Gemeente Zevenaar


week 10, 7 tot 14 maart 2005

AANVRAGEN VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN

Bij burgemeester en wethouders is een aanvraag ingekomen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan:
* Lentemorgen I' voor het uitoefenen van het beroep van nagelstylist op het perceel Zonegge 17 09 te Zevenaar;

* Bedrijfsterrein Rothmans' voor de vervanging van de reclamevitrine op het perceel Stationsplein 1 te Zevenaar.

Ter inzage
Deze aanvragen liggen met ingang van 10 maart a.s. gedurende vier weken ter inzage bij de Balie Ruimte. Tijdens deze periode kan eenieder schriftelijk zijn zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

WET MILIEUBEHEER

Burgemeester en wethouders hebben op 22 februari aan Von Gahlen b.v. een revisievergunning verleend, als bedoeld in artikel 8.4 milieubeheer, voor het metaalverwerkingsbedrijf met spuiterij, gevestigd op de Kelvinstraat 9 te Zevenaar. Ter inzage De vergunning wijkt inhoudelijk niet af van het ontwerp en wordt op 9 maart 2005 ter inzage gelegd bij de balie van de sector Ruimte van het gemeentehuis. Zij kan daar tijdens openingstijden worden ingezien tot het einde van de beroepstermijn. Inzage is ook mogelijk buiten de openingstijden. Hiervoor kan een afspraak gemaakt worden met mw. T. Wassink van de gemeente Zevenaar tel. (0316)-595 229. Beroep
Binnen zes weken na de dag van terinzagelegging kan tegen de vergunning beroep worden ingesteld op de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit is alleen mogelijk voor belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tot het inbrengen van bedenkingen tegen de ontwerpvergunning. Indien tegen de milieuvergunning beroep is ingesteld, kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een voorlopige voorziening worden gevraagd.

WERKZAAMHEDEN PARKEERRING, 2e fase 22 maart - begin juni

De werkzaamheden aan de parkeerring vorderen gestaagd. Waar nodig zijn de groenvoorzieningen gerooid. De reconstructie van de wegen Julianalaan en Haspelstraat is enigszins vertraagd in verband met de vorst. De verwachting is dat medio april de asfaltverharding aangebracht zal worden, met uitzondering van de asfaltdeklaag die in verband met de weersomstandigheden in mei aangebracht zal worden. Op 22 Maart gaat de 2e fase van start waarbij de Didamseweg, Steenhuizen en de Vondellaan gereconstrueerd zullen worden. Verkeersmaatregelen:
* Van 22 maart t/m 13 mei zijn de Didamseweg en de Vondellaan afgesloten voor al het verkeer.

* Van 2 t/m 13 mei is de Steenhuizen afgesloten voor al het verkeer;
* Aansluitende wegen (Brederostraat, Nic. Beetsstraat, J. Campertstraat, Huygenslaan, Bergvrede, Guido Gezellestraat en de Stijn Streuvelstraat) worden afgesloten voor doorgaand verkeer;
* Tijdens de 2e fase geldt éénrichtingsverkeer op het Bastion.

Omleidingroutes:

* De woonwijk Bergvrede wordt via de weg Bastion ontsloten naar de Bommersheufsestraat;

* De woonwijk Schrijvershoek Zuid zal in eerste instantie ontsloten worden via de Stijn Streuvelstraat. Zodra het kruispunt Guido Gezellestraat/Vondellaan weer toegankelijk is voor het verkeer, wordt de aansluiting Stijn Streuvelstraat op de Vondellaan gereconstrueerd;

* Het doorgaand gemotoriseerd verkeer zal via de Ringbaan Oost - Noordeinde - Oude Doesburgseweg worden omgeleid.

Volgens planning zullen de werkzaamheden van deze fase begin juni gereed zijn.

Overlast
Aanwonenden en de aanliggende bedrijven worden per brief geïnformeerd over de werkzaamheden en de bereikbaarheid van hun percelen. Getracht wordt de overlast voor aanwonenden zoveel mogelijk te beperken. Gezien de aard en de omvang van de werkzaamheden zullen niet alleen de bewoners, maar ook de bezoekers van Zevenaar overlast ondervinden van de werkzaamheden. De gemeente vraagt hiervoor uw begrip.

