Gemeente Son en Breugel


Bezoekersaantallen milieustraat 2004

Per 1 januari 2003 heeft de gemeente een milieupas ingevoerd die toegang geeft tot de milieustraat. Een van de redenen voor invoering van de milieupas was om te voorkomen dat de milieustraat wordt gebruikt door anderen dan inwoners van onze gemeente.

De gemeente en daarmee indirecht de inwoners betalen namelijk de kosten voor de afvoer en het storten of recyclen van de op de milieustraat aangevoerde afvalstoffen. Een andere reden was bedrijven te weren omdat zij geen afvalstoffenheffing betalen. Bedrijven moeten dus zelf voor afvoer van hun afvalstoffen zorgdragen.

De milieustraat is dus uitsluitend bestemd voor de afvoer van grof huishoudelijk afval door particulieren. Uit het jaaroverzicht van de milieustraat blijkt dat in 2004 van de circa 6000 huishoudens er 3535 een of meer keren op de milieustraat zijn geweest.


74 huishoudens hebben 15 of meer keer een bezoek gebracht aan de milieustraat.
Bij dit aantal is de vraag gerechtvaardigd of hier alleen sprake is van particulier afval of dat er bedrijfsmatig misbruik van de pas gemaakt is. Huishoudens die veelvuldig de pas hebben gebruikt, zullen op korte termijn benaderd worden om het gebruik toe te lichten.