Politie Gelderland-Zuid

Twee verdachten aangehouden voor verlaten plaats ongeval

Nijmegen 07-03-2005 - (08)

In de nacht van zondag op maandag heeft de politie twee personen aangehouden die kort daarvoor op de St. Annastraat in Nijmegen met hun voertuig tegen een verkeerszuil en lantaarnpaal waren gebotst en er vervolgens te voet vandoor waren gegaan. Beide personen bleken bovendien onder invloed van alcohol. Hun rijbewijzen werden ingevorderd.

Een passant meldde aan surveillerende agenten dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de St. Annastraat. De agenten gingen ter plaatse en troffen ter hoogte van de Thijmstraat een bestelauto aan die dwars op het oostelijk gelegen fietspad stond. Het voertuig was ernstig beschadigd en miste een wiel. De agenten zagen dat een verkeerszuil midden in de verkeersgeleider omver was gereden en een geknikte lantaarnpaal. Zij troffen niemand in het voertuig aan.

Getuigen gaven aan dat zij twee personen hadden zien wegrennen richting spoorlijn. De agenten zetten de achtervolging in en konden kort daarop een 20-jarige vrouw en 23-jarige man, beiden uit Maastricht, aanhouden op verdenking van het verlaten van de plaats van het ongeval. De vrouw had bovendien geen geldig legitimatiebewijs bij zich waarvoor zij een boetebedrag kreeg opgelegd.

Omdat de agenten een alcohollucht roken werden beide verdachten gecontroleerd op rijden onder invloed. Nog onduidelijk was wie van beiden het voertuig had bestuurd. De man blies op de ademanalyse 660 ugl terwijl 220 de wettelijk strafbare grens is. Deze uitslag was dermate hoog dat zijn rijbewijs meteen werd ingevorderd. De 20-jarige vrouw weigerde iedere medewerking aan de alcoholtest. Een algehele weigering betekent automatisch dat het rijbewijs ingevorderd wordt.

Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau waar zij nader worden gehoord.