PERSBERICHT - 2005-03-07

Eerste 'Compactgids' over de Noord-Italiaanse meren

Elmar presenteert nieuwe reisgidsenserie

Uitgeverij Elmar komt met een nieuwe reisgidsenserie. De nieuwe reeks 'Elmar Compactgidsen' is bedoeld voor de reiziger die voor een korte periode het land of streek van zijn bestemming bezoekt en in een handomdraai wil weten waar zich de belangrijkste highlights bevinden. De serie opent met een gids over het Noord-Italiaanse merengebied.

De informatie is kort en bondig en staat boordevol internetadressen waar de moderne reiziger van nu de benodigde informatie snel en doelmatig kan vinden. Het zijn boekjes in een handig pocketformaat en met fullcolour foto's en kaarten. De teksten zijn geschreven door Nederlandse auteurs, die het gebied door en door kennen.

Het eerste deel in deze nieuwe serie gaat over de Noord-Italiaanse meren. Dit gebied is een toeristische klassieker. Al meer dan een eeuw trekken de Noord-Italiaanse meren Nederlandse toeristen aan als een magneet.

Aanvankelijk waren het hoofdzakelijk rijke en adellijke bezoekers, na de Tweede Wereldoorlog nam het massatoerisme snel toe. Toch blijft er tussen het Lago Maggiore en het Gardameer voldoende te ontdekken over.

Er zijn rustige plekken waar aanmerkelijk minder recreanten komen (Lago d'Orta, Lago d'Iseo) dan bij de grote meren, zoals het Comomeer en Meer van Lugano.

De reisgids belicht niet alleen de traditionele trekpleisters, maar ook de minder bekende. De aardpiramiden bij Zone, de plassen en veenafgravingen bij Lago d'Iseo en het oude centrum van Bergamo zijn beslist de moeite waard. De relatie van het merengebied met Nederland krijgt eveneens aandacht.

Het eten en drinken wordt benaderd vanuit de visie van de 'Slow Food'-gedachte die in Noord-Italië ontstond: de streekproducten staan centraal.

In de 'Compactserie' verschijnen later dit jaar onder meer gidsen over de Bovenwindse Eilanden, Denemarken, Piemonte en Oost-Tirol.

Internet: Elmar Reisgidsen >

INFORMATIE:
Elio Pelzers (tekst en fotografie): Noord-Italiaans merengebied Uitgeverij Elmar BV, Rijswijk 2005
ISBN: 9038916159
144 pagina's, gekleurde kaarten en foto's
Prijs: 12,50 euro