Gemeente Bernheze


Maak kennis met toezichthouder Frank van den Hoogen



Op 7 maart 2005 is de toezichthouder voor Bernheze, de heer Frank van den Hoogen aangesteld. De heer Van den Hoogen gaat in heel Bernheze toezicht houden op onder andere verkeerd parkeren, hondenpoep, zwerfvuil, oftewel de kleine ergernissen die uit de enquête die in Bernheze is gehouden naar voren zijn gekomen. In dit artikel stelt hij zich voor en vertelt wat we wel en niet van hem kunnen verwachten.

Vertel eens wat over uzelf en over uw ervaring. Ik ben 50 jaar en ik woon in Uden. Als beveiligingsbeambte werk ik voor Securicor uit Eindhoven. Ik heb 25 jaar als timmerman in de bouw gewerkt. Na een bedrijfsongeval heb ik me omgeschoold tot beveiligingsbeambte. Ik heb het diploma Buitengewoon Opsporingsambtenaar gehaald. In de beveiligingsbranche werk ik nu bijna acht jaar en met veel plezier.
Voor Securicor werkte ik in de zogeheten objectbeveiliging, maar ook voor politie Brabant-Noord als arrestantenverzorger. Ik heb gewerkt voor bureau Oss en voor bureau Uden. Ook heb ik nog een poos voor de politie in Eindhoven gewerkt. Voor de gemeente Valkenswaard heb ik gewerkt als toezichthouder en als parkeerpolitie. Het toezichthouden daar is wel te vergelijken met wat ik in Bernheze ga doen. Nu werk ik in de beveiliging van een onderwijsinstelling. Dit werk ga ik combineren met mijn nieuwe werkzaamheden in de gemeente Bernheze.

Wat kunnen de inwoners van u verwachten?
In principe kunnen de bewoners van Bernheze altijd een beroep op mij doen. Ik zal hen altijd proberen te helpen, zeker als het om overlast gaat of als het overtredingen betreft. Maar met alle ervaring die ik heb zal ik niet altijd kunnen helpen. Ik kan de mensen wel doorverwijzen naar de juiste instellingen.

Voor welke zaken kunnen de mensen bij u terecht? "Je moet niet bij de toezichthouder zijn als het zaken betreft zoals diefstal, inbraak en verkeersongevallen. Dan moet je de politie bellen. Wel zal ik preventief optreden tegen winkeldiefstal en zal ik proberen verkeersoverlast, bijvoorbeeld door onjuist parkeren, tegen te gaan.

Kunnen inwoners van Bernheze u rechtstreeks bellen? Ik ben te bereiken via de gemeente Bernheze, Martijn van Duuren, (0412) 45 88 88. Als mensen mij zien, kunnen ze mij natuurlijk ook altijd aanspreken. Graag zelfs, want zo ik leer de inwoners van Bernheze op een prettige manier kennen. En wie weet, wordt er in de toekomst wel een direct telefoonnummer of een e-mailadres geopend?

Hoe is het met de werktijden geregeld?
Ik ga voorlopig 25 uur in de week werken voor Bernheze. Dat zal niet altijd op dezelfde dagen zijn. Het kan op iedere dag van de week zijn, dus van maandag tot en met zondag.
De uren die ik werk zullen worden verdeeld over de kernen waarbij de nadruk wel komt te liggen bij Heesch, Nistelrode en Heeswijk-Dinther.

Tot slot vertelt de heer Van den Hoogen dat hij er veel zin in heeft om dit werk te gaan doen. Dienstverlening staat bij hem hoog in het vaandel. Hij wil graag kennismaken met de inwoners van Bernheze en in gesprek gaan om er gezamenlijk iets van te maken en problemen op te lossen.
De functie zal zich in de toekomst verder ontwikkelen. Mogelijk gaat de toezichthouder dan ook daadwerkelijk handhaven waarbij hij bevoegd wordt om bekeuringen uit te schrijven. Vooralsnog is dit nog niet aan de orde. Als u vragen hebt over de toezichthouder, neemt u dan contact op met Martijn van Duuren, telefoon (0412) 45 88 88.