Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 7 maart 2005

Alkmaar 07-03-2005 - 15.00 uur

Man aangehouden

De Goorn, zondag 6 maart 2005.

Een 31-jarige man uit De Goorn is omstreeks 17.00 uur aangehouden op de Zuid-

Spierdijkerweg. Hij was verward en vormde een gevaar voor zichzelf en anderen. Terwijl de politie de vrouw en kinderen van de man wilde overbrengen naar een ander adres ging de man de politie achterna. Dit leverde een gevaarlijk situatie op. Vervolgens is de man aangehouden.

Hennepplantage ontmanteld

Heerhugowaard, zondag 6 maart 2005.

Op zondagmiddag omstreeks 17.00 uur is bij een woning aan de Westerveerstraat een hennepkwekerij ontmanteld. Hier werden 200 hennepplanten en diverse apparatuur zoals assimilatielampen en ventilatoren aangetroffen. Ook werd er illegaal stroom afgetapt. Alle spullen zijn vernietigd. De bewoner van het pand, een 26-jarige man, krijgt een procesverbaal.

Dronken op de brommer

Heerhugowaard, zondag 6 maart 2005.

Een 32-jarige man uit Alkmaar is op de Reuzenpandasingel aangehouden. Hij reed op een brommer met bijna drie keer teveel drank op. De man kreeg een rijverbod van 6 uur en een proces-verbaal.

Aanhouding na bedreiging

Heiloo, zondag 6 maart 2005.

Een 39-jarige man uit Heiloo is omstreeks 20.30 uur aangehouden omdat hij zijn 73-jarige huisgenoot heeft bedreigd met een mes. Ook heeft hij spullen in het huis vernield. De man krijgt een proces-verbaal.

Dronken achter het stuur

Den Helder, zondag 6 maart 2005.

Een 37-jarige man uit Den Helder is op de Jan Verfailleweg aangehouden omdat hij met bijna twee keer teveel drank op reed. De man kreeg een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal.

Den Helder, maandag 7 maart 2005.

Het rijbewijs van een 25-jarige man uit Den Helder is ingevorderd omdat hij met ruim drie keer teveel drank op achter het stuur zat. De man werd aangehouden op de Schipbeekstraat. Hij kreeg een proces-verbaal.

Schagen, maandag 7 maart 2005.

Een 53-jarige man uit Wieringerwaard is tijdens een alcoholcontrole op de Kanaalweg aangehouden omdat hij met teveel drank op reed. Uit de blaastest bleek dat hij bijna twee keer teveel drank op had. De man kreeg een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal.

Inbraak woning

Lutjebroek, zondag 6 maart 2005.

Bij een woning aan de Pieter Janszoon Jongstraat is in de middag of avond ingebroken. Er zijn verschillende spullen ontvreemd zoals kleding en geld. De dader is binnen gekomen door het forceren van de achterdeur.

Andijk, maandag 7 maart 2005.

In de nacht van zondag op maandag is ingebroken bij een woning aan de Sorghvlietlaan. De dader is binnen gekomen via de voordeur, vermoedelijk door het hengelen of het gebruik van een valse sleutel. Er is een portemonnee ontvreemd.

Huiselijk geweld

Den Helder, maandag 7 maart 2005.

Een 34-jarige man uit Den Helder is omstreeks 8.00 uur aangehouden omdat hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn vrouw. Over de leeftijd van de vrouw en de aard van de verwondingen is op dit moment nog niets bekend.

Den Helder, zondag 6 maart 2005.

Een 27-jarige man uit Den Helder is omstreeks 2.30 uur aangehouden omdat hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn 34-jarige vriendin uit Den Helder. De man heeft de vrouw op zaterdag twee keer bij de keel gegrepen waarbij zij bloeduitstortingen in haar hals opliep.

Man aangehouden wegens bezit gestolen fiets

Den Helder, maandag 7 maart 2005.

Een 29-jarige man uit Den Helder is aangehouden omdat hij reed op een gestolen fiets. De man reed op een gloednieuwe fiets waarvan duidelijk zichtbaar was dat het slot eraf was gehaald. Bij controle bleek dat de fiets was gestolen. De man is meegenomen naar het bureau en krijgt een proces-verbaal. De fiets is in beslag genomen en de eigenaar wordt gezocht.

Autodief aangehouden

De Cocksdorp, maandag 7 maart 2005.

Een 26-jarige man uit De Cocksdorp is om 9.00 uur aangehouden bij de Volharding in De Cocksdorp omdat hij wordt verdacht van het stelen van een personenauto en brandstichting. Om 8.00 uur kreeg de politie de melding dat er brand was uitgebroken in een schuur bij een woning aan de Postweg in De Cocksdorp. Ook was hier een auto gestolen. Het bleek al snel om brandstichting te gaan. De auto werd al snel aangetroffen bij de Volharding, de bestuurder is aangehouden. Het onderzoek loopt en de man is in verzekering gesteld.

Ongeval met letsel

Breezand, maandag 7 maart 2005.

Op de kruising Middenweg/Stroomweg heeft een ongeval plaatsgevonden waarbij een 22-jarige man uit Den Helder gewond is geraak. Op de Stoomweg reed in oostelijke richting een 32-jarige man uit Breezand. Bij de kruising met de Middenweg verleende hij geen voorrang aan de bestuurder van de auto die van rechts kwam en voorrang had. Hij raakte deze auto in de flank. De bestuurder, de 22-jarige man, is met verwondingen aan zijn hoofd en scherfwonden door glas naar het ziekenhuis vervoerd.

Alkmaar, maandag 7 maart 2005.

Een 38-jarige man uit Amsterdam is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. De man reed op zijn fiets over de Laat komende uit de richting van de Vondelstraat. Een 20-jarige automobilist reed achteruit en zag de fietser over het hoofd. Hij kwam ten val en is met nog onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.