Gemeente Arnhem

Rijksbijdrage voor sport en bewegen in Klarendal

De gemeente Arnhem heeft van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) tweehonderdduizend euro gekregen voor het project Sportieve scholen in de wijk Klarendal: sport en spelaanbod op maat. De gemeente is erg blij met deze toekenning. Niet in de laatste plaats voor Klarendal zelf. De bijdrage komt uit de stimuleringsregeling buurt, onderwijs en sport van het ministerie van VWS en is toegekend voor de periode 2005 tot en met 2008.

Met het project Sportieve scholen wil de gemeente Arnhem de Klarendalse jeugd (in de leeftijd van vier tot negentien) de komende jaren kennis laten maken met sport en andere vormen van beweging. Het blijkt namelijk dat de deelname aan georganiseerde sport in aanpakwijken zoals Klarendal aanzienlijk lager ligt dan in niet-aanpakwijken. Daarnaast is de kwaliteit en kwantiteit van het ongeorganiseerde aanbod op sportgebied geringer.

Het project kent drie speerpunten: Het aanbieden van sport- en bewegingsactiviteiten voor vier tot twaalfjarigen onder en na schooltijd. Het ontwikkelen en uitvoeren van extra sport- en spelactiviteiten voor dertien tot achttienjarigen. En als derde het ondersteunen en versterken van het jeugdbeleid en de wijkfunctie van de Arnhemse Boys (voetbal) en Achilles (krachtsport).

Sportieve scholen in Klarendal kenmerkt zich door een intensieve integrale aanpak. Samenwerking is er binnen de school, tussen de vakleerkracht en andere onderwijzers, tussen de sportbuurtwerker en het welzijnswerk en het sportbuurtnetwerk en de aanwezige sportverenigingen. In het project particperen: Sportbedrijf Arnhem, Rijnstad, kinderopvang SKAR, wijkplatform Klarendal / St. Marten, GG en GD, Islamitische basisschool IBN-i Sina, Jan Ligthartschool / St. Annaschool, CIOS, Voetbalvereniging Arnhemse Boys, Krachtsportvereniging Achilles en de Arnhemse Sport Federatie. (07-03-2005)