Gemeente Hengelo

Collecte

Tot en met 12 maart 2005 collecteert het Nationaal Jeugdfonds Jantje Beton. Van 13 tot en met 19 maart 2005 collecteert het Nationaal Reumafonds. Collectanten kunnen zich legitimeren.
Kledinginzameling

Van 18 tot en met 31 maart zamelt het Leger des Heils textiel in. Iedereen ontvangt enkele dagen voor de inzamelactie een recyclebare plastic zak voor overtollig textiel (kleding, lakens, handdoeken, grote lappen stof en gordijnen) en schoenen. Op de zakken is de inzameldag aangegeven.

Koopzondag

Zondag 13 maart is het koopzondag in de binnenstad in verband met het voorjaar modespektakel.

Enschede- Zuid

Landinrichtingscommissie

Hierbij bent u van harte uitgenodigd voor de openbare vergadering van de landinrichtingscommissie Enschede-Zuid op 16 maart 2005 om 9.30 uur in het kantoor van de rioolwaterzuivering-West, Lonnekerbrugstraat 175 te Enschede. Op de agenda staan onder meer:

* de Ontwikkelingen landelijk gebied (Groene diensten, Cultuurhistorisch onderzoek en Verkenning buitengebied)
* Procedure particuliere subsidieaanvragen
* Stand van zaken van de werken

Ter inzage en spreekrecht

De agenda en stukken liggen ter inzage bij de Gemeentewinkel. Er is mogelijkheid tot spreekrecht over de geagendeerde onderwerpen. De totale spreektijd is 30 minuten, waarbij elke spreker maximaal 5 minuten heeft. U dient zich hiervoor vooraf aan te melden bij het secretariaat, telefoon (038) 4271120.

Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker

Rectificatie

In de advertentie van het Hengelos Weekblad van vorige week staat dat vrouwen uit geboortejaar 1950 onlangs zijn opgeroepen. Dit is niet juist. Vrouwen uit het geboortejaar 1950 kunnen tot 11 april 2005 een oproep ontvangen via hun eigen huisarts of via de Stichting Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker Twente (SBBT) voor het bevolkingsonderzoek.

Wijzer over kanker

Nieuw thema Gezondheidswijzer Plus

Kanker is na hart- en vaatziekten de belangrijkste doodsoorzaak in Nederland. Elk jaar krijgen zo'n 69.000 mensen te horen dat zij kanker hebben. Uit onderzoek is gebleken dat een ongezonde leefstijl in belangrijke mate bijdraagt aan het ontstaan van kanker. Folders hierover zijn gratis verkrijgbaar bij de Gezondheidswijzer Plus, bijvoorbeeld over wat iemand zelf kan doen om het risico op kanker te beperken. Daarnaast zijn er folders over het belang van een vroege ontdekking, over kanker in de familie en over verder leven met kanker.
Meer informatie

Het informatiemateriaal is voor iedereen gratis verkrijgbaar bij de Gezondheidswijzer Plus. Ook met andere vragen over gezondheid, ziekten en welzijn kunt u terecht bij de Gezondheidswijzer Plus, telefoon (053) 487 68 90, dagelijks tussen 9.00 en 17.00 uur. De gewenste informatie wordt (gratis) toegestuurd. Informatie over bovenstaand thema is ook verkrijgbaar bij de bibliotheek in Hengelo.

Nationale Straatspeeldag


1 juni 2005

Iedereen die op een leuke manier aandacht wil vragen voor de verkeersveiligheid in de buurt kan op woensdag 1 juni 2005 aan de Nationale Straatspeeldag deelnemen. Als u een Straatspeeldag in uw eigen buurt wilt organiseren kunt u dat het beste met anderen doen, bijvoorbeeld met de buren, de school of de wijkvereniging.

Informatie en opgave

U kunt zich tot 17 april 2005 aanmelden bij Scala welzijnswerk, dhr. Klumpers, Schalkburgerstraat 25, 7551 GS Hengelo, telefoon (074) 2553000. Hier kunt u ook terecht voor meer informatie.