Informatie
Voor nadere informatie over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de balie Ruimte, bereikbaar onder telefoonnummer 0316 - 595 550. Voor wijzigingen in verkeersfaseringen en de voortgang van de werkzaamheden wordt u verwezen naar deze informatiepagina en de website www.zevenaar.nl

MINIMABELEID GEMEENTE ZEVENAAR 2005

Heeft u een laag inkomen of leeft u van een uitkering? De gemeente Zevenaar heeft diverse regelingen die u financiële ondersteuning kunnen bieden, zoals een bijdrage voor sport en sociaal culturele activiteiten, de bijzondere bijstand, de langdurigheidstoeslag, de regeling duurzame gebruiksgoederen voor 65-plussers en de bijzondere bijstand voor chronisch zieken, ouderen en gehandicapten.
Onderstaand vindt u informatie over de verschillende regelingen.
* Bijzondere bijstand voor chronisch zieken, ouderen en gehandicapten
Chronisch zieken, ouderen en gehandicapten hebben vaak verborgen kosten die verband houden met hun situatie. Indien u tot de doelgroep behoort, kunt u aanspraak maken op een vaste vergoeding. U hoeft niet aan te tonen welke extra kosten door u zijn gemaakt. U kunt in het jaar 2005 in aanmerking komen voor een vergoeding wanneer:


* uw inkomen niet meer dan 120% van de voor u geldende bijstandsnorm bedraagt;

* u 65 jaar of ouder bent of u bent in het in het bezit van één van onderstaande bescheiden:

* een beschikking arbeidsongeschiktheidsuitkering (WAO, Wajong en WAZ) met een arbeidsongeschiktheidspercentage van 80% tot 100%
* een toekenningsbeschikking WVG-voorziening
* een toekenningsbeschikking periodieke bijzondere bijstand voor medische kosten

* een beschikking vrijstelling sollicitatieplicht op medische gronden

* een bewijs indicatiestelling door het RIO/CIZ voor een of meerdere vormen van AWBZ-zorg

* een gehandicaptenparkeerkaart

* een diabetespaspoort

* een verklaring van de huisarts/specialist waaruit blijkt dat er sprake is van een chronische ziekte handicap

Naast uw inkomen wordt uw vermogen (bezittingen minus schulden) ook getoetst. De vermogensgrenzen per 1 januari 2005 zijn:
- voor gehuwden/samenwonenden of alleenstaande ouders 10.210,--
- voor een alleenstaande 5.105,--. Er wordt bij deze regeling geen rekening gehouden met vermogen in de vorm van een woning.

Hoe hoog is de bijdrage?
- Bij een inkomen op bijstandsniveau (100%) bedraagt de bijdrage 250,--

- Bij een inkomen tot 120% van het bijstandsniveau bedraagt de bijdrage 200,--

* Bijdrage voor sport en sociaal culturele activiteiten (Welzijnsfonds)

De bijdrage is bedoeld om mensen die een inkomen op of iets boven bijstandsniveau hebben in staat te stellen om deel te nemen aan activiteiten op het gebied van sport, cultuur en vorming. De bijdrage van 150,-- per gezinslid per kalenderjaar wordt verleend voor de navolgende kosten:

* contributies van sport, culturele en jeugdverenigingen binnen Nederland;

* entreegelden, abonnementskosten van zwembad het Lentebad;
* abonnementen van kranten, bibliotheek en schouwburg binnen Nederland;

* lesgelden / bijdragen voor de muziekschool, peuterspeelzalen, Volksuniversiteit en Triotheek binnen de gemeente Zevenaar;
* ouderbijdragen basisscholen en voortgezet onderwijs;
* de kosten van het gebruik van internet.

Naast bovengenoemde bijdrage van 150,-- per gezinslid, kunnen ouders of verzorgers van kinderen die deelnemen aan de door het Lentebad in Zevenaar en het zwembad Den Helder in Doesburg aangeboden particuliere zwemlessen voor de diploma's A en B aanspraak maken op een eenmalige bijdrage van maximaal 260,-- per kind.
* Bijzondere bijstand
Bijzondere bijstand is een bijdrage in niet-alledaagse kosten. Bijzondere bijstand kan een uitkomst bieden als blijkt dat uw inkomen niet voldoende is om bepaalde kosten zelf te betalen. U kunt bijzondere bijstand aanvragen als het gaat om noodzakelijke kosten en als blijkt dat u de kosten nergens anders vergoed kunt krijgen. Te denken valt bijvoorbeeld aan: een bril, een gebitsprothese, eigen bijdrage gezinshulp, warme maaltijdvoorziening, speciale diëten etc.
Of u bijzondere bijstand krijgt en hoe hoog de bijdrage is, hangt af van uw persoonlijke omstandigheden, uw inkomen en uw spaargeld (vermogen). Bijzondere bijstand is niet alleen bestemd voor mensen met een bijstandsuitkering of een ander (laag) inkomen, bijvoorbeeld een AOW-uitkering of een pensioen. Ook mensen met een hoger inkomen kunnen bijzondere bijstand aanvragen.


