Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (07/03)

OOSTERHOUT NB, 7 maart 2005

Politie arresteert stomdronken automobilist

OOSTERHOUT: In de nacht van maandag 7 maart controleerde de politie op de Berendonk de bestuurder van een personenauto. Dat gebeurde rond 03.00 uur. De 36-jarige Oosterhout bleek stomdronken te zijn en moest om die reden mee naar het politiebureau. Hij onderging een ademanalyse, wat een uitslag van 1.180 ug/l opleverde. Dat is maar liefst ruim vijf keer de wettelijk toegestane maximum waarde van 220 ug/l. De agenten vorderden meteen het rijbewijs van de man in en maakten proces-verbaal tegen hem op. Hij kreeg een rijverbod van 15 uur opgelegd. Verder heeft de politie een verzoek gedaan aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen om te onderzoeken of de verdachte nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid, om motorrijtuigen te besturen. Dit kan betekenen dat de man opnieuw rijexamen moet doen.

Dader inbraak snel opgespoord

WOUDRICHEM: Het inbraakalarm van een bedrijfspand aan de Wethouder de Joodestraat trad op maandagochtend 7 maart rond 11.45 uur in werking. Politieagenten die naar de inbraakmelding gestuurd werden, hadden de dader al snel gevonden. Het bleek namelijk om een zwarte kat, die geheel onder het stof zat. Waarschijnlijk is de kat via het systeemplafond in de zaak terecht gekomen.

Diefstal aanhanger met graafmachine

GEERTRUIDENBERG: Een inwoner van Raamsdonksveer deed bij de politie aangifte van diefstal van zijn aanhangwagen. Op deze aanwagen stond en graafmachine, een trilpaat en enkele andere gereedschappen. De aanhanger werd gestolen tussen zondagavond 6 maart 20.00 uur en maandag 7 maart 06.00 uur. De aanhangwagen stond op dat moment op de Schoutenlaan en was voorzien van een disselslot en een extra slot.

Man raakt licht gewond bij ongeval

OOSTERHOUT: De Oosterhoutse politie werd maandagochtend 7 maart rond 12.15 uur geroepen bij een verkeersongeval op de Hoogstraat. Daar was een fietser aangereden door de bestuurster van een personenauto. De 45-jarige Oosterhoutse automobiliste reed op de oversteekplaats voor fietsers en voetgangers een bejaarde fietser aan. Deze oversteekplaats ligt op de Sint Antoniusstraat/Hoogstraat. De automobiliste had stilgestaan voor overstekende voetgangers en fietsers en trok weer op. Dat moment naderde er juist een 67-jarige Oosterhouter op de fiets. De automobiliste zag hem over het hoofd en reed tegen zijn voorwiel aan, waardoor de bejaarde man ten val kwam. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, waar zijn verwondingen bleken mee te vallen. Hij had alleen kneuzingen opgelopen.

Snelle automobilist blijkt dronken

RAAMSDONKSVEER: De politie arresteerde een 48-jarige inwoner uit Waalwijk wegens het rijden onder invloed. De man werd betrapt op maandag 7 maart rond 00.45 uur toen hij in zijn auto over de A-59 ter hoogte van Raamsdonksveer reed. Hij vestigde de aandacht op zichzelf door met 170 km/u te rijden. Toen de agenten hem daarvoor wilden bekeuren, roken ze alcohol. De verdachte moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De
ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 575 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De waarde ug/l staat voor: microgram alcohol per liter uitgeademde lucht. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 6 uur opgelegd. De verdachte is om 01.30 uur weer in vrijheid gesteld.

Auteur: Jeroen Steenmeijer