Werk aan de weg

Boortorenweg

In verband met werkzaamheden aan de spoorwegovergangen in de Boortorenweg zal de Boortorenweg ter plaatse van de spoorwegovergangen op dinsdag 15 en woensdag 16 maart 2005 tussen 09.00 en 16.00 uur deels worden afgesloten voor het verkeer. Het verkeer wordt geregeld middels verkeerslichten en kan hierdoor hinder en vertraging ondervinden.

Sloetsweg

In verband met het verwijderen van ondergrondse tanks aan de Sloetsweg 240 (voormalige ALDI) zal op 7, 8 en 9 maart 1 rijstrook ter hoogte van Sloetsweg 240 worden afgesloten voor het verkeer. Het verkeer wordt geregeld middels een voorrangsregeling, aangegeven met borden.

Willemstraat

Het autovrij maken van de binnenstad verbetert het verblijfskarakter en leefbaarheid van de binnenstad. De afsluiting voor het gemotoriseerde verkeer van de binnenstad is met borden aangegeven. De behoefte om door de binnenstad te rijden blijkt echter nog steeds groot. In verband hiermee wordt de Willemstraat op 14 maart a.s. ter hoogte van de Langestraat afgesloten met behulp van paaltjes, om er voor te zorgen dat automobilisten de Willemstraat ook daadwerkelijk niet in rijden.

Inrichting eiland Beekparkvijver

Bewoners Slangenbeek aan zet!

Eindelijk is het zover. Na een lange periode van stilte over de inrichting van het westelijke eiland van de Beekparkvijver is het einde nabij. De keus is nu aan de bewoners van de wijk Slangenbeek!

Voor de inrichting van het eiland is een bedrag beschikbaar van 90.000 euro. Binnen dit budget is een drietal opties uitgewerkt door de gemeente, in overleg met de wijkraad. De uiteindelijke inrichting wordt gekozen door de wijkbewoners van Slangenbeek. De optie met de meeste stemmen wordt uitgevoerd door de gemeente.

Drie opties

De drie opties zijn: Waterrots en fontein; waterrots en vissteiger; fontein, brug en vissteiger.

Tot en met 11 maart 2005 wordt in het wijkcentrum (Straatsburg 5) een sfeerimpressie gegeven van deze drie opties. Ook leest u meer over de drie opties en het uitbrengen van uw stem (uiterlijk tot 11 maart a.s.) in de Roerpen van februari 2005. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van de wijkraad Slangenbeek, telefoon (074) 2783929 of e-mail: wijkraadslangenbeek@planet.nl.

Boekenkasten Hasseler Es

Metselwedstrijd VMBO

Stenen stapelen voor stapels boeken. Zeven 4e-jaars VMBO-leerlingen kregen deze opdracht tijdens de bouwwedstrijd 2005 op 24 en 25 februari jl., georganiseerd door het Opleidingsbedrijf voor de Bouw SSB regio Twente. In totaal zijn er vier "Boekenkasten" gemetseld, die straks een plek krijgen bij het Kulturhus in de Hasseler Es.

Dit is het vierde jaar dat de SSB deze wedstrijd heeft georganiseerd. Acht timmerlieden en zeven metselaars, afgevaardigd van het Stedelijk Lyceum te Enschede, het Bonhoeffer College te Enschede, het Carmel College te Oldenzaal en het Assink Lyceum te Eibergen, streden om de beste te zijn in hun vakgebied. Winnaar bij het metselen was Ramon Veenstra van het Stedelijk Lyceum. Hij kreeg de prijs uitgereikt door wethouder Henk Nijhof.

De "Boekenkasten" zijn ontworpen door Graça de Andrade, stedenbouwkundige van de gemeente Hengelo en maken onderdeel uit van het totaal ontwerp voor de openbare ruimte.

De metselbouwwerken worden uiteindelijk tussen een haag tegenover de nieuwe bibliotheek in de Hasseler Es geplaatst.

