1e persbericht van maandag 7 maart 2005

Eindhoven 07-03-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Grote buit bij inbraak

Bij een inbraak in een supermarkt op het Winkelcentrum Woensel zijn in de nacht van zaterdag op zondag veel rookwaar, batterijen en scheermesjes gestolen. De waarde zou rond de 30.000 euro liggen. Met kwam binnen door in het platte dak een opening te maken.

Helmond: Auto achter rug bestuurder weggenomen

Maandag rond 10.30 uur is op de Smeedbeemden een zwarte Mercedes Benz met het kenteken 24-ND-HS gestolen. Dat gebeurde toen de bestuurder iets moest afgeven bij een woning aan de Smeedsbeemden. Daarna liep hij terug naar zijn auto en startte de auto. De man werd nog even naar de woning geroepen. Terwijl de motor nog liep ging de man terug naar de woning en stond buiten de woning nog even te praten. Toen hij omkeek was de auto verdwenen.

Best: Inbraak in woning

Zondag tussen 16.00 en 22.00 uur is ingebroken in een woning aan de Populier. De ruit van de achterdeur is uit de sponning genomen. Uit de woning verdwenen een laptop, een digitale foto- en videocamera, twee gouden ringen en een gouden ketting.

Geldrop: Snelheidscontrole

Op de Laan de Vier Heemskinderen is zondag tussen 12.20 en 16.25 uur op snelheid gecontroleerd. Van de 2187 passanten reden er 187 te hard. De snelste reed 87 km/u. 50 is de maximumsnelheid.

De Rips: Vier gewonden bij verkeersongeval

Bij een verkeersongeval op de kruising Oploseweg Vredepaaldreef en Jan Berendweg zijn zondagmiddag om 14.30 uur vier personen gewond geraakt. Een 38-jarige automobilist uit De Rips reed over de Oploseweg en wilde links afslaan, de Jan Berendweg in. Hij remde af en de automobiliste uit Beek en Donk (leeftijd onbekend) die achter hem reed remde ook. De 25-jarige automobilist uit Oploo die daar weer achter reed remde te laat en reed tegen zijn voorganger die hij tegen de auto van de man uit De Rips duwde. De brandweer moest drie inzittenden uit de tweede auto bevrijden. In de eerste auto had de 30-jarige bijrijdster last van haar nek. Zij ging naar het Elkerliek in Helmond. In de tweede auto raakten drie vrouwen gewond en zij zijn vervoerd naar Elkerliek in Helmond, Radboud in Nijmegen en Catharinaziekenhuis in Eindhoven. De traumahelikopter was ter plaatse gekomen.

Reusel: Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

Zondagavond om 23.45 uur is op de Hooge Mierdseweg een 58-jarige automobilist uit Kaatsheuvel aangehouden. De man was met zijn auto tegen een paaltje gereden. Hij had gedronken en blies een promillage van bijna 1,5. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingenomen.