Politie Midden- en West Brabant

Politie vindt cocaïne en hennepplantages in Tilburg

TILBURG, 7 maart 2005

TILBURG: De politie heeft vanmorgen naar aanleiding van rechercheonderzoek in 8 woningen in Tilburg een zoeking verricht. Bij deze zoekingen werd onder meer op twee adressen cocaïne gevonden. Tevens zijn twee hennepkwekerijen ontmanteld. Verder werd er traangas en een nepvuurwapen gevonden. Ook bleek een bewoner nog gesignaleerd te staan. Een 19-jarige Tilburger is in verband met de vondst van circa 50 gram cocaïne in verzekering gesteld.

Vanmorgen werd op 8 adressen in Tilburg gelijktijdig huiszoeking verricht. De woningen bevinden zich in Noord (6), Binnenstad (1) en West (1).

In een pand aan de Bartokstraat vond de politie 50 gram cocaïne. Deze bewoner, een 19-jarige Tilburger is in verzekering gesteld.

In een woning aan de Rossinistraat vond de politie eveneens op cocaïne gelijkende stof. Het gaat om circa 5 gram. De bewoner, een 43-jarige Tilburger, is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

In een woning aan het Perosihof werd een 48-jarige Amsterdamse aangetroffen. Zij bleek nog twee vonnissen open te hebben staan. En moet nog 21 dagen gevangenisstraf uit zitten.

In een woning aan de Mahlerstraat werd op zolder een hennepplantage met 230 planten aangetroffen. De bewoner, een 36-jarige man, is aangehouden en wordt aan het bureau verhoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

In een woning aan de Tamboerkade werd op de zolderetage een in werking zijnde hennepkwekerij met circa 240 planten aangetroffen. De planten zijn net als de assimilatielampen en de transformators in beslag genomen. In hetzelfde pand vonden de agenten ook een traangasbusje en een namaakpistool dat gebruikt kan worden voor afdreiging en daarom verboden is ingevolge de Wet Wapens en Munitie. De 45-jarige bewoner is aangehouden en verhoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

In drie bezochte woningen werd niets ter zake dienende aangetroffen.

Auteur: Willem van Hooijdonk