Voortgang wijk- en winkelcentrum

Op dit moment wordt hard gewerkt aan de nieuwbouw van het Kulturhus, waarin de bibliotheek en het wijkcentrum een plek krijgen. Het Kulturhus maakt onderdeel uit van de integrale ontwikkeling van het centrumgebied in de Hasseler Es, waarbij ook de gedeeltelijke sloop en verbouw van het winkelcentrum hoort. Bovendien wordt het gehele openbare gebied rondom het winkelcentrum aangepakt zodat een aangenaam verblijfsklimaat ontstaat, het verkeer beter kan doorstromen en er voldoende ruimte is voor parkeren. Daarnaast worden er ook 44 appartementen boven de winkel gerealiseerd.

De werkzaamheden verlopen volgens schema. De planning is dat het nieuwe Kulturhus net voor of na de bouwvak klaar is. Rond die periode worden ook de stenen boekenkasten geplaatst. Het vernieuwde winkelcentrum, de appartementen en de inrichting van de buitenruimte is volgens verwachting eind 2005 gereed.

Maaltijdvoorziening en tegemoetkoming

Informatiemiddag voor chronisch zieken, gehandicapten en ouderen

Op dinsdag 15 maart 2005 van 14.30 tot 16.00 uur organiseert de gemeente Hengelo in het Wapen van Hengelo (Berfloweg 1) een informatiemiddag over de mogelijke bijdrage in de kosten van maaltijdvoorzieningen en over de eenmalige tegemoetkoming voor chronisch zieken, gehandicapten en ouderen in de gemeente Hengelo.

Maaltijdvoorziening

Iedereen moet eten om gezond en fit te blijven. Het is voor iedereen belangrijk regelmatig te eten en hierin zoveel mogelijk afwisseling te brengen. Soms is het niet meer mogelijk zelf de warme maaltijd te verzorgen, bijvoorbeeld door ziekte. Een maaltijdvoorziening is dan een uitkomst. Voor de inwoners van Hengelo met een minimuminkomen kan de gemeente bijdragen in de kosten van de maaltijdvoorziening. Hengeloërs van 55 jaar en ouder die niet (meer) in staat zijn zelf te koken kunnen voor een vergoeding voor een maaltijdvoorziening in aanmerking komen. Ook mensen die in verband met een handicap, ziekte of psychische problemen niet in staat zijn de warme maaltijd zelf te bereiden, kunnen in aanmerking komen.

Tegemoetkoming van 160 euro

Uit onderzoeken blijkt dat de koopkracht van chronisch zieken, gehandicapten en ouderen door het kabinetsbeleid er duidelijk meer op achteruit is gegaan dan in het regeerakkoord werd voorspeld. Door het verstrekken van een eenmalige tegemoetkoming voor deze groepen compenseert de gemeente Hengelo een deel van de inkomensachteruitgang. De hoogte van de tegemoetkoming is ( 160,-. Om de tegemoetkoming te krijgen moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze vindt u op www.hengelo.nl, onder leven en wonen/ werk en inkomen/ algemeen en nieuws.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Kotterik, telefoon (074) 245 95 33 of e-mail: r.kotterik@hengelo.nl.
Raadscommissies

De meest actuele agenda's van de raadscommissies vindt u onder Bestuur & Organisatie/Bestuursagenda.

Bestuurszaken

De vergadering van 15 maart (oorspronkelijk 21 maart) komt te vervallen.

Ruimte en Wonen

De commissie vergadert op donderdag 17 maart, vanaf 19.30 uur in de raadzaal van het stadhuis. Op de voorlopige agenda staan onder meer:
* Concept Nota van Uitgangspunten Klein Driene, Oostrand (Händelstraat)

* Vrijstellingsprocedure ex artikel 19 lid 1 WRO t.b.v. de bouw van 4 appartementengebouwen aan de Oldenzaalsestraat
* Presentatie en discussie over hoogbouw

Spreekrecht

Laat uw mening horen!

Veel onderwerpen die in de commissies besproken worden, zijn ook onderwerp geweest van inspraak. Het kan zijn dat uw mening niet of onvoldoende gehoord is, of dat er geen inspraak is geweest. Of misschien wilt u uw mening nogmaals laten horen, maar nu aan de Hengelose politici.