* Langdurigheidstoeslag
In de Wet werk en bijstand is vastgelegd dat personen die 60 maanden (5 jaar) of langer op bijstandsniveau hebben geleefd en ook 60 maanden of langer geen werk hebben gehad, jaarlijks een toeslag kunnen ontvangen. Dit geld is vrij besteedbaar, u hoeft het dus niet met een bepaald doel te gebruiken. Er zijn wel regels verbonden aan het toekennen van de langdurigheidstoeslag. U komt hiervoor in aanmerking als:


* u tussen 23 en 65 jaar oud bent;

* u 60 maanden of langer geen werk gehad heeft;
* u op korte termijn geen uitzicht heeft op betaald werk;
* u voldoende heeft meegewerkt om werk te vinden;
* u een uitkering heeft op grond van de WWB, de ANW of een arbeidsongeschiktheidsuitkering op grond van de WAO, de WAZ of de Wajong naar een arbeidsongeschiktheidspercentage van 80 tot 100 procent;

* uw vermogen niet hoger is dan 10.210,-- (gezin/alleenstaande ouder) of 5.105,-- (alleenstaande).

De hoogte van de Langdurigheidstoeslag is voor:
* Gehuwden 466,--

* Alleenstaande ouder 418,--

* Alleenstaande 327,--


* Regeling duurzame gebruiksgoederen 65-plus Op grond van deze regeling, kunnen inwoners van de gemeente Zevenaar van 65 jaar en ouder, die tenminste 4 jaar een inkomen op bijstandsniveau ontvangen, in aanmerking komen voor een eenmalige vergoeding van 475,--.
Dit bedrag is bedoeld voor de aanschaf, vervanging of reparatie van noodzakelijke, duurzame gebruiksgoederen (er hoeft niet aangetoond te worden dat de genoemde kosten zijn gemaakt).

Aanvragen
Als u op grond van bovenstaande informatie denkt dat u in aanmerking komt voor een bijdrage van de in dit artikel genoemde regelingen, dan kunt u bij de balie van de sector Samenleving een aanvraagformulier verkrijgen.

Vragen?
Twijfel niet en neem contact op met de balie van de sector Samenleving. Medewerkers staan u graag te woord. De openingstijden van de balie zijn: maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 12.30 uur
woensdagavond van 18.00 uur tot 19.30 uur
De balie is tijdens de openingstijden telefonisch bereikbaar onder nummer: 0316- 595111

COMMISSIEVERGADERINGEN

Agenda voor de openbare vergadering van de raadscommissie MIDDELEN op DONDERDAG 3 MAART 2005 in het gemeentehuis (raadzaal) Aanvang: 19.30 uur. 1. Opening
2. Mededelingen portefeuillehouders 3. Rondvraag
4 Inspraak Onderwerpen commissieagenda: 5. Begroting 2005
Agenda voor de openbare vergadering van de raadscommissie RUIMTE op WOENSDAG 16 MAART 2005 in het gemeentehuis (raadzaal) Aanvang: 19.30 uur 1. Opening
2. Mededelingen portefeuillehouders 3. Rondvraag
4. Inspraak
5. Regionale samenwerking

Onderwerpen commissieagenda 6. Toelichting de heer P. Elshof inzake plan De Tichel 7 Presentatie Duurzame Energie scan 8. Beschikbaar stellen krediet t.b.v. de inrichting van diverse speelterreintjes in Giesbeek 9. Beschikbaar stellen van een voorbereidingskrediet voor verwerving van gronden en panden alsmede het starten van de onderzoeksfase in verband met de ontwikkeling van Zevenaar-Oost
Agenda voor de openbare vergadering van de raadscommissie MIDDELEN op DONDERDAG 17 MAART 2005 in het gemeentehuis (raadzaal) Aanvang: 19.30 uur. 1. Opening
2. Mededelingen portefeuillehouders 3. Rondvraag
4. Inspraak
5. Regionale samenwerking Onderwerpen commissieagenda 6. Preventief begrotingstoezicht per 1 januari 2005 en bekrachtiging besluiten voormalige gemeenten

BRONZEN BEELDEN OP ROTONDES

Broederschap, Trouw en Dienstbaarheid. Dat wordt het thema van de beelden die op de drie rotondes bij de tuibrug komen te staan. Kunstenaar Nicolaas Dings uit Amsterdam gaat de beelden maken. De gemeente Zevenaar heeft, samen met de projectorganisatie Betuweroute en de provincie Gelderland, een aantal kunstenaars opdracht gegeven een schetsontwerp te maken van een kunstwerk dat het tracé van de Betuweroute in de gemeente op positieve wijze markeert.

