Politie Gelderland-Zuid

Inbrekers op heterdaad betrapt

Culemborg 07-03-2005 - (08)

Agenten die zondagavond op een melding van een woninginbraak op de Brahmsstraat in Culemborg af gingen, hebben één verdachte op heterdaad aan kunnen houden. In het politieonderzoek dat werd opgestart kon maandag een tweede verdachte worden aangehouden. Naar een derde mededader die er te voet vandoor is gegaan, is de politie nog op zoek. De politie vraagt getuigen zich te melden.

Zondagavond kwam er een melding binnen bij de politie dat er ingebroken zou worden in een woning aan de Brahmsstraat. Agenten gingen meteen ter plaatse polshoogte nemen en troffen drie personen aan die op de vlucht sloegen. Eén verdachte, een 16-jarige Culemborger, kon na een korte achtervolging te voet worden aangehouden op verdenking van woninginbraak. De politie stelde een onderzoek in waaronder een technisch sporenonderzoek.

In het onderzoek is maandag een tweede verdachte aangehouden, een eveneens 16-jarige jongen uit Culemborg. Beide aangehouden verdachten worden gehoord. Naar een derde verdachte van de woninginbraak is de politie nog op zoek.
Deze jongeman, met donker haar en gekleed in een rood shirt of trui, rende in de richting van de Vivaldistraat, ging links richting Verdistraat om daar rechtsaf te gaan naar de Ter Weijdelaan. Daar ging de verdachte vervolgens linksaf en rende vermoedelijk een brandgang in bij de Troelstrastraat. De politie vraagt getuigen om zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

Een 39-jarige Culemborger deed aangifte. De weggenomen buit werd door de verdachten achtergelaten.