Daarom nodigt de Gemeenteraad burgers uit om hun mening over een van de genoemde agendapunten ook mondeling kenbaar te maken aan de leden van de commissie. Dit zogenoemde spreekrecht is in principe beperkt tot 5 minuten per persoon, voorafgaand aan de bespreking van het onderwerp. Als u zich van te voren meldt bij de voorzitter van de commissie en aangeeft voor welk agendapunt u komt, dan kan de voorzitter daar rekening mee houden.

Gemeenteraad

De gemeenteraad vergadert op 8 maart 2005 vanaf 19.30 uur in de raadzaal van het stadhuis. Op de agenda staan onder meer:
* Wijziging gemeenschappelijke regeling Regio Twente
* Notitie en voorstel stemverhoudingen n.a.v. toezegging in de regioraad 13.10.2004 betreffende het voorstel over de WGR-plus
* Gemeentelijke watervisie

* IBOR Stedelijk Niveau

* Kadernota bomenbeleid

* Exploitatie Rabotheater 2006 e.v.

* Benoemingsprocedure directeuren openbare scholen voor Primair Onderwijs

* Beslissing op bezwaar Kleine Beer

* Begrotingstekort 2005 e.v.

* Vaststellen verordening Winkeltijden Hengelo 2005
* Doorstart Luchthaven Twente

* Toepassen artikel 19, lid 1/19a WRO t.b.v. het oprichten van zes woningen op de hoek Bornsestraat/Achterhoekse Molenweg

De uitgebreide en meest actuele agenda vindt u onder Bestuur & Organisatie/Bestuursagenda.

De stukken liggen ter inzage bij de Gemeentewinkel en de bibliotheek.
Een van de raadsleden spreken?

Wilt u een van de raadsleden spreken? Vanaf pagina 24 in de Gemeentegids staan de adressen en telefoonnummers van alle raadsleden vermeld. Weet u niet precies wie u moet hebben? U kunt dan contact opnemen met het centrale nummer van de fractie van de politieke partij van uw keuze. De nummers staan hiervoor bij de spreekuren vermeld. Voor meer informatie kunt u ook de Gemeentewinkel bellen, telefoon (074) 245 95 55.

Wet Voorkeursrecht

Dalmeden

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 4, eerste lid van de Wet voorkeursrecht gemeenten bekend dat zij op 1 maart 2005, op grond van het bepaalde in de artikelen 8a en 8 van de Wet voorkeursrecht gemeenten, hebben besloten om de Raad van de gemeente Hengelo voor te stellen om op grond van artikel 8 van de Wet voorkeursrecht gemeenten gronden aan te wijzen, waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 van de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing zijn. De gronden zijn gelegen in het plangebied "Dalmeden" en kadastraal bekend Gemeente Hengelo, sectie U, nummers 22, 144, 155, 162, 163, 211, 212, 518, 524, 637, 645, 2053, 2099, 2183 en 2184.
Ter inzage

Het besluit van burgemeester en wethouders ligt tezamen met het voorstel aan de raad en verdere bijbehorende bijlagen, bevattende de kadastrale kaart en een lijst met daarop de aangewezen percelen, de namen van de eigenaren en rechthebbenden en de overige stukken vanaf 3 maart 2005 bij de Gemeentewinkel voor een ieder kosteloos ter inzage. De Gemeentewinkel is geopend maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 16.00 uur. U kunt na telefonische afspraak de stukken ook op donderdag tot 20.00 uur inzien, telefoon (074) 245 97 12.

Het besluit treedt in werking de dag na publicatie in de Staatscourant. De eigenaren en beperkt gerechtigden met betrekking tot de aangewezen percelen ontvangen een dezer dagen afzonderlijk bericht.

