Ingezonden persbericht


Aan: de redactie binnenland / politiek / Europa
Van: Jonge Socialisten in de PvdA
Onderwerp: Jonge Socialisten raadplegen leden over Europese Grondwet Datum: 7 maart 2005

Jonge Socialisten raadplegen leden over Europese Grondwet

Tot en met aanstaande vrijdag 11 maart krijgen alle leden van de Jonge Socialisten in de PvdA (JS) de kans zich uit te spreken over het verdrag tot vaststelling van een Europese Grondwet. Op basis van deze uitslag wordt een campagne gevoerd in aanloop naar het nationale referendum van woensdag 1 juni aanstaande. De PvdA jongeren zijn hiermee de eerste politieke jongerenorganisatie die middels het houden van een ledenraadpleging zoveel mogelijk van haar leden wil betrekken bij de standpuntbepaling over zo'n belangrijk onderwerp als de Europese Grondwet.

De PvdA jongerenorganisatie sluit met hun ledenraadpleging een serie debatten af rondom dit onderwerp. "Het is erg belangrijk dat ook zoveel mogelijk jongeren zich bewust zijn van wat de Europese Grondwet inhoudt. We zijn begonnen met het betrekken van onze eigen leden bij dit onderwerp. Met politici als Frans Timmermans (PvdA) en Harry van Bommel (SP) is het debat op het scherpst van de snede gevoerd," aldus Remy Wilshaus, landelijk voorzitter van de Jonge Socialisten in de PvdA.

Wat de uitslag van de JS ledenraadpleging ook wordt, jongeren bewust maken van de urgentie van het onderwerp is in ieder geval van wezenlijk belang. "Op 1 juni mogen de Nederlandse kiezers zich uitspreken over de Europese Grondwet. Belangrijk is dat iedereen op de hoogte is van wat er in de grondwet staat en welke gevolgen het vaststellen ervan heeft. In haar campagne zal de JS jongeren op een eigentijdse manier wijzen op het aankomende referendum en pleiten 'voor' of 'tegen' te stemmen. Wat ons uiteindelijke stemadvies zal zijn, is vrijdag aanstaande bekend," besluit Wilshaus.

----------
voor meer informatie neemt u na 15.30 uur contact op met:

Remy Wilshaus
landelijk voorzitter Jonge Socialisten in de PvdA
E voorzitter@js.nl
T 06-25156944