Gemeente Beuningen


Kap van 14 bomen nabij sluis Weurt

In de week van 7 maart 2005 wordt, in opdracht van Rijkswaterstaat Maaswerken, een start gemaakt met het kappen van bomen rondom de bruggen over de sluis Weurt. De eerste 14 bomen worden gekapt omdat er in de zomer kabels en leidingen worden verlegd ter voorbereiding op het werk aan de bruggen over de sluis Weurt.

Deze bomen worden nu al gekapt omdat 15 maart aanstaande het broedseizoen begint en het dan niet is toegestaan om bomen te kappen. De 14 bomen die volgende week worden gekapt staan aan de Industrieweg, vanuit Nijmegen komend, vóór de sluis aan de linkerzijde. Vanwege de werkzaamheden aan de bruggen over de sluis moeten meerdere bomen gekapt worden. Bij de afgegeven vergunningen hoort een overkoepelend herplantplan.

De verhoging van de bruggen over sluis Weurt is nodig om grotere schepen, met vier lagen containers op elkaar, vrije doorgang te kunnen bieden. De werkzaamheden aan de bruggen vinden plaats vanaf het najaar 2005 en zullen begin 2007 afgerond zijn.
De bruggen over de sluis in Weurt worden beiden verhoogd met 2,5 meter. Het gaat om één vaste en één beweegbare brug. Deze maken deel uit van de Van Heemstraweg. De vaste brug wordt ook beweegbaar gemaakt. De toe- en afritten komen daardoor ook hoger te liggen.

Rijkswaterstaat Maaswerken werkt aan de modernisering van de Maasroute om zodoende hogere en diepere schepen doorgang te bieden op o.a. het Maas-Waalkanaal en de Maas.