Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 7 maart 2005

Politie houdt lifter aan voor bedreiging echtpaar

BERGEN OP ZOOM: Een 66-jarige man uit Bergen op Zoom meldde zich zondagavond samen met zijn echtgenote aan het politiebureau aan de Jacob Obrechtlaan. Hij voerde een 20-jarige Roosendaler met zich mee, die hem volgens zijn verklaring op de hoek van de straat bedreigd zou hebben. Het echtpaar had de jongen vanaf de rotonde
Steenbergseweg/Halsterseweg een lift met hun auto gegeven, omdat de jongen zei dat hij stukken met zijn scooter had gekregen. Hij wilde naar het station. Toen de auto stilstond bij de stoplichten op de kruising bij de Jacob Obrechtlaan/Zuid-Oostsingel, stapte de jongeman plotseling uit de auto. Volgens de verklaring van de bestuurder zei de jongeman dat hij uit zijn auto moest komen en dat hij een wapen had. De man greep de jongeman echter in het nekvel en bracht hem over naar het politiebureau. De jongen is ingesloten in het bureau. Hij ontkent, maar is desondanks maandagmiddag met een dagvaarding op zak heengezonden.

Nederlandse politie draagt vijf verdachten over aan Belgische collegas

WOENSDRECHT: Drie politiemensen van het speciale Joint Hit Team hebben zondagavond op de Antwerpse ring vijf verdachten uit Maubeuge (Frankrijk) kunnen overdragen aan hun Belgische collegas. De Renault Clio, waarin de vijf zich bevonden, had op Nederlands grondgebied een stopteken van de politie gekregen, omdat de politiemensen onder andere door het grote aantal inzittenden vermoedden dat er bepalingen van de Wegenverkeerswet in het geding waren. In eerste instantie bracht de bestuurder zijn auto daadwerkelijk op de vluchtstrook van de Rijksweg A4 achter de politieauto tot stilstand. Toen de politiemensen echter uitstapten en vlakbij de auto waren, gaf de automobilist plotseling veel gas. Eerst reed hij achteruit en vervolgens reed hij de politiemensen met grote snelheid voorbij. De politiemensen slaagden er weer in voor het verdachte voertuig te komen en gaf nogmaals een stopteken, dat deze keer genegeerd werd. De verdachten leken alles in het werk te willen stellen om aan de politie te ontkomen. Om ongelukken te voorkomen lieten de politiemensen de verdachten passeren, maar zetten op enige afstand de achtervolging voort. Omdat de Belgische grens naderde, schakelde de politiemensen de hulp van hun Belgische collegas in. De verdachten vertoonden zeer gevaarlijk rijgedrag. De snelheid van 190 km/uur werd enkele malen overschreden en personenautos en vrachtautos werden zelfs via de vluchtstrook aan de rechterzijde ingehaald. In een lange bocht verloren de Nederlandse politiemensen korte tijd de zicht op het voertuig. Toen zij het voertuig weer zagen, schoof deze op het dak van de linkerzijde naar de rechterzijde van de Antwerpse ring. Hoe de auto over de kop is geslagen, is niet waargenomen. Eén inzittende had bij het ongeval enig letsel opgelopen en is overgebracht naar een Belgisch ziekenhuis. De overige vier kwamen met schaafwonden, blauwe plekken en de schrik vrij. Bij onderzoek aan de kleding van de verdachten werd 2 gram hennep aangetroffen. Later werd in de auto nog een blok hashish van ongeveer 100 gram gevonden. De Belgische politie heeft het onderzoek overgenomen.

Diefstal auto

ROOSENDAAL: Maandagochtend zag de eigenares van een rode Fiat Panda dat deze niet meer in het parkeervak aan de Ludwigstraat stond, waar zij hem de vorige dag had geparkeerd. De auto met het kenteken XZ-54-GD bleek te zijn gestolen. De vrouw heeft aangifte van de diefstal gedaan. De politie heeft de auto op haar beurt internationaal als gestolen laten registreren.

Roosendaler (32) gewond na messteek

ROOSENDAAL: Zondagavond omstreeks 22.30 uur kreeg de politie het verzoek naar de Gastelseweg te komen, waar in een horecagelegenheid een conflict gaande zou zijn. Ter plaatse bleken enkele ruiten van de horecagelegenheid te zijn vernield. Binnen trof de politie een man met een buikwond. Omstanders verklaarden dat de man gestoken zou zijn. De man is per ambulance overgebracht naar het Sint Franciscusziekenhuis, waar hij geopereerd werd. Hij verkeert buiten levensgevaar. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Auteur: Manon Ostendorf