Politie Haaglanden

Met een slok op achter het stuur

Den Haag- 07-03-2005

Afgelopen weekend hield Politie Haaglanden meerdere automobilisten staande die met een slok op achter het stuur zaten. Zo werd op 6 maart, omstreeks 6.00 uur, een 24-jarige Hagenaar staande gehouden, omdat hij zonder licht en met een te hoge snelheid reed op de Van Alkemadelaan. De man blies 995 ug/l, tegen hem is proces verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs in ingevorderd.

Op 5 maart omstreeks 18.24 zagen surveillerende agenten een auto slingerend over de Schenkkade rijden. De agenten hielden de 36-jarige automobilist uit Leidschendam-Voorburg staande. De man blies 1000 ug/l en reed bovendien met een ongeldig rijbewijs. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod.

Ook een 33-jarige automobilist uit Schiedam vertoonde op 6 maart omstreeks 8.25 uur opvallend rijgedrag. Toen agenten hem staande hielden op de Westduinweg, roken zij een alcohollucht. De man blies 910 ug/l; tegen hem is proces verbaal opgemaakt, zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod.

Zaterdag 5 maart rond 05.00 uur is een 24-jarige automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De politie kreeg een melding dat een auto tegen een boom was gereden op de Daal en Bergselaan. Daar aangekomen stond de bestuurder naast zijn auto en deze bleek onder invloed te zijn van alcohol. De man gedroeg zich recalcitrant en had geen identiteitspapieren bij zich. Uiteindelijk werkte hij mee aan de blaastest en blies 880 ugl. Er is proces-verbaal opgemaakt voor het niet tonen van een rijbewijs, geen APK keuring en de auto is in beslag genomen.

Zondag 6 maart rond 00.45 uur is een 35-jarige Hagenaar op de

Dr. H.E. van Geldererf aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Tijdens de surveillance zagen agenten de verdachte geen richting aangaf, met een veel te hoge snelheid reed en het rode verkeerslicht negeerde. Op de kruising met de Hofstede de Grooterg remde de Hagenaar zo abrupt dat de auto slipte. Bij de staande houding bleek de man geen rijbewijs of andere papieren bij zich te hebben. De verdachte gedroeg zich opstandig en spuugde de agenten meerdere malen in het gezicht. De 35-jarige werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij legde een blaastest af en blies 635 ugl. Voor alle overtredingen is proces-verbaal opgemaakt en het voertuig is in beslag genomen.

De politie hield zondag 6 maart tussen 16.00 en 18.30 uur alcoholcontroles op de beide rijbanen van de Laan van Meerdervoort, ter hoogte van Meer en Bos. Er werden 118 voertuigen gecontroleerd, 89 bestuurders deden een blaastest en een van hen had teveel gedronken. Ook zijn 22 personen bekeurd voor het niet dragen van de gordel.