ESCENIC

Nederlandse mediareus kiest voor Noorse websoftware

Nederlandse mediareus kiest voor Noorse websoftware

OSLO, Noorwegen, March 7/PRNewswire/ -- PCM Uitgevers (PCM Publishers), een van de grootste media-uitgevers in Nederland, heeft gekozen voor een webpublicatie oplossing van de toonaangevende content management provider Escenic uit Oslo, Noorwegen.

PCM Uitgevers (www.pcmuitgevers.nl) is, na De Telegraaf, de uitgever van de grootste nationale dagbladen in Nederland, zoals de NRC Handelsblad, de Volkskrant, Algemeen Dagblad, en Trouw. De geüpgrade webpublicatie oplossing met veelzijdige software en nieuwe krachtige functies, maar ook met een verbeterde efficiëntie, zorgt voor de online nieuwspublicaties van PCM.

De nieuwe oplossing van Escenic zal worden geïmplementeerd in samenwerking met de bekende Nederlandse integrator en hosting partner, PinkRoccade (www.pinkroccade.nl), die met PCM een contract tekenden om hun geüpdate webinfrastructuur te leveren.

Hans de Groot, Information Manager, PCM Uitgevers bv: 'We hebben eigenlijk voor de webpublicatie oplossing van Escenic gekozen omwille van zijn talrijke functies, flexibiliteit en geweldige doeltreffendheid in de nieuwskamer. We zijn geïnteresseerd in bewezen software waarmee we kunnen groeien en die een krachtige en betrouwbare oplossing is voor cross publishing. De nieuwe technologieën zoals Mobile Internet en andere nieuwe kanalen, geven Escenic een stapje voor op de concurrentie.'

'We zijn erg trots dat PCM Uitgevers voor ons heeft gekozen en we zijn ervan overtuigd dat ons groeiend succes te danken is aan onze geavanceerde producten die we samen met mediaklanten voor de mediamarkt ontwikkelen. Met dit nieuwe PCM Uitgevers contract heeft Escenic nu alle toonaangevende nationale dagbladen in Nederland veroverd,' vertelt Tom Skolbekken, VP Sales & Marketing, Escenic.

Over Escenic (www.escenic.com)

Escenic is een toonaangevende leverancier van Enterprise Content Management oplossingen die zijn ontworpen voor een maximale efficiëntie en rentabiliteit van informatiemanagement, doorheen verschillende bedrijven. Escenic Content Engine werd gekozen om webpublicatie oplossingen te leveren voor meer dan 240 websites in 9 landen, waaronder toonaangevende nieuwsproviders, portaalsites, internet, extranet, en intranetoplossingen voor de openbare sector en privé-organisaties.

Over PCM Uitgevers bv (www.pcmuitgevers.nl)

PCM Uitgevers is een van de grootste uitgeverijen in het Nederlandse taalgebied en is voornamelijk actief als uitgever van dagbladen, huis-aan-huisbladen, algemene en professionele boeken en educatieve uitgaven. Het concern is opgedeeld in een holdingkantoor in Amsterdam en een aantal dochtermaatschappijen. Binnen de organisatie zijn zo'n 3.600 mensen werkzaam.

Source: Escenic

Voor bijkomende informatie: Tom Skolbekken, VP Sales & Marketing, Escenic, +47-95-13-56-87, tom.skolbekken@escenic.com; Oyvind Orbaek, CEO, Escenic, +47-90-09-85-92, oyvind.orbak@escenic.com


07 mrt 05 17:24