen een overdruk ontstaat, kan incidenteel de WC-pot overstromen. Om dit te voorkomen raadt de gemeente de betreffende bewoners aan om tijdens de werkzaamheden een zwaar voorwerp op de toiletdeksel te plaatsen.

Informatie
Over de exacte datum waarop de werkzaamheden worden uitgevoerd krijgen de betreffende bewoners nog een brief van HERU BV. Voor vragen over deze reiniging kan contact opgenomen worden met Klanteninfo van de gemeente, tel. 0492 587690 (bereikbaar tijdens kantooruren).
---

| |