Zienswijzen

Tegen het voorstel van burgemeester en wethouders van 1 maart 2005 tot aanwijzing van de in de aanhef bedoelde gronden tot gebied waarop het voorkeursrecht van toepassing is, kan ingevolge de Algemene wet bestuursrecht een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren worden gebracht. U kunt dit schriftelijk en/of mondeling doen, en wel vier weken na de dag van publicatie in de Staatscourant, derhalve uiterlijk tot en met 31 maart 2005. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan: De Raad van de gemeente Hengelo, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Indien u uw zienswijze mondeling bij de raad naar voren wil brengen kunt u contact opnemen met de raadsgriffier, de heer Wiertsema, telefoon (074) 245 99 50.

Bezwaar en beroep

Tegen het besluit van burgemeester en wethouders staat voor belanghebbenden ingevolge de Algemene wet bestuursrecht bezwaar open gedurende zes weken na de dagtekening van de Staatscourant waarin de ter inzage legging bij de gemeente van de aanwijzing met de daarbij behorende stukken bekendgemaakt is. Bezwaarschriften kunt u schriftelijk indienen bij burgemeester en wethouders. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten: de naam en het adres van de indiener; de dagtekening; een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar.

Tijdens de inzage termijn kunt u schriftelijke zienswijzen indienen bij burgemeester en wethouders.

Voorlopige voorziening

Degene die een bezwaarschrift bij de gemeente heeft ingediend kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Almelo. Een dergelijk verzoek kan worden gericht aan: De rechtbank Almelo, Sector Bestuursrecht, t.a.v. de edelachtbare voorzieningenrechter, Postbus 323, 7600 AH Almelo.

Bouwplannen - Aangevraagde vergunningen

Lichte bouwvergunningen


* Berfloweg 97, plaatsen schutting

* Bornsestraat 154, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een erker

* Bornsestraat 156, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een erker

* Bruno Walterstraat 20, veranderen en vergroten woonhuis
* Dublinstraat 9, veranderen en vergroten woonhuis
* Javastraat 98, veranderen gevel

* Lyonstraat 10, plaatsen schutting

* Madridstraat 14, plaatsen dakkapel

* Reitzstraat 40, veranderen en vergroten woonhuis
* Simon Vestdijkstraat 64, veranderen en vergroten woonhuis
* Verdistraat 78, veranderen en vergroten woonhuis
Reguliere bouwvergunningen


* Alverstraat 11 + 19, oprichten 2 woonhuizen
* Alverstraat 3 + 17, oprichten 2 woonhuizen
* Alverstraat 5 + 15, oprichten 2 woonhuizen
* Alverstraat 7 + 13, oprichten 2 woonhuizen
* Alverstraat 9, oprichten woonhuis

* Bornsestraat 1 - 3, veranderen en vergroten kantoorgebouw
* Enschedesestraat 45, plaatsen lichtreclame
* Industriestraat 88, plaatsen reclamebord
* Kolbleistraat 12 + 16, oprichten 2 woonhuizen
* Kolbleistraat 14, oprichten woonhuis

* Kolbleistraat 18, oprichten woonhuis

* Kolbleistraat 20 + 22, oprichten 2 woonhuizen
* Kolbleistraat 24, oprichten woonhuis

* Morshoekweg 31, oprichten ligboxenstal

* Mr P J Troelstrastraat 114, veranderen en vergroten woonhuis
* Mr P J Troelstrastraat 116, veranderen en vergroten woonhuis
* Sloetsweg 38-10 en 38-20, oprichten 2 woonhuizen
* Straatsburg 48, plaatsen lichtreclame

* Woolderesweg 325, oprichten ligboxenstal
* Zaagstraat 7, veranderen gevel en inrichten bedrijfspand
* Tuindorpstraat 61, veranderen van 1 bedrijfshal en plaatsen gevelreclame

Nadat burgemeester en wethouders over deze aanvragen een besluit hebben genomen, worden deze gepubliceerd. Daarna kunt u -wanneer u belanghebbende bent- een bezwaarschrift indienen.

Planbehandeling en welstandscommissie openbaar

U kunt bij de planbehandeling en welstandcommissievergaderingen aanwezig zijn. De planbehandeling door welstand voor de aanvragen vindt wekelijks plaats op dinsdagmiddag. De welstandcommissie vergadert wekelijks op donderdagmiddag. Voor plaats en tijdstip en het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de afdeling Bouwen, telefoon (074) 245 96 52.

