BROOKTROUT TECHNOLOGY, INC.

Brooktrout levert verhoogde dichtheid en interoperability...

Brooktrout levert verhoogde dichtheid en interoperability op zijn SnowShore IP Media Server

SAN JOSE, California, VON SPRING, STAND 1032, March 7/PRNewswire/
--


- SnowShore IP Media Server is nu beschikbaar in IBM eServer BladeCenter configuraties; NEBS-model en TDM-integratie ook mogelijk.

Brooktrout Technology Inc., een toonaangevende leverancier van mediaverwerkingsproducten en call-controlproducten, heeft vandaag de nieuwe release aangekondigd van de SnowShore IP Media Server (TM) met verhoogde schaalbaarheid, dichtheid en interoperability. Deze release draait op IBM eServer BladeCenter en levert maximaal 500 sessies per blade en maximaal 7.000 sessies in een 7U-chassis. De nieuwe release is bovendien beschikbaar in een versie die voldoet aan NEBS. Daarnaast ondersteunt de nieuwe release een TDM-interface naar keuze die IP-mediaservices uitbreidt tot PSTN-netwerken.

(Logo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/19990806/BRKTTECH )

De SnowShore IP Media Server is een open IP-mediaserver geschikt voor carriers die geavanceerde mediaverwerking levert voor communicatietoepassingen, van eenvoudig messaging en prepaid-services tot confereren en videomail. Met standaard netwerk- en programmeerinterfaces SIP en VoiceXML wordt voorzien in interoperability met een uitgebreid assortiment aan derde-partij toepassingsservers in volgende generatie draadgebonden, draadloze en breedbandnetwerken.

Met deze nieuwe hardwareplatforms voor servers kunnen klanten systemen inzetten die op een normale mediaserver van zeer klein tot zeer groot kunnen schalen. Grootschalige systemen kunnen worden geleverd op IBM BladeCenter servers met een hoge densiteit en kleine footprint om investerings- en bedrijfskosten te minimaliseren. Bovendien maakt de nieuwe release de SnowShore IP Media Server beschikbaar op een 2U-server die voldoet aan NEBS, zodat klanten deze kunnen gebruiken in zeer bedrijfszekere omgevingen op telco-niveau.

'Brooktrout kan deze nieuwe voordelen leveren omdat de open softwaregebaseerde architectuur van onze SnowShore IP Media Server de prestatieontwikkeling van de onderliggende serverhardware op een hoger niveau brengt. Daarnaast stelt onze architectuur in combinatie met platforms zoals de IBM BladeCenter klanten in staat om gebruik te maken van de best beschikbare computerpakketten en managementtools in de bedrijfstak,' zei Peter Vescuso, vice-president Marktontwikkeling voor Brooktrout Technology.

'We hebben de BladeCenter architectuur ontworpen om tegemoet te komen aan de strenge eisen van nieuwe generatie netwerkoperators door alle capaciteiten van traditionele voorverpakte PSTN-netwerkelementen te leveren én door te voorzien in operationele flexibiliteit,' zei Jim Pertzborn, vice-president Telecommunicatie-industrie, IBM Systems & Technology Group. 'Onze benadering wordt bekrachtigd door het groeiende aantal partners zoals Brooktrout die toepassingen schrijven of oplossingen ontwikkelen zoals de Brooktrout SnowShore IP Media Server voor IBM eServer BladeCenter.'

Met de SnowShore IP Media Server kunnen klanten nu oproepen gezonden met TDM overbruggen met betrouwbare SIP en RTP interoperability tussen de mediaserver en media-gateway door de ondersteuning van Brooktrouts TR2500 (TM) media-gateway kaart. Klanten beschikken nu over de flexibiliteit om flexibele IP-gebaseerde mediaverwerkingsbronnen te gebruiken die ook kunnen verbinden met TDM-omgevingen.

In de stand op Spring 2005 VON zal Brooktrout een IBM eServer BladeCenter demonstreren waarop gelijktijdig BayPackets prepaid-toepassing, Ubiquity's terugbelsignaal-toepassing en SnowShore IP Media Server draait.

'De Brooktrout SnowShore IP Media Server biedt volwaardige softwaregebaseerde mediaverwerkingsbronnen die het volledige assortiment toepassingen van BayPacket ondersteunt,'zei Ken Epps, president & CEO van BayPackets (http://www.baypackets.com). 'Deze vorm van toepassingsflexibiliteit en de vereenvoudigde verpakking is precies wat netwerkoperators nodig hebben om nieuwe diensten te kunnen aanbieden en te kunnen reageren op de vraag van de klant.'

'De nieuwste versie van de SnowShore IP Media Server stelt ons in staat te voldoen aan de groeiende schaaleisen die nodig zijn voor messaging en populaire terugbelsignaal-toepassingen,'zei Jeff Liebl, vice-president Marketing voor Ubiquity van Ubiquity (http://www.ubiquitysoftware.com). 'De combinatie van Ubiquity's IP-gebaseerde omgeving voor servicecreatie en de SnowShore IP Media Server van Brooktrout biedt een op de standaard gebaseerd, betrouwbaar en schaalbaar platform dat door service providers kan worden gebruikt voor de snelle inzet van nieuwe generatie spraakdiensten en mobiele diensten.'

De SnowShore IP Media Server software is beschikbaar op verscheidene hardwareplatforms om aan individuele eisen voor de inzet te kunnen voldoen: een low-profile 1U rackmount server, een 2U rackmount server die voldoet aan NEBS en een IBM eServer BladeCenter configuratie met een behuizing voor maximaal 14 server-blades in een 7U-chassis. Klanten kunnen service-experimenten beginnen met een enkelvoudige server en na verloop van tijd capaciteit toevoegen om uitbreiding te ondersteunen of overtolligheid toe te voegen. De SnowShore IP Media Server van Brooktrout wordt door een toenemende lijst met toonaangevende toepassingen in de bedrijfstak ondersteund waardoor de inzet van verbeterde diensten voor nieuwe generatie netwerken wordt versneld.

Over Brooktrout Technology

Brooktrout Technology (http://www.brooktrout.com/) levert innovatieve hardware- en softwareplatforms die de ontwikkeling van nieuwe netwerktoepassingen, systemen en diensten mogelijk maken in gerichte marktsegmenten, waaronder voice-over-packet gateways en schakels, verbeterde serviceplatforms, draadloze infrastructuur, gecombineerde communicatie en contactcentra. Het is de strategie van het bedrijf om in samenwerking met zijn partners hun bestaande activiteiten te vergroten, naar nieuwe markten uit te breiden en de levering van nieuwe toepassingen en diensten te versnellen. Brooktrout Technology is een dochteronderneming van Brooktrout, Inc. (Nasdaq: BRKT). Voor meer informatie,ga naar
http://www.brooktrout.com/investor.

Brooktrout, Brooktrout Technology, New Network, TR2500 en SnowShore Media Server zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Brooktrout, Inc. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van de respectieve eigenaars.

Contactpersoon:
Laura Often Lida Joly

+1-781-453-4858 + 32-2-658-5190

loften@brooktrout.com lida@brooktrout.com

Website: http://www.brooktrout.com

Source: Brooktrout Technology, Inc.

Laura Often, +1-781-453-4858, loften@brooktrout.com, of Lida Joly, + 32-2-658-5190, lida@brooktrout.com, beiden van Brooktrout Technology ; Foto: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/19990806/BRKTTECH ; AP Archive: http://photoarchive.ap.org ; PRN Photo Desk, photodesk@prnewswire.com


07 mrt 05 17:01