Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 7 maart 2005

Agenten pakken Oisterwijkse jongens op

OISTERWIJK Aan de Almijstraat in Tilburg hebben agenten gistermiddag rond vier uur twee Oisterwijkse jongens (16 en 18 jaar oud) aangehouden. Dat gebeurde na de melding dat er twee mannen op het dak van een bedrijfspand liepen. Als agenten het duo aantreffen blijken ze niet in het bezit te zijn van een identiteitsbewijs. De 18-jarige werd na onderzoek naar huis gestuurd met een proces-verbaal voor het zich niet kunnen legitimeren. De 16-jarige krijgt via buro HALT een alternatieve straf omdat hij een dolk bij zich had.

Inbrekers kunnen kennelijk alles gebruiken

OISTERWIJK De politie van Oisterwijk is een onderzoek gestart in verband met een inbraak in een woning aan de Kerkhovensestraat in deze plaats. Inbrekers gingen aan de haal met twee matrassen, twee kussens, twee dekbedden, een lasapparaat, een frase, een schuurmachine en een föhn. Hoe de inbrekers binnen zijn gekomen is nog onduidelijk. Vermoedelijk is er gebruik gemaakt van een valse sleutel.

TILBURG Bij een inbraak in een woning aan de Van Sonstraat in Tilburg zijn inbrekers met een computer, een flatscreen en een laptop aan de haal gegaan. De waarde van de gestolen spullen bedraagt ruim 200 euro. Via een kliko die op de achterplaats stond zijn de dieven het dak opgeklommen en daar hebben ze een ruitje ingeslagen om de woning binnen te komen.

Zwervers dringen hotelkamer binnen

TILBURG De politie onderzoekt de huisvredebreuk door twee zwervers die zich gisteren lieten insluiten in de hotelkamer van een hotel in de Tilburgse binnenstad. In deze kamer deden de mannen zich te goed aan allerlei drankjes die in de minibar stonden. Zij stonden niet ingeschreven in het hotel en ook de gebruikte consumpties wenste men niet te betalen. Ook op vordering van hotelpersoneel om de zaak te verlaten reageerde het duo niet. Toen hotelpersoneel de politie ging bellen, zijn de zwervers via een nooduitgang het hotel ingevlucht. De politie heeft een uitgebreide aangifte van de hotelmanager opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Bekeuringen bij verkeerscontroles

TILBURG Agenten van het politieteam Wilhelminapark in Tilburg hebben vanmorgen een verkeerscontrole gehouden op de kruising van de Ringbaan Noord met de Oude Lind en het Julianapark in Tilburg. Bij deze verkeerscontrole kregen vijf fietsers een bekeuring omdat ze door rood licht reden. Een bromfietser ging op de bon omdat hij geen oranje plaat op zijn snorfiets had zitten.

TILBURG Aan de Dr. Deelenlaan in Tilburg gingen vanmorgen negen weggebruikers op de bon die in verboden richting reden.

Politie onderzoekt diefstal van playstations

TILBURG De politie is met het opnemen van een aangifte een onderzoek gestart naar de diefstal van 188 playstations. Die werden vannacht gestolen uit een vrachtwagencombinatie (trekker met oplegger) die geparkeerd stond op een parkeerplaats langs de rijksweg A58 in Tilburg. Terwijl de chauffeur in zijn cabine lag te slapen hebben tot nu toe onbekende dieven kans gezien om uit de oplegger 188 playstations met een waarde van ruim 16.000 euro weg te nemen.

Computers en laptop weg bij inbraak

TILBURG Inbrekers zijn bij een bedrijf aan de Emma Goldmanweg aan de haal gegaan met twee computers en een laptop. De waarde van de gestolen goederen bedraagt 7000 euro. De eigenaar van het bedrijf heeft vanmorgen aangifte van de inbraak gedaan. Om binnen te komen forceerden de inbrekers een paar deuren van het bedrijf. De politie stekt een nader onderzoek in. De inbraak werd het afgelopen weekend gepleegd en vanmorgen ontdekt.

Tilburger bekent 60 fietsdiefstallen

TILBURG Met de aanhouding van een 35-jarige man uit Tilburg hebben agenten van het politieteam Tilburg West en Oisterwijk een onderzoek afgerond naar diefstallen van fietsen. Tegenover de politie verklaarde de Tilburger dat hij in 2004 en 2005 in totaal 60 fietsen had gestolen in Tilburg, Oisterwijk en Hilvarenbeek. De politie heeft tijdens het onderzoek 32 aangiften van fietsendiefstal kunnen achterhalen. De man bevindt zich nog in voorlopige hechtenis.

De zaak kwam aan het rollen op vrijdagavond 14 januari jl. dankzij de oplettendheid van twee dames die rond halfnegen aan de J.F. Kennedylaan in Hilvarenbeek de handel en wandel van de later aangehouden verdachte niet vertrouwden. De dames zagen de man die avond twee fietsen uit een fietsenstalling wegdragen en in een bestelbusje laden. Zij waarschuwden de politie en gaven informatie over de man en het bestelbusje dat hij bij zich had.

Diezelfde avond was de verdachte met zijn bestelbus ook betrokken bij het doorrijden na een aanrijding op de Ringbaan Zuid.

Uit het onderzoek is gebleken dat de man vooral opereerde bij het winkelcentrum de Heyhoef in Tilburg, de Hispohal in Hilvarenbeek en in het centrum van Oisterwijk. De gestolen tweewielers bracht hij rechtstreeks naar een nog onbekende heler.

Onderzoeken naar fietsdiefstallen zijn voor de politie vaak moeilijk. Zeker nu de politie werkt via het principe Informatie Gestuurde Politie (IGP) is het van groot belang over zoveel mogelijk informatie van de gestolen fiets te beschikken. Dat gaat bij de aangifte vaak al mis omdat lang niet alle aangevers voldoende informatie over hun gestolen fiets kunnen melden. Vooral de framenummers, de kleur van de fiets, het merk en de bijzondere kenmerken zijn hierbij van belang. Daarnaast is het graveren van postcode en huisnummer een probaat middel om fietsdiefstal te voorkomen, immers via postcode en huisnummer zijn de rechtmatige eigenaren van fietsen makkelijk op te sporen. Tenslotte mag een goed slot op de fiets niet ontbreken en raadt de politie fietsenbezitters aan, om waar mogelijk fietsen in een bewaakte stalling te zetten.

Auteur: Carel Bouman