Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 7 maart 2005

Hennepkwekerij ontdekt bij schuurbrand

FIJNAART: Bij een brand in een schuur aan de Boerendijk is in de nacht van zondag op maandag een hennepkwekerij ontdekt. Rond 01:20 uur kreeg de Gezamelijke Meldkamer in Tilburg de melding dat er een binnenbrand woedde in een stal. De brandweer was met twee korpsen ter plaatse om het vuur te bestrijden. Nadat de brand onder controle was ontdekte de brandweer en het energiebedrijf een hennepkwekerij in het gebouw. Gezien de afmetingen van de loods kan er sprake zijn geweest van duizenden planten, maar dat is niet meer vast te stellen. De stroom werd illegaal afgetapt. De politie stelt een onderzoek in naar de huurder van het pand. De technische recherche voert een sporenonderzoek uit om de oorzaak van de brand te achterhalen.

Vrachtauto gestolen bij bedrijfsinbraak

BREDA: Bij een bedrijf aan de Weidehek is afgelopen weekend ingebroken. De dader is binnengekomen na het forceren van een ruit. De dader nam enkel computers mee en ging er vandoor met een klein model vrachtwagen van het bedrijf. Het kenteken van de vrachtauto is VP-FP-14. De technische recherche is gewaarschuwd voor een sporenonderzoek.

Verkeersongeval met letsel

BREDA: Aan de Vlaszak is zondagmiddag een 18-jarige inwoner van Breda gewond geraakt. De man reed op zijn racefiets over het fietspad in de richting van de Claudius Prinsenlaan. Een nog onbekend gebleven automobilist reed op de Vlaszak uit de richting van de Claudius Prinsenlaan en nam de bocht veel te ruim. De fietser moest uitwijken om een aanrijding met deze auto te voorkomen, maar reed hierdoor tegen een geparkeerde auto aan. De Bredanaar kwam hierdoor ten val en raakt gewond aan schouder en hand. De achterruit van de geparkeerde auto ging door de klap aan diggelen.

Vrachtauto beschadigd na brandstichting

BREDA: Een vrachtwagen is in de nacht van zaterdag op zondag door een brand zwaar beschadigd. Het voertuig stond geparkeerd in de omgeving van een pand aan de Vestingstraat. Onbekenden hebben een bankstel dat al geruime tijd tegen de gevel van het pand stond in brand gestoken. De vlammen zijn vermoedelijk overgeslagen naar de vrachtauto. Het raam van de woning is door de brand eveneens beschadigd. De 35-jarige beheerder van de vrachtwagen heeft aangifte gedaan van brandstichting.

Politie neemt onverzekerde auto uit verkeer

ZEVENBERGSCHEN HOEK: Zondagmiddag werd een 27-jarige automobilist uit Rotterdam met zijn auto op Rijksweg A-16 gecontroleerd. Tijdens de controle bleek dat de auto al vanaf december 2004 op zijn naam stond , maar dat deze niet was aangemeld bij de verzekering. De auto is hierop uit het verkeer genomen, totdat door de eigenaar een geldige verzekering is getoond. Tegen de Rotterdammer wordt proces-verbaal opgemaakt voor het onverzekerd rijden.

Gestolen vrachtauto teruggevonden in Barendrecht

BREDA: Afgelopen weekend is van een bedrijfsterrein aan het Hazepad een witkleurige vrachtwagen van het merk DAF gestolen. Maandagmorgen werd het voertuig teruggevonden in Barendrecht. Het portier van het voertuig bleek te zijn opengebroken om binnen te komen. Uit de cabine waren een tiental CDs gestolen.

Auteur: Henk Snepvangers