Een commissie bestaande uit vertegenwoordigers van de gemeente, de provincie en de projectorganisatie Betuweroute, voorgezeten door de heer R. de Leeuw, heeft de vier schetsontwerpen beoordeeld op van tevoren vastgestelde wensen en eisen. Het ontwerp van Nicolaas Dings is gekozen als het werk dat het best aansloot bij die wensen en eisen. Het college van de gemeente Zevenaar heeft het advies van de commissie overgenomen en Nicolaas Dings mag de kunstwerken gaan maken. Schetsontwerpen bekijken De vier schetsontwerpen waaruit is gekozen worden van 9 tot en met 23 maart tentoongesteld in de burgerstraat in het gemeentehuis van Zevenaar. Iedere belangstellende kan de ontwerpen bekijken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

Verklaring van de kunst
Het kunstwerk van Nicolaas Dings bestaat uit een drieluik waarvoor het oude gildemotto Broederschap, Trouw en Dienstbaarheid model stond. De bieleman komt op de rotonde aan de noordzijde van het spoor te staan, de rotonde bij de Bemweg. De bieleman is onderdeel van de rangorde in een schutterij. De man met de bijl effende in vroeger tijd het pad voor de schutters. De ree komt op de rotonde bij de Dijkweg. In de bossen rondom Zevenaar leeft nog een populatie reeën. Deze dieren maken nu gebruik van specifieke passages onder het spoor door. Een bronzen koffer staat symbool voor een valies vol dromen' die je nooit mag vergeten als je op reis gaat. De koffer staat straks op de rotonde bij de molen, ten zuiden van het spoor.

Meer informatie
Voor meer informatie over het kunstwerk en de schetsontwerpen kunt u contact opnemen met Rien van den Heuvel, beleidsmedewerker kunst en cultuur van de gemeente Zevenaar, telefoonnummer 0316-595181 of met Jenny Kamstra, projectvoorlichter Betuweroute, telefoonnummer 0316-582413.

SCHEURPROEF VOOR PAPIER

Er duiken regelmatig vragen op over wat nu wel en wat nu niet bij het oud papier kan worden meegegeven. De hoofdregel luidt: schoon en droog. Schoon wil zeggen geen voedsel- of verfresten op kranten, reclamedrukwerk of karton. Droog betekent niet doorweekt met water; een beetje regenwater kan beslist geen kwaad. Alles wat vervuild wordt aangeleverd kan tot problemen leiden bij het maken van nieuw papier en karton uit het oude. Ook plastic is uit den boze. Duidelijk is natuurlijk dat de folies die helaas steeds vaker om tijdschriften en ander drukwerk zitten niet mee gegeven kunnen worden. Ook geplastificeerd papier hoort niet in de papierbak thuis. Het is soms lastig om te bepalen, maar de scheurproef blijft de beste methode om te zien of er een laagje plastic op het papier zit.

Karton is er in verschillende soorten. Denk aan boekomslagen, dozen voor waspoeder of verpakkingen van computers. Maar ook de achterkant van een schrijfblok, het doosje van de gloeilamp, rijst of hagelslag of schone pizzadozen zonder plastic laagje. Maar nooit melk- of sappakken. Deze drankenkartons zijn altijd behandeld met een of twee plastic laagjes om het karton waterdicht te maken.

OUD PAPIER

In Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u s.v.p. plastic folies verwijderen. Papier van bedrijven wordt niet meegenomen.

Datum
Plaats
Inzamelaar
Woensdag 9 maart
Schaapsdrift, De Horst, Bloemenkamp,
't Grieth, Het Broek, flats Bergvrede,
Meidoornflat/Hooge Bongert
schutterij Sint Andreas
Woensdagavond 9 maart
Heerenmäten
harmonie Sint Franciscus
Donderdagavond 10 maart.
Stegeslag/Roodwilligen
CV De Schuumkoppen
Zaterdag 12 maart
Oud Zevenaar
harmonie Sint Martinus
Zaterdag 12 maart
Ooij/Zuidspoor
CV De Schuumkoppen
Maandag 14 maart
Methen
Scouting Andreas&Cunera
Dinsdagavond 15 maart
Schrijvershoek
basisschool De Fonkelsteen
Woensdagavond 16 maart
Babberich
drumfanfare Sint Jan

OPENBARE BEKENDMAKINGEN

Ingekomen aanvraag lichte bouwvergunning week 7/2005:
- Meentsestraat 16, Giesbeek, uitbreiden van een woning

Ingekomen aanvraag reguliere bouwvergunning week 7/2005:
- Hoevestraat ongenummerd, tijdelijk oprichten van bouwketen

