DaimlerChrysler Nederland

Productiestart Jeep Grand Cherokee en bekendmaking prijzen Op 7 maart is de productie van de nieuwe Jeep Grand Cherokee in het Oostenrijkse Graz van start gegaan. Inmiddels zijn ook de prijzen van het nieuwe model bekend.

De fabriek van Magna Steyr in Graz vervult voor Jeep een unieke functie: hier worden alle Grand Cherokee modellen geproduceerd die voor Europa en voor markten buiten Noord Amerika bestemd zijn. Dat betekent onder meer dat alle dieselmodellen en rechtsgestuurde uitvoeringen hier worden gemaakt.

In Graz worden, naast de Grand Cherokee, de Chrysler Voyager en Grand Voyager met Stow 'n Go geproduceerd. Binnenkort start ook de productie van de Chrysler 300C (Sedan en Touring in zowel benzine- al dieseluitvoering) in Graz.
Investeringen in flexibiliteit en kwaliteit
Om de fabriek in Graz geschikt te maken voor de productie van de nieuwe Jeep Grand Cherokee, is er op alle fronten fors geïnvesteerd. Zo is er EUR 23 miljoen gestoken in de aanpassing van de productielijn van de koetswerken en de bijbehorende spuitinrichting. De productielijn is zodanig aangepast dat het mogelijk is er verschillende Chrysler- en Jeep-modellen tegelijk te bouwen. Het zelfs mogelijk een extra model in productie te nemen zonder dat de productie van de andere modellen onderbroken hoeft te worden. Daarnaast hebben zo'n 1200 werknemers een intensief trainingsprogramma gevolgd, waarbij de nadruk vooral lag op een hoog en consistent kwaliteitsniveau.
Wereldwijd succes
De nieuwe Grand Cherokee is in alle opzichten het vlaggenschip van het Jeep-gamma. Dieter Zetsche, CEO van de Chrysler Group: "Dit is de meest verfijnde Grand Cherokee die we ooit hebben gebouwd. Uiteraard is het een échte Jeep in het terrein, maar op de verharde weg gedraagt hij zich als een luxueuze sedan. De productie in Graz is belangrijk omdat we hiermee wereldwijd markten kunnen bedienen waar moderne dieseltechnologie een belangrijke rol speelt. Mede daardoor kunnen we ook van deze nieuwe Grand Cherokee weer een wereldwijd succes maken." De prijzen
De nieuwe Grand Cherokee is leverbaar met de vertrouwde 4,7-liter V8 benzinemotor. Daarnaast zijn er twee nieuwe krachtbronnen beschikbaar: de 5.7 V8 HEMI en een hypermoderne 3.0 V6 CRD diesel met commonrail inspuiting. Er zijn twee uitrustingsniveaus: Laredo en Limited. De volgende combinaties zijn beschikbaar:
Grand Cherokee 4.7i V8 automaat Laredo: EUR 59.400,- (incl. BTW en BPM)
Grand Cherokee 4.7i V8 automaat Limited: EUR 68.400,- (incl. BTW en BPM)
Grand Cherokee 5.7i V8 HEMI automaat Limited: EUR 81.600,- (incl. BTW en BPM)
Grand Cherokee 3.0 V6 CRD automaat Laredo: EUR 61.300,- (incl. BTW en BPM)
Grand Cherokee 3.0 V6 CRD automaat Limited: EUR 70.300,- (incl. BTW en BPM)
Opties
Om de Grand Cherokee verder te personaliseren, is er keus uit diverse opties. Een cd-wisselaar (6 cd's) is standaard op de Limited-modellen en tegen een meerprijs van EUR 574,70 beschikbaar voor de Laredo-modellen. Zes Boston Acoustic speakers zijn eveneens standaard op de Limited-modellen; voor de Laredo-uitvoeringen geldt een meerprijs van EUR 779,95. Een dvd- navigatiesysteem is standaard op de V8 HEMI en tegen een meerprijs van EUR 3612,40 verkrijgbaar op de overige modellen. Daarnaast is de Grand Cherokee te leveren met een glazen schuif/kanteldak (EUR 1.642,-), Sunscreen glas (EUR 451,55) en metallic lak (EUR 821,-).
De benzineversies van de nieuwe Jeep Grand Cherokee worden in mei in Nederland verwacht, de dieselversies in augustus.

© 1998-2005 DaimlerChrysler. All rights reserved.