AutoRai

Suzuki importeur Nimag en Brezan sluiten uniek contract

(7-3-2005)
Suzuki importeur BV Nimag en Brezan Automaterialen, onderdeel van Shared Parts Services in Ede, hebben op de afgelopen AutoRAI 2005 een contract ondertekend. Nimag heeft hiermee Brezan aangesloten aan haar netwerk.
Brezan zal alle autodealers van het merk Suzuki in Nederland voorzien van onderdelen die niet in het assortiment van de importeur voorkomen. Het contract is uniek op de Nederlandse automobielmarkt: BV Nimag is de eerste automobielimporteur die een dergelijke overeenkomst met een onderdelenleverancier afsluit.

Brezan levert voor Nimag een totaalpakket aan niet merk gebonden onderdelen. âWij hebben bij onze Suzuki autodealers de behoefte gepeild naar de levering van onderdelen die niet in ons programma voorkomenâ, vertelt Ad van der Kemp, Manager Parts & Accessories van Suzuki. âDie behoefte bleek te bestaan, getuige het feit dat onze dealers al veelvuldig zaken doen met andere leveranciers. Wij bieden onze autodealers nu de mogelijkheid van 'one-stop-shopping' via ons kanaal. De keuze voor Brezan was een logische. Brezan heeft als één van de weinige grossiers een landelijk dekkend netwerk en bovendien beschikt de onderneming over een zeer breed assortiment onderdelen dat goed aansluit op het onze. Met dit contract kunnen we als importeur onze dienstverlening naar onze dealers verbredenâ.

Brezan is voor alle Suzuki autodealers in Nederland vanaf nu de âpreferred supplierâ als het gaat om de levering van auto-onderdelen voor alle merken met uitzondering van Suzuki zelf. Het contract met Brezan is door BV Nimag tevens verwerkt in de bonusregeling met de Suzuki-dealers.

âVanaf begin maart start de samenwerking op lokaal niveauâ, legt Peter-Jan Stormmesand uit, Directeur Brezan Automaterialen. âWe zijn bijzonder tevreden over het bereikte resultaat. Deze overeenkomst is zeer bijzonder in Nederland. Het is de eerste keer dat een automobielimporteur een dergelijk contract afsluit met een onderdelenleverancier.â