Bouwplannen - Voorgenomen vrijstellingen

Artikel 19 lid 3 WRO

Burgemeester en wethouders zijn in principe bereid vrijstelling te verlenen voor onderstaande percelen:

* Bornsestraat 154, veranderen en vergroten van een woonhuis (vergroten erker)

* Reitzstraat 40, veranderen en vergroten van een woonhuis
* Fien de la Marstraat 16, veranderen en vergroten van een woonhuis
De bouwplannen zijn in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan.

Inzien en zienswijzen

U kunt de desbetreffende stukken van 9 maart 2005 tot 6 april 2005 inzien bij de afdeling Bouwen. Tijdens de inzage termijn kunt u schriftelijke zienswijzen indienen bij burgemeester en wethouders.
Artikel 15 WRO

Burgemeester en wethouders zijn in principe bereid vrijstelling te verlenen voor onderstaande percelen:

* Gotenburgstraat 9, veranderen en vergroten van een woonhuis
* Pastoor Eppinkstraat 37, oprichten kap op garage/berging
* Odensestraat 3, veranderen en vergroten van een woonhuis
* Geurdsweg 40A, veranderen en vergroten van een woonhuis
* Wolfkaterweg 53, oprichten van een opslaghal
Deze vrijstellingsmogelijkheid is opgenomen in het bestemmingsplan.

Inzien en zienswijzen

U kunt de desbetreffende stukken van 9 tot 23 maart 2005 inzien bij de afdeling Bouwen. Tijdens de inzage termijn kunt u schriftelijke zienswijzen indienen bij burgemeester en wethouders.

Artikel 17 WRO

Combinatie met artikel 50 lid 6 WW

Burgemeester en wethouders zijn in principe bereid tijdelijke vrijstelling te verlenen voor:

* Tuindorpstraat 61, veranderen van 1 bedrijfshal en plaatsen gevelreclame

De bouwplannen zijn in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan en het ontwerp bestemmingsplan "Vooroorlogse wijken".

Inzien en zienswijzen

U kunt de desbetreffende stukken van 9 maart tot 6 april 2005 inzien bij de afdeling Bouwen. Tijdens de inzage termijn kunt u schriftelijk zienswijzen indienen bij burgemeester en wethouders.

Bouwplannen - Verleende vergunningen

In de week van 21 tot en met 25 februari 2005.

Lichte bouwvergunning


* Zeehondstraat 59, oprichten van een berging
Reguliere bouwvergunningen


* Alfred Marshallstraat 2, oprichten bedrijfsruimte en kantoor
* Harderstraat 22, veranderen en vergroten woonhuis
* Het Plein 50, gedeeltelijk herbouwen restaurant
* Petroleumhavenstraat 5, veranderen en vergroten bedrijfspand
Informatie

Alle vergunningen zijn in week 8 verzonden. Voor de juiste datum van verzending kunt u contact opnemen met de afdeling Bouwen.

Inzien en bezwaarschrift

U kunt de desbetreffende stukken zes weken inzien bij de afdeling Bouwen. Wanneer u belanghebbende bent, kunt u binnen zes weken na de dag van verzending van het besluit aan de aanvrager een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten:
* de naam en adres van de indiener;

* de dagtekening;

* een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;
* de gronden van het bezwaar.

Gelijktijdig met het indienen van een bezwaarschrift kunt u de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrecht (postbus 335, 7600 AH Almelo) vragen een voorlopige voorziening te treffen. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het bezwaarschrift.

Wet bodembescherming

Ontwerpbeschikking

Burgemeester en wethouders hebben een ontwerpbeschikking vastgesteld voor:

* Lansinkesweg 59, kadastraal sectie D, nr. 14620 Hart van Zuid (art. 29, 37 en 39 Wet bodembescherming)

Er is voorlopig vastgesteld dat hier sprake is van een geval van ernstige bodemverontreiniging met saneringsurgentie. Daarnaast wordt voorlopig ingestemd met het ingediende raamvisie aanpak bodemverontreiniging Hart van Zuid en het saneringsplan ROC-locatie plandeelgebied 5 Hart van Zuid te Hengelo.

