Time : 2:07:26 PM
Date : Monday, March 07, 2005
Sender Name: FAVV-AFSCA

FAVV: Melkpoeder van de firma Picot in Frankrijk uit de handel genomen

Melkpoeder van de firma Picot werd in Frankrijk uit voorzorg uit de handel genomen nadat meerdere jonge kinderen werden besmet met salmonella bacteriën van het agona serotype.

Volgens de beschikbare informatie lijkt het er op dat dit merk van melkpoeder niet verkocht wordt op de Belgische markt (verkoop enkel in de apotheken) maar het is niet uitgesloten dat Belgische consumenten toch melkpoeder van het merk Picot aankochten in Frankrijk. Indien dit het geval is raadt het Voedselagentschap af deze te gebruiken.

De Europese Autoriteit voor voedselveiligheid alsook het Wetenschappelijk Comité van het Belgische Voedselagentschap formuleerden recent raadgevingen betreffende het gebruik van melkpoeder voor de voeding van baby's en jonge kinderen.

Bacteriën kunnen zich in het samengestelde product ontwikkelen indien deze gedurende voldoende lange tijd bewaard wordt bij een temperatuur boven 5 ºC. De bacteriën vermenigvuldigen zich snel bij kamertemperatuur. Het respecteren van goede hygiënepraktijken bij het samenstellen van het product, de bewaring en de toediening ervan is essentieel voor het voorkomen van een nieuwe besmetting en/of de vermenigvuldiging van de schadelijke kiemen in het samengestelde product.

contactpersoon voor de nederlandstalige pers: pascal houbaert 0475 20 66 73
contactpersoon voor de franstalige pers: pierre cassart 0477 69 35 65

URL: http://www.picot.fr