Gemeente Rotterdam

Nr. 10
4 maart 2005

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 7 t/m 13 maart 2005

Wethouder Van Sluis gastheer Central America Day
Wethouder Wim van Sluis (Haven, Economie, Werkgelegenheid en Milieu) is op dinsdag 8 maart om 14.00 uur gastheer tijdens de Central America Day. Deze vindt plaats in de Burgerzaal van het Stadhuis. De bijeenkomst duurt tot 16.30 uur en zal in het teken staan van het thema "Global Trade: Banking Perspective on Suppliers & Supply Chains". De ambassadeurs en Honorair Consuls van Central Amerika zijn op deze dag aanwezig. De Central America Day wordt georganiseerd in samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam, Rabobank International en de Central American Business Council. (Voor meer informatie: Havenbedrijf Rotterdam, Minko van Heezen, tel. 010 - 252 14 29)

Wethouder Van den Anker, wethouder Geluk en Minister Verdonk spreken tijdens zesde publieke Islamdebat
Wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) opent en wethouder Leonard Geluk (Onderwijs en Integratie) en minister Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie spreken op dinsdag 8 maart om 14.30 uur in het World Trade Center (WTC) aan het Beursplein 37, tijdens het zesde publieke Islamdebat dat dit keer in het teken staat van de positie van de vrouw en de gelijkheid der seksen. Het debat duurt tot 17.30 uur en is speciaal bedoeld voor vrouwen. Minister Verdonk zal aan de hand van een 'I have a dream' speech tot uitdrukking brengen wat haar wens of toekomstideaal is ten aanzien van de emancipatie van moslimvrouwen. Aansluitend zal er door zowel moslim als niet moslimvrouwen gedebatteerd worden over dit onderwerp. (Voor meer informatie: Bestuursdienst Rotterdam,
Projectbureau Sociale Integratie (PSI), Serge Lubbe, tel. 010 - 417 28 54)

Wethouder Pastors aanwezig bij vastgoedbeurs MIPIM 2005 Wethouder Marco Pastors (Fysieke Infrastructuur) is op woensdag 9 maart aanwezig bij de internationale vastgoedbeurs MIPIM 2005 in het Palais de Festival in Cannes. De MIPIM is de jaarlijkse internationale vastgoedbeurs voor professionals die werkzaam zijn in de vastgoedsector en wordt gehouden van 8 t/m 11 maart. Het Ontwikkelings Bedrijf Rotterdam (OBR) organiseert tijdens de MIPIM, in nauw overleg met de drie andere grote steden (Amsterdam, Den Haag en Utrecht), een symposium waarbij de vier steden zich profileren. De steden staan samen met Amsterdam Airport Area onder de naam 'Holland Randstad' op de beurs. Op deze beurs is ook een groot aantal toonaangevende Nederlandse vastgoedbedrijven vertegenwoordigd. De reis biedt een goede gelegenheid om contacten aan te halen tussen vertegenwoordigers van de vastgoedsector en de vier grote steden. Tijdens MIPIM 2005 vindt ook de lancering van Global Cities plaats, het internationale forum voor stedelijke besluitvormers. (Voor meer informatie: OntwikkelingsBedrijf Rotterdam, afdeling Communicatie & Public Affairs, Ria Jongste, tel. 010 - 489 36 85)

Burgemeester Opstelten geeft startsein voor zes OK-punten Burgemeester mr. Ivo Opstelen geeft op woensdag 9 maart om 10.00 uur het officiële startsein voor zes OK-punten. Het startsein wordt geven in wijkaccommodatie Stadsdriehoek aan de Kipstraat 37. Een OK-punt biedt een veilige haven aan mensen die slachtoffer of getuige van geweld zijn. De eerste opvang bij geweld op straat vindt hier plaats. Alle medewerkers hebben hiervoor een training gevolg. De cursisten leerden tijdens de training hoe je met het slachtoffer moet omgaan. De volgende zes wijkaccommodaties hebben het OK-keurmerk van de Stichting Meld Geweld ontvangen: Castagnet (Hillegersberg-Schiebroek), Larenkamp (Charlois), Lombardijen (IJsselmonde), Romeynshof (Prins Alexander), Tamboer (Kralingen-Crooswijk) en Stadsdriehoek (Centrum). (Voor meer informatie: Sport en Recreatie: Marieke Dekker, tel. 010 - 417 31 12 of 06 - 23 51 07 92)

Wethouder Van Sluis gaat weddenschap aan met scholieren Wethouder Wim van Sluis (Haven, Economie, Werkgelegenheid en Milieu) zal op woensdag 9 maart om 13.00 uur in kamer 126 van het Stadhuis 'The Bet' ondertekenen. De wethouder gaat een weddenschap aan met scholieren van het Rotterdamsch Lyceum, het Christelijk Melanchton en het Caland Lyceum. De scholieren willen bewijzen dat je met eenvoudige maatregelen in huis en op school in twee maanden tijd makkelijk acht procent CO2 kunt besparen. 'The Bet' is een initiatief van Jongeren Milieu Actief van Milieudefensie. (Voor meer informatie: Jongeren Milieu Actief, Grietje Holleman, tel. 020 - 550 74 36)

Wethouder Van Sluis aanwezig bij Bedrijfskunde Eerstejaarsdebat Erasmus Universiteit Wethouder Wim van Sluis (Haven, Economie, Werkgelegenheid en Milieu) zal op woensdag 9 maart om 14.45 uur in de Senaatszaal van de Erasmus Universiteit aan de Burgemeester Oudlaan 50 aanwezig zijn bij het Bedrijfskunde Eerstejaarsdebat. Studenten zullen met elkaar debatteren over de Rotterdamse Haven. De wethouder zal aansluitend zijn eigen visie geven op het beleid van de Rotterdamse Haven. Het debat wordt georganiseerd door de vakgroep Business Society Management van de faculteit Bedrijfskunde aan de Erasmusuniversiteit. (Voor meer informatie: Erasmus Universiteit, Peter van der Wal tel. 06 - 41 21 77 67)

Wethouder Van den Anker ondertekent convenant Zorgcentrum Slinge Wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) ondertekent op woensdag 9 maart om 18.00 uur bij de deelgemeente Charlois aan de Boerhaavenstraat 11, het convenant Zorgcentrum Slinge 5. In het convenant zijn afspraken vastgelegd tussen de deelgemeente, DeltaBouman en de begeleidingscommissie Slinge 5 met betrekking tot de leefbaarheid en de veiligheid rondom het zorgcentrum. Het centrum biedt aan maximaal 30 vrouwen een veilige verblijfsomgeving in de vorm van 24-uursopvang. Het merendeel van de vrouwen zijn verslaafd en krijgen de juiste zorg, begeleiding en behandelingsmethodes aangeboden. (Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Ingeborg Hoogveld, tel. 010 - 417 26 52 of 06 - 22 50 32 91)

Wethouder Geluk opent verbouwde locatie van VMBO Nieuw Rotterdam Wethouder Leonard Geluk (Onderwijs en Integratie) opent op donderdag 10 maart om 14.30 uur de verbouwde locatie van het VMBO Nieuw Rotterdam aan de Schietbaanstraat 26. Dit gebouw uit eind 19e eeuw - een oude nijverheidsschool - is volledig verbouwd, waardoor het aan de eisen van deze tijd voldoet. In de locatie aan de Schietbaanstraat wordt praktijkonderwijs gegeven met de nadruk op leer/werktrajecten. Er wordt tevens veel aandacht besteed aan sociale vaardigheden, Nederlands, sport en buitenschoolse activiteiten. (Voor meer informatie: VMBO Nieuw Rotterdam, Misja de Mandt, tel. 010 - 436 28 21 of www.nrd.nl)

Wethouder Geluk opent nieuwbouw Amman College
Wethouder Leonard Geluk (Onderwijs en Integratie) opent op vrijdag 11 maart om 15.00 uur de aanbouw van het Amman College aan het Malmöpad 60. Sinds september 2004 biedt het Amman College op één locatie Voortgezet Speciaal Onderwijs aan leerlingen met een auditieve en/of communicatieve beperking. De dove leerlingen van het voormalig Rudolf Mees Instituut en de leerlingen van de voormalige P.J. Evertseschool voor slechthorenden en leerlingen met spraak/taal problemen vormen nu een voor Nederland unieke scholengemeenschap. Deze locatie is daartoe fors uitgebreid. (Voor meer informatie: Amman College, mevr. A. M. Huis in 't Veld, tel. 010 - 455 23 18)

Wethouder Van Sluis reikt certificaten uit
Wethouder Wim van Sluis (Haven, Economie, Werkgelegenheid en Milieu) zal samen met Stadsdeelwethouder mevrouw Elatik uit Amsterdam op vrijdag 11 maart om 19.00 uur in het Sparta stadion certificaten uitreiken aan kandidaten die hebben deelgenomen aan het succesvolle werkgelegenheidsproject bij de RET. Het Mobiliteits Centrum Haven en Industrie heeft in samenwerking met het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) en de Sociale Dienst dit werkgelegenheidsproject opgezet in Rotterdam, waarbij zij op dit moment 75 mensen met een uitkering naar een reguliere baan begeleiden. In 2004 zijn deze kandidaten, die afkomstig zijn uit de bestanden van de CWI en Sociale Dienst, begonnen aan een intensief traject. In Amsterdam heeft het Rotterdams initiatief inmiddels ook navolging gekregen. (Voor meer informatie: Mobiliteits Centrum Haven en Industrie, Irma de Rooij, tel. 010 - 252 48 90)

Wethouder Pastors aanwezig bij Floorshow
Wethouder Marco Pastors (Fysieke Infrastructuur) is op zaterdag 12 maart vanaf 15.30 uur aanwezig in de talkshow in Theater Café Floor aan het Schouwburgplein 28. Francisco van Jole, Dieuwertje Blok en Sophie van der Graaf presenteren elke tweede of derde zaterdag van de maand de talkshow. De talkshow is een radioprogramma met interviews en actualiteiten over politiek, kunst en cultuur. Tijdens het programma vertellen en discussiëren kunstenaars, beleidsmakers en politici over hun plannen. Marco Pastors geeft tijdens het radioprogramma zijn visie over het onderwerp 'Welstandsvrij wonen in Nesselande'. Alle talkshows worden door de Ziekenomroep Rotterdam (RANO) live uitgezonden in de regionale ziekenhuizen. (Voor meer informatie: Productiehuis Rotterdam (Rotterdamse Schouwburg), Margreet Bergmeijer, tel. 010 - 404 41 52)

En verder.
neemt burgemeester mr. Ivo Opstelten op maandag 7 maart om 16.00 uur in het Logegebouw aan de Delfsestraat 9, het eerste exemplaar van het boek Een boom vol Levenskracht in ontvangst. Het boek schetst een beeld van ruim één kwart eeuw logeleven in Rotterdam en geeft inzicht wat de vrijmetselarij inhoudt. (Voor meer informatie: Voorzittend Meester Loge Acacia, B. Ouwerling, tel. 0181 - 48 32 59)

is burgemeester mr. Ivo Opstelten op woensdag 9 en donderdag 10 maart delegatieleider bij een promotiereis naar Frankfurt. Het bezoek staat in het teken om de relatie met de in Frankfurt gevestigde industriële en logistieke bedrijven te verstevigen. De reis wordt door Rotterdam Port Promotion Council georganiseerd. (Voor meer informatie: Havenberdijf N.V., dhr. H. van de Braak, tel. 010 - 252 11 58)

brengt wethouder Leonard Geluk (Onderwijs en Integratie) op woensdag 9 maart om 9.00 uur een werkbezoek aan Codarts, Hogeschool voor de Kunsten aan het Kruisplein 26 . Codarts is een samentrekking van Co(nservatoire), da(nce) en arts. Het is de nieuwe naam voor de Hogeschool voor muziek en dans bestaande uit de Rotterdamse Dansacademie en de Willem de Kooning Academie. (Voor meer informatie: Codarts, Barbara Vlot , tel. 010 - 217 11 31)

noot voor de redactie/