Gemeente Culemborg

Team Communicatie
Ridderstraat 250
4101 BK Culemborg
Telefoon 0345 ­ 477720/477721

PERSBERICHT Culemborg, 3 maart 2005 Culemborg onderzoekt mogelijkheden bouw betaalbare koopwoningen Het college van B&W heeft ingestemd met een startnotitie, waarin de visie van de gemeente op de bouw van betaalbare koopwoningen in Culemborg is vastgelegd. In het beleidsplan Wonen Culemborg is de bouw van goedkope en middeldure koopwoningen een speerpunt van beleid. Dit onderwerp is tevens onderdeel van de zogenaamde prestatieafspraken tussen gemeente en woonstichting BCW, die in december 2003 zijn vastgelegd in het kader van het Besluit Beheer Sociale Huurwoningen.
In het afgelopen jaar heeft de gemeente onderzoek verricht naar de mogelijkheden voor het realiseren van nieuwbouw voor starters, waarbij het met name gaat om betaalbare huur en koopwoningen. Het resultaat van dit onderzoek is vastgelegd in de startnotitie waarmee het college nu heeft ingestemd. In deze notitie zijn de ervaringen met de verkoop van sociale koopwoningen in Culemborg, de ontwikkelingen op de landelijke woningmarkt en de doelgroepen van het gemeentelijk beleid op een rij gezet. Het gaat daarbij om een breed aanbod en groot aantal keuzemogelijkheden voor betaalbare huur en koopwoningen, waarvoor de randvoorwaarden en instrumenten door de gemeente moeten worden vastgesteld.
Als onderdeel van de brede discussie met partners en de gemeenteraad, organiseert de gemeente Culemborg op 7 maart aanstaande een regionale informatiemarkt met als thema: "Bouwen van betaalbare woningen, kan dat?".