Inzien en zienswijzen

U kunt de desbetreffende stukken van 9 maart tot en met 5 april 2005 inzien bij de afdeling Bodem van het Stadskantoor (op werkdagen van 8.30 tot 13.00 uur en na telefonische afspraak ook buiten deze uren). Voor het inzien op andere tijden en voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Harms, telefoon (074) 245 91 09. Wanneer u belanghebbende bent, kunt u tijdens de inzagetermijn schriftelijke zienswijzen indienen bij burgemeester en wethouders.
Wet milieubeheer

Ontwerpbeschikkingen

Burgemeester en wethouders zijn van plan een revisievergunning te verlenen aan:

* Fleuregio, Zirkoonstraat 4, voor een groothandel in bloemen, planten en aanverwante artikelen

* Leco Staal Bouw B.V., Hassinkweg 20, voor een constructiebedrijf

Aan de ontwerpbeschikkingen worden voorschriften verbonden om nadelige gevolgen voor het milieu te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken.

Inzien en bedenkingen

U kunt de desbetreffende stukken van 9 maart tot en met 5 april 2005 inzien bij de afdeling Milieu. Tijdens de inzagetermijn kunt u gemotiveerde schriftelijke bedenkingen indienen bij burgemeester en wethouders. U kunt -schriftelijk en gelijktijdig met de bedenkingen- vragen uw persoonlijke gegevens niet bekend te maken.

U wordt ook in de gelegenheid gesteld over de ontwerpvergunning van gedachten te wisselen en mondelinge bedenkingen in te dienen tijdens een openbare hoorzitting. Hiervoor moet u tijdig een verzoek indienen, omdat de hoorzitting moet plaatsvinden tijdens de inzagetermijn. De aanvrager wordt ook uitgenodigd.

Tegen de beschikking kunt u later alleen beroep instellen als u bedenkingen hebt ingediend. Bij de bekendmaking van de beschikking wordt u hierover verder geïnformeerd.

Kapvergunningen

In de week van 23 februari tot en met 1 maart 2005 is een kapvergunning verleend voor het kappen van:

* 1 eik in de Klinkeweg 29. Herplant: 1 eik, in de maat 18/20, binnen een jaar na de kap van de eik.

Ter inzage en bezwaar

De besluiten liggen gedurende 6 weken ter inzage bij de sector Wijkbeheer in het Stadskantoor. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende binnen een termijn van 6 weken na de verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders.

Parkeerplaatsen voor gehandicapten

De volgende besluiten met betrekking tot gehandicaptenparkeerplaatsen zijn opgemaakt:

Toewijzingen in de week van 28 februari tot en met 4 maart 2005 aan de:

* Anthonie Donkerstraat, te creëren parkeerplaats ter hoogte van de woningen nummers 22 en 24;

* Haverweg, de eerste, linker parkeerplaats ter hoogte van de neven in-/uitgang en gelegen op het parkeerterrein behorend bij Zorgcentrum Carint Humanitas;

* Haverweg, de vierde, linker parkeerplaats ter hoogte van de neven in-/uitgang en gelegen op het parkeerterrein behorend bij Zorgcentrum Carint Humanitas;

* Hennepstraat, de eerste, rechter parkeerplaats, links van de hoofdingang op het parkeerterrein, behorend bij Zorgcentrum Carint Humanitas;

* Oslostraat, de eerste, linker parkeerplaats recht tegenover de woning, nummer 19;

De betreffende parkeerplaats mag, zodra het desbetreffende verkeersbord is aangebracht, alleen worden gebruikt door de eigena(a)r()esse) van de auto, waarvan het kenteken ter plaatse zal worden vermeld.

Ter inzage en bezwaar

De besluiten liggen gedurende 6 weken ter inzage bij de sector Wijkbeheer in het Stadskantoor. Op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht kan een belanghebbende binnen een termijn van 6 weken na de verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders.