---



Taekwondoka Dennis Mollet wint goud; Schermster Angad-Gaur brons

7-3-2005 11:06:00

Taekwondoka Dennis Mollet heeft zaterdag (5 maart) een gouden medaille op de Open Belgische Kampioenschappen gewonnen in Herentals. Floretschermster Indra Angad-Gaur behaalde dit weekend brons tijdens de Wereldbekerwedstrijd in Shanghai. Gregory Sedoc (hordenloper), Sonja Tol (degenschermster) en Dennis Bekkers (taekwondoka) vielen buiten de prijzen op respectievelijk het EK, de wereldbekerwedstrijd in Luxemburg en de Open Belgische kampioenschappen.

Eerste luitenant (KL) Mollet won zijn gouden medaille overtuigend. In de voorrondes schakelde hij eerst de Kroaat Slobodan Gunjevic uit. Vervolgens rekende hij af met de Spanjaard Javier Marron (12-5), de Zweed Marcus Tillberg (9-7) en in de halve finale met de Engelsman Martin Stamper. In de finale, tegen de Oostenrijker Kurt Baumgartner, trok hij superieur de winst naar zich toe (15-8). "Het ging vandaag fantastisch, ik was heel geconcentreerd en ben nu super gemotiveerd voor het WK medio april in Madrid", aldus een enthousiaste Mollet.

De bronzen medaille van eerste luitenant (KLu) Angad-Gaur betekent voor de floretschermster een stijging van naar verwachting ongeveer twintig plaatsen op de wereldranglijst. Door het gebrek aan trainingsfaciliteiten in China waren de omstandigheden voor Angad-Gaur niet optimaal, maar de schermster liet zich daardoor niet beïnvloeden.

Hordeloper Sedoc, één van de nieuwe topsporters van de DTS, kwam tijdens het EK Indooratletiek in Madrid ten val en verspeelde daarmee zijn kwalificatie voor de halve finale. "Ik probeerde het nog wel te corrigeren, maar dat lukte helaas niet meer. Ik vind het natuurlijk heel jammer, want ik was graag een ronde verder gekomen. Als ik niet was gevallen, zou me dat zeker gelukt zijn", aldus Sedoc. "Aan de andere kant hoef ik mezelf niets te verwijten; door de militaire opleiding die ik momenteel volg, heb ik gewoon te weinig tijd gehad voor specifieke hordetraining en dat breekt je tijdens zo'n wedstrijd dan op".

Schermster Sonja Tol (KM) werd 22ste tijdens de wereldbekerwedstrijd in Luxemburg.