Ingekomen aanvragen reguliere bouwvergunning week 8/2005:
- Einsteinstraat 22, Zevenaar, plaatsen van een tochtsluis;
- Nobelstraat 5, Zevenaar, vergroten van een bedrijfspand;
- Ravenstraat 2, Babberich, veranderen en vergroten van een woning

Ingekomen aanvraag reguliere bouwvergunning week 9/2005:
- Waardsmanscamp 3, Zevenaar, plaatsen erker en oprichten garage/berging

Ingekomen aanvragen kapvergunning week 9/2005:

- Rosandeweg 8, Zevenaar, kappen 1 boom en het op 2 meter afzagen van 7 bomen;

- De Olmen ter hoogte van huisnummers 14 /m 42, Zevenaar, kappen van 7 iepen

De ingekomen aanvragen liggen bij de balie Ruimte voor een ieder ter inzage.
Tegen deze aanvragen kan geen bezwaar worden gemaakt. Belanghebbenden kunnen wel hun zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar. Hierbij wordt opgemerkt dat een bouwvergunning moet worden verleend als aan de wettelijke eisen wordt voldaan.

BESLUITEN

Verleende lichte bouwvergunningen week 8/2005:

- Tulpenstraat 2, Zevenaar, oprichten van een aanbouw;
- De Olmen 12, Zevenaar, uitbreiden van een woning;
- Ardèchelaan 12, Zevenaar, plaatsen van een dakkapel

Verleende reguliere bouwvergunningen week 8/2005:
- Marconistraat 19, Zevenaar, oprichten van een buitenopslag en een gasflessendepot;

- Bemweg 1, Zevenaar, intern verbouwen woning en veranderen gevelindeling en kozijnen

Verleende tijdelijke reguliere bouwvergunning week 8/2005:
- Babberichseweg 83, Babberich, plaatsen van een loods voor maximaal 1 jaar

Verleende reguliere bouwvergunning met toepassing van vrijst. o.g.v. art. 19.3 WRO week 8/2005:

- Stationsplein 9, Zevenaar, oprichten fietsenstallingen en vergroten van parkeerplaatsen

Verleende bouwvergunning 1e fase met toepassing van vrijst. o.g.v. art. 15 WRO week 8/2005:

- Transito 13, Babberich, plaatsen van een reclamezuil

Fictieve bouwvergunning week 8/2005:

- Kerkstraat 8, Lathum, gedeeltelijk veranderen van kerk en toren

Verleende kapvergunning week 8/2005:

- Paovenweg 27, kappen van een treurwilg

Algemene Plaatselijke Verordening 2000 Zevenaar:


* De heer F. Derksen, vergunning voor het exploiteren van een horecabedrijf in de inrichting en het bijbehorende terras op het perceel aan de Boleemweg 6 te Zevenaar

Drank- & Horecawet:


* De heer F. Derksen, vergunning voor het uitoefenen van een horecabedrijf in de inrichting en het bijbehorende terras op het perceel aan de Boleemweg 6 te Zevenaar;

* de heer G.H.M. Staring, vergunning voor het uitoefenen van een horecabedrijf in de inrichting en het voorterras op het perceel aan de Weverstraat 4 te Zevenaar;

* De heer G.H.M. Staring en de heer G.H.J.M. Staring, vergunning voor het uitoefenen van een horecabedrijf in de inrichting en het voorterras op het perceel aan de Weverstraat 1-3 te Zevenaar;
* de heer G.J. Groenewoud, de heer D. Groenewoud, mw. L. Groenewoud, de heer H.J. Groenewoud, vergunning voor het uitoefenen van een horecabedrijf in de inrichting en het terras op het perceel Marsweg 6 te Lathum;

* de heer E. R. Rutgers, vergunning voor het uitoefenen van een horecabedrijf in de inrichting en het terras op het perceel De Muggenwaard 7 te Lathum

Drank- & Horecaverordening:


* de heer F. Derksen, ontheffing voor het verstrekken van sterke drank in de inrichting en het bijbehorende terras op het perceel aan de Boleemweg 6 te Zevenaar;

* VOF camping De Mars, ontheffing voor het verstrekken van sterke drank in de inrichting en het bijbehorende terras op het perceel Marsweg 6 te Lathum;

Tijdstip van de aanvraag kan met zich meebrengen dat een vergunning / ontheffing niet tijdig wordt gepubliceerd. Degene wiens belang rechtstreeks bij één van de bovengenoemde besluiten is betrokken, kan binnen 6 weken na de bekendmaking van het betreffende besluit daartegen een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft.

Naar Menu