Onderstaande gegevens zijn verouderd. Raadpleeg voor de actuele gegevens de website van de Gemeente Eersel: http://www.eersel.nl


Gemeente Eersel


Nieuwsberichten

07-03-2005
Informatie over milieustraat Eersel

Niet alle inwoners van de gemeente Eersel blijken op de hoogte te zijn van de regels, openingstijden en tarieven die gelden op de milieustraat. Daarom geven wij u hierbij nogmaals enige informatie over de milieustraat Eersel. Dit betreft informatie zoals die dit jaar geldt.

De milieustraat ligt op bedrijventerrein Meerheide en is open op maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Op de milieustraat kan alleen grof huishoudelijk afval worden gebracht.

Milieupas
De milieustraat Eersel is een brengvoorziening voor grof afval en alleen bestemd voor inwoners van de gemeente Eersel. Bedrijven of verenigingen worden niet toegelaten. Alle huishoudens hebben een milieupas. Daarmee krijgt u toegang tot de milieustraat. Zonder pas heeft u geen toegang.
Indien u het pasje kwijt raakt, dan kunt u bij het milieu-informatiecentrum (gratis telefoonnummer 0800 - 023 03 36) een nieuw pasje aanvragen. Uw oude pas wordt dan meteen geblokkeerd zodat derden hiervan geen gebruik kunnen maken. Een nieuw pas kost 5,00. U ontvangt hiervoor een rekening thuis.

Tarieven milieustraat
De tarieven voor de milieustraat worden jaarlijks door de gemeenteraad vastgesteld. Deze tarieven zijn echter niet voldoende om daaruit alle kosten voor de milieustraat te betalen. De resterende kosten voor de milieustraat worden via het vaste deel van de afvalstoffenheffing doorberekend aan alle inwoners. Het zou niet redelijk zijn hen mee te laten betalen in de totale kosten, terwijl zij misschien weinig of geen gebruik maken van de milieustraat.

De tarieven voor de milieustraat zijn per 1 januari 2005 verhoogd. Wat u op de milieustraat moet betalen, is afhankelijk van het soort en de hoeveelheid afval dat u aanbiedt. Voor één categorie hoeft u echter niet te betalen. Een overzicht van de diverse categorieën met de daarbij horende tarieven treft u hieronder aan. Het tarief wordt altijd berekend aan de hand van de duurste afvalsoort die u bij u heeft. Als u bijvoorbeeld 1 tot 2 m³ afval brengt dat voor een deel uit snoeihout en voor een deel uit rest- of bouwafval bestaat dan betaalt u 25,-- ( zoals uit onderstaand overzicht blijkt is dit het tarief dat u moet betalen voor grof restafval van 1 tot 2 m³ ). Dit tarief geldt ook als de hoeveelheid 1 tot 2 m³ maar een klein beetje restafval omvat.

Overzicht tarieven

Soort afval
Tarief
Categorie 0:
wit- en bruingoed (tv, koelkast e.d.), kadavers van kleine huisdieren, autobanden zonder velg (max. 5 stuks, afkomstig van personenauto), asbest (max. 35 m²), afgewerkte olie (max. 5 liter), klein chemisch afval, retour glas, papier/karton, bruikbare textiel, kleding en schoeisel, ijzer en metaal en kringloopgoederen gratis

Categorie I:
afval (uit categorie II en/of III) gebracht door voetganger of fietser 3,00

Categorie II:
blad, gras, snoeihout en (schone) grond tot 1 m³ 7,00 van 1-2 m³ 12,00

Categorie III:
grof restafval en bouw- en sloopafval (banden met velg, max. 5 stuks) tot 1 m³ 15,00 van 1-2 m³ 25,00

Huisvuilzak (max. 60 liter) 3,00
Een huisvuilzak met restafval valt niet meer binnen een van de categorieën, maar u betaalt altijd 3,00 per zak. Voor bijvoorbeeld een aanhanger met sloopafval tot 1 m³ en twee huisvuilzakken met restafval betaalt u ( 15,00 + (2 x 3,00=) 6,00)= 21,00.

Dubbel tarief
Bij meer dan zes bezoeken per jaar met afval waarvoor moet worden betaald, worden de hierboven genoemde tarieven verdubbeld. Dit geldt niet voor vuilniszakken.