Gemeente Noordenveld


Gemeente start met verkoop bouwgrond voor Vrijetijdsboulevard

Gepubliceerd op: 07 maart 2005

De gemeente Noordenveld is begonnen met de verkoop van 2 hectare bouwgrond op de Vrijetijdsboulevard in Roden. Deze grond is bedoeld voor de vestiging van bedrijven die opereren op het brede terrein van de actieve vrijetijdsbesteding. Uit onderzoek onder bezoekers van De Vrijbuiter in Roden (1,2 miljoen bezoekers per jaar) is gebleken, dat er vraag is naar winkels en andersoortige bedrijven met een assortiment en een activiteitenaanbod, dat vergelijkbaar is met of aanvullend is op het assortiment van De Vrijbuiter. De gemeente Noordenveld wil daar op inspringen met de Vrijetijdsboulevard, een aantrekkelijk vormgegeven gebied rondom De Vrijbuiter met ruimte voor detailhandel op het gebied van kamperen, sport of andere actieve vrijetijdsbesteding; sportieve / dagrecreatieve voorzieningen en kleinschalige productie van vrijetijdsartikelen en de verkoop daarvan. Daarnaast is in beperkte mate horeca mogelijk, mits gericht op het thema vrijetijdsbesteding.

Om de Vrijetijdsboulevard te kunnen realiseren, is de gemeente momenteel bezig met de verplaatsing van enkele bedrijven die niet in het concept van vrijetijdsbesteding passen. De gemeente is naar verwachting begin 2006 klaar met het bouwrijp maken van de 2 hectare bouwgrond. Direct daarna kan worden gestart met de nieuwbouw.

De Vrijetijdsboulevard is onderdeel van het MaSTERplan Roden dat, naast de realisatie van de Vrijetijdsboulevard, het winkelcentrum van Roden transformeert in een modern winkelgebied met een regionale uitstraling. Onderdeel van dit plan is ook de ontwikkeling van het unieke museum Havezathe Mensinge tot een trekpleister en pleisterplaats voor toeristen en inwoners van Noordenveld. Het MaSTERplan Roden maakt een logische verbinding tussen De Vrijbuiter, het winkelcentrum en museum Havezathe Mensinge. Op deze wijze hopen wij het publiek van De Vrijbuiter een gevarieerd aanbod te kunnen doen, waar ook vele ondernemers van kunnen profiteren.

Tot 1 juni 2005 kunnen belangstellenden hun plannen bij de gemeente indienen. Daarna bepaalt het gemeentebestuur welke ideeën het beste passen in de filosofie van de Vrijetijdsboulevard. In de tweede helft van dit jaar worden de geselecteerde plannen in onderling overleg nader uitgewerkt.

Roden, 7 maart 2005