Gemeente Heerlen

PERSBERICHT

Hier leef ik! Jongeren en hun leefomgeving: een fototentoonstelling voor en door jongeren uit Parkstad Limburg.

Oproep!
Ben jij tussen de 8 en 14 jaar?
En woon je in Parkstad Limburg?
Dan kun jij meedoen aan dit leuke project.
Haal tussen 7 en 13 maart een fotocamera (¬ 5,- borg) bij de balie van het Glaspaleis. Maak hiermee foto s van jouw leven: thuis, op school, tijdens het sporten, op straat of als je uitgaat. Misschien zijn jouw foto s van 5 mei t/m 22 mei te zien in het Glaspaleis!

Van 5 t/m 22 mei 2005 is de tentoonstelling Hier leef ik! te zien in Glaspaleis, venster op cultuur. Dit is een uniek project, waarbij jongeren tussen 8 en 14 jaar uit Parkstad Limburg centraal staan. Tegen een waarborgsom van ¬5,- kunnen ze tussen 7 en 13 maart bij de balie van het Glaspaleis -voor eenmalig gebruik- een fotocamera afhalen. Daarna hebben ze een hele maand de tijd om interessante beelden uit hun leven vast te leggen: thuis, op school, tijdens het sporten, op straat of als ze uitgaan.

De foto s die ze (in de vorm van de fotocamera) uiterlijk 10 april bij het Glaspaleis inleveren worden verwerkt in een tentoonstelling en een publicatie met de titel Hier leef ik! De tentoonstelling is van 5 t/m 22 mei 2005 te zien op niveau +1 van het Glaspaleis.

Het Glaspaleis is een ontmoetingsplaats voor iedereen, dus ook voor jongeren. Het aanreiken van een toegankelijk product als een wegwerpcamera als kunstuiting kan bijdragen aan de democratisering van de kunst.

Openingstijden: maandag tot en met zaterdag 09.00 - 23.00 uur, zondag 11.00 -17.00 uur

www.glaspaleis.nl

////////////
Informatie voor de pers:
Janneke Schmeitz/ Reggie Berkers

045-5772203
j.schmeitz8@heerlen.nl
r.berkers